به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، بزرگداشت فرهاد گرگین پور، استاد ادبیات و آهنگساز فقید با عنوان «مجلس فرهاد» شامگاه جمعه ۵ بهمن ر در تالار ایوان شمس با حضور چهره های فرهنگی و هنری برگزار شد.
«محمدرضا درویشی» درباره سکونت ایل قشقایی در استان فارس و مناسبات حاکم گفت: ایل قشقایی به عنوان دومین سازمان ایلی ایران ۴۰۰ سال و به تعبیری 700 سال سابقه اقامت در اقلیم فارس دارد؛ اینکه این کوچ به اجبار یا به اختیار بوده نیاز به مطالعات بیشتر دارد، ساختار ایلی قشقایی ساختار پیچیده ای است که یکدست نیست از خوانین گرفته تا رعیت تا چنگی ها و ساربان تا عاشق ها اینها یکدست نیستند خود خوانین هم در گذشته به لحاط منش با رعیت یکدست نبودند، در یک دوره ای یکی از خوانین ساز «چاقور» بدست گرفت. استاد بزرگ بهمن بیگی در یکی از کتاب هایش از دوران تبعید می گوید؛ اساسا زندگی در مهاجرت به زورو دشوار است.
«پژوهشگر موسیقی» با بیان اینکه موسیقی عاشیقی و ماندگاری فرهنگ موسیقی قوم قشقایی وامدار خاندان گرگین پور است، گفت: عاشق ها بعدها به ساختار ایل پیوستند ساربان ها اساسا زبانشان ترکی قشقایی نبود و امروز نشانی از آنها نیست از ایل یک فرهنگ و ادبیات و موسیقی مانده است که این موسیقی را چه افرادی توانستند حفط کنند که مهم ترین آنها خاندان گرگین پور است، این چه دست تقدیری است که نصف افراد این خاندان نابینا هستند، فرهاد آکاردِئون می زد و چنان این ساز به جانش نسسته بود که در فرم های مختلف آن را اجرا می کرد، موسیقی قشقایی را نمی شود با سازی مثل پیانو زد اما فرهاد با اکاردئون این موسیقی را می زد چون این ساز به جانش نشسته بود .
محمد رضا درویشی اظهار کرد: خانواده گرگین پور بعد از درگذشت عاشیق ها و چنگی ها هنوز هستند؛ بعد از درگدشت عاشیق اسماعیل نسل عاشیق ها از بین رفت ولی خانواده گرگین پور این موسیقی را زمین نگذاشتند و زنده نگه داشتند این خدمت خانواده گرگین مور به موسیقی قشقایی است، فرود گرگین پور نه تنها موسیقی ساربان ها را حفظ کرد بلکه آن را وارد موسیقی قشقایی کرد.
در این مراسم از خانواده گرگین پور به خاطر یک عمر فعالیت فرهنگی و هنری تقدیرشد و شعرایی از ایل قشقایی شعر خوانی کردند همچنین گروه موسیقی به سرپرستی غلامعلی گرگین پور رپرتواری از ساخته های فرهاد گرگین پور اجرا کردند.
نظر شما