صادرات ۷.۲ میلیارد دلاری از ۵۵۰۰ معدن کشور

وجود ۶۸ نوع مواد معدنی در ایران باعث شده کشورمان در این حوزه در پله پانزدهم جهان جای بگیرد. ذخایری که باعث افزایش تولید و بالا رفتن میزان صادرات در این حوزه شده تا جایی که طی ۹ ماهه سال جاری ۷.۲ میلیارد دلار مواد معدنی از کشور صادر شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، کشورمان دارای حدود ۶۸ نوع ماده معدنی (غیرنفتی)، ۳۷ بیلیون تن ذخایر کشف شده و ۵۷ بیلیون تن ذخایر بالقوه است که باعث شده است در میان ۱۵ قدرت معدنی جهان قرار بگیریم و یکی از کشورهای غنی از حیث دارایی‌های معدنی به شمار آییم.

 

آمارهای تولید مهرماه امسال محصولات معدنی و صنایع معدنی حاکی از رشد دو رقمی محصولات این حوزه است. سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران گزارش داده است که کنسانتره آهن، گندله، آهن اسفنجی، شمش فولاد محصولاتی هستند که به ترتیب بیشترین آمار تولید بنامشان ثبت شده است. تولید شمش فولاد در مهرماه به یک میلیون و 605 هزار تن رسید که نسبت به مدت سال قبل با رشد 25درصدی همراه شد. تولید این محصول در 7 ماه گذشته از مرز 11 میلیون تن گذشت.

 

در همین حال تولید مهر ماه کنسانتره سنگ آهن با رشد 25درصدی به 3 میلیون و 771 هزار تن و گندله سنگ آهن با افزایش 20درصدی به 3 میلیون و 118 هزار تن رسید. تولید 7 ماهه این دو محصول به ترتیب از مرز 25 و 24 میلیون تن گذشت.

 

بنابراین گزارش، در مهر ماه نزدیک به دو میلیون تن آهن اسفنجی تولید شد که 25درصد بیش از تولید مدت مشابه سال قبل بود. از سوی دیگر طی 7 ماه سال بیش از 13 میلیون تن تولید شده است. تولید فولاد خام در مهر ماه به یک میلیون و 600 هزار ­و طی هفت ماه امسال به بیش از 11 میلیون تن رسید. تولید محصولات فولادی در مهر ماه بدون رشد، به 910 هزار و 251 تن رسیده این در حالی است که تولید این محصولات در 7 ماه ابتدای سال به 32 میلیون تن رسید.

 

 میزان تولید آند مس در مهر ماه به 27 هزار 935 تن و کاتد مس به 22 هزار و 285 رسید که به ترتیب با رشد 185درصدی و 122درصدی مواجه شده است. از سوی دیگر تولید ماده معدنی سرب و روی به 77 هزار و 544 تن رسید که 13درصد بیش از رقم تولید مهر سال قبل بود. در 7 ماه گذشته، میزان تولید آند مس 174 هزار تن و کاتد مس 136 هزار تن اعلام شده است.

 

طی مهرماه امسال محصولاتی همچون سنگ سولفیدی مس با تولید 4 میلیون و 665 هزار تنی رشد 6درصدی داشته است. تولید فسفات در مجتمع آسفوردی به 7 هزار و 361 تن رسید که رشد 238درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل داشته است. در 7ماه نخست 97 بیش از 224 هزار تن فسفات در این مجتمع تولید شده است.

 

حالا در ادامه افزایش تولیدات کشور در حوزه مواد معدنی باعث شده تا علاوه بر تامین نیازهای داخلی بخش عمده ای از صادرات غیرنفتی کشور نیز به این حوزه اختصاص یابد تا جایی که رئیس خانه معدن ایران خبر داده است با وجود تحریم ها در 9 ماه امسال به ارزش هفت میلیارد و 200 میلیون دلار انواع مواد معدنی به خارج از کشور صادر شد که این میزان در مقایسه با سال گذشته افزایش مطلوبی داشته است.

 

ایرنا به نقل از «محمدرضا بهرامن» در این باره نوشته است: «سال گذشته در مجموع هشت میلیارد و 700 میلیون دلار محصولات معدنی از کشور صادر شد که پیش‌بینی می‌شود این میزان امسال افزایش قابل ملاحظه‌ای تا پایان سال تجربه کند. هم اکنون پنج هزار و 500 معدن در کشور فعال است که توسعه معادن کوچک از اولویت‌های مهم خانه معدن ایران است.»

 

یادآور می شود: بررسی عملکرد تجارت خارجی کشور در هشت ماهه امسال حاکی از واردات بیش از 2 میلیارد و 291 میلیون دلار محصولات معدن و صنایع معدنی از ابتدای امسال است که در همسنجی با پارسال 27 درصد کاهش دارد.

 

براساس آمارهای تجارت خارجی، مجموع واردات محصولات معدن و صنایع معدنی کشور در این مدت بیش از 2 میلیون و 573 هزار تن بوده است که در مقایسه با مدت مشابه پارسال 36 درصد کاهش نشان می دهد. بیشترین ارزش واردات در این مدت با 982 میلیون و 949 هزار دلار مربوط به محصولات زنجیره فولاد بود که در همسنجی با پارسال 36 درصد کاهش داشته است.

 

همچنین کمترین ارزش واردات با هزار و 329 دلار مربوط به سنگ آهن دانه بندی بود که رشد 6 هزار و 454 درصدی در مقایسه با مدت مشابه پارسال نشان می دهد./

 

کد خبر 759499

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha