به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دومین نشست جامعه قرآنی استان خوزستان، شب گذشته (جمعه ۵ بهمن) به میزبانی مرکز علمی فرهنگی امام حسین (ع) اهواز زیر نظر آیتالله کعبی برگزار شد.
در این نشست که فعالان و نخبگان قرآنی از شهرهای مختلف استان گردهم آمده بودند به ارائه نظرات خود درباره وضعیت قرآنی استان خوزستان و راهاندازی دارالقرآن مرکز علمی فرهنگی امام حسین(ع) اهواز پرداختند.
حلقهای برای دفاع از فعالان و نخبگان قرآنی در مرکز نداریم
سیدکریم موسوی، در این نشست با بیان اینکه حلقههای مفقوده بسیاری در فعالیتهای قرآنی استان خوزستان وجود دارد، گفت: این موارد شامل این است که حلقهای برای دفاع از فعالان و نخبگان قرآنی در مرکز نداریم، بنابراین در زمان اعزام به خارج از کشور که میشود قرآنیان خوزستان به افغانستان و پاکستان میروند اما تهرانیها به فرانسه و تایلند.
مبتهل کشوری استان خوزستان، ادامه داد: ما از طرف استان خوزستان مجموعهای که در تهران تأثیرگذار باشد را نداریم که باز هم این اشکال به ما برمیگردد که یا ضعیف هستیم یا پیگیر نیستیم یا از طرف قرآنیان استان تقاضایی هم از این مجموعه تأثیرگذار نبوده است.
وی اضافه کرد: یک حلقه مفقوده دیگر این است که اندیشه برندسازی و بزرگنمایی در استان وجود ندارد؛ دغاغله در استان ما فوقالعاده بزرگ است و در کشور یکی از برندها در زمینه آموزش و داوری است اما در استان چه برندی از ایشان ساخته شده است؟ میشود از محمدجواد محمدیمجد یک الگو ساخت اما میبینیم که اندیشه تخریب و تشتت در استان ما وجود دارد.
متاسفانه برزگان و پیشکوتان قرآنی را فراموش کردیم
موسوی تصریح کرد: متأسفانه ما بزرگان و پیشکسوتان قرآنی را هم فراموش کردیم؛ در کمیته ملی خادمان قرآن کریم فقط سه نفر از استان خوزستان تجلیل شدند در حالی که از مشهد ۲۵ نفر و از تهران بیش از ۱۰۰ نفر تکریم شدند؛ در صورتی که میتوان درخواستهای این چنینی به صورت رسمی به مرکز ارائه شود و البته نتیجه هم از آن گرفت.
وی افزود: از طرف دیگر نبود حتی یک فعال قرآنی در رأس مدیریت استان دیگر حلقه مفقوده است که باز هم نقصش به ما باز میگردد. چرا نباید در شوراهای تصمیم گیر استان و در میان معاونان استاندار یک قرآنی نباشد؟ حمایت از قرآنیان در اندیشه هیچ یک از مسئولان ما وجود ندارد.
این فعال قرآنی، با بیان اینکه بودجه قرآنی کشور بسیار اندک شده و این اجحاف در حق قرآن است، افزود: کسانی در کشور هستند که خدمات قرآنی مردم و موقوفات قرآنی را هدایت میکنند اما این امر در استان ما وجود ندارد چون خوزستان در زمینه وقف قرآنی یکی از ضعیفترین استانها و بلکه ضعیفترین استان کشور است.
خوزستان از ناحیه قرآنی مظلوم هست / ذوق و عشق قرآنی را تجدید کنیم
سیدحسن موسویشوکی، نیز با اشاره به اینکه استان خوزستان از ناحیه قرآنی مظلوم است، اظهار کرد: فکر و اندیشه فعال و ایدهپرور در استان وجود دارد و این فکر باید نتیجه دهد نه اینکه گلایه کنیم چون خواستن توانستن است.
مدرس و داور قرآن کریم، ادامه داد: سال ها پیش فقط یک جلسه قرآن در مسجد آیتالله جزایری اهواز با تدریس استاد معلمی برگزار میشد و خدا می داند با چه مشقت هایی خود را به آن جلسه می رساندم.
وی افزود: درست است که قرآنیان در استان خوزستان مظلوم هستند اما تلاش کنیم آن ذوق و عشق را تجدید کنیم، جلسات قرآن زیادی در شهر اهواز و استان خوزستان هست اما استقبال از طرف قاریان کم است؛ این ظلم است. دیگران به ما ظلم کردند ما خودمان هم به خودمان ظلم میکنیم.
صدا و سیمای از تلاوت های قاریان استان در محافل اذانگاهی استفاده کند
مجید سعیداوی، هم ضمن تقدیر از برگزاری این جلسه گفت: به راهاندازی این دارالقرآن زیرنظر آیتالله کعبی و آقای بیتمشعل خوشبین و امیدوار هستم؛ البته برنامههای خوبی را آقای بیتمشعل آغاز کرد اما با برخوردهای ناشایستی مواجه شد.
فعال قرآنی استان خوزستان، ابراز کرد: ما هر روز نمازمان را با قرائت یکی از قاریان مشهد، تهران، اصفهان میخوانیم در صورتی که قاریان بسیار بزرگ و ارزشمندی داریم اما صدا و سیما کمترین توجهی به اینها نمىکند؛ گویی کل سیستم استان خوزستان به قرآن بیتوجه است. اگر حضرات به این قضیه توجه میکردند صدا و سیما در زمینه فعالیتهای قرآنی موضع غیرفعال نمیگرفت.
امور قرآنی نهادینه مردمی شود
کاظم صباغ، درباره راهاندازی دارالقرآن مرکز علمی فرهنگی امام حسین (ع) اهواز تصریح کرد: این اقدام ارزشمند آیتالله کعبی انشالله پایهای برای بنای محکم فعالیتها و برنامههای قرآنی خواهد بود و انتظار می رود با راه اندازی این دار القرآن آنچه را که نیاز جوانان ماست برآورده شود محلی برای آموزش بهتر و تخصصی تر که همواره استان ما نیاز به اینگونه جاها را دارد خصوصا در حوزه آموزش تعالیم قرآن کریم اعم از دوره های صوت و لحن، مفاهیم، تفسیر و ... باشد.
این فعال قرآنی، خاطر نشان کرد: امور قرآنی دقیقاً مشابه سوگواری حسینی باید نهادینه مردمی شود؛ باید از سیستمهای دولتی چشم برید، نمیخواهم منکر فعالیتهای سیستمهای دولتی شوم چراکه سال های سال افرادی در این سیستم کار کردند که منشأ اثر بودند اما کار با مردم به سرانجام میرسد.
وی در ادامه گفت: درباره راهاندازی این دارالقرآن تقاضا دارم که ساختاری جامع برای آن تعریف و اهداف آن مشخص شود و شاخههای پیرامونی علوم قرآنی را مدنظر داشته باشد.
استادان قرآنی متخلق به اخلاق قرآنی باشند
عبدالکاظم حیدری، قاری قرآن هم در این نشست با بیان اینکه ما قاری، حافظ و استاد حقیقی قرآن کم داریم، گفت: قبل از هر چیز باید استادان قرآنی حقیقی متخلق به اخلاق قرآنی داشته باشیم تا بتوانند استادان قرآنی تربیت کنند.
مؤسسات مردمنهاد؛ موتور محرک جوامع
وادی عبیات، پیشکسوت قرآنی در این نشست گفت: علیرغم همه گلایهها از مسئولان در ادارات استان و فرااستان، باید اذعان کنیم در مقایسه شرایط اکنون با گذشته به دلیل حضور رهبری قرآنی در رأس کشور که همیشه در جلسات قرآنی شرکت دارند، پیشنهاد میدهند و ایده مطرح میکنند، وضعیت خیلی خوب است. در حقیقت انقلاب قرآنی پس از انقلاب اسلامی از سوی ایشان در کشور ایجاد شد.
وی بیان کرد: اکنون دیگر موتور محرک جوامع در زمینههای اقتصادی، اجتماعی و ... دولتها نیستند بلکه مؤسسات مردمنهاد هستند. باید در زمینه قرآنی هم مؤسسات مردمنهاد قرآنی و فرهنگی از حالت هیئتی بیرون آمده و به صورت سیستماتیک به فعالیت بپردازند و پس از آنکه این نهادهای مردمنهاد شکل گرفت میتوان آن را وقف امور قرآنی کرد.
عبیات گفت: استان خوزستان در زمینه پرورش استعدادهای قرآنی پیشتاز است و میتواند در زمینه توسعه مؤسسات مردممحور قرآنی هم آغازکننده باشد.
همچنین ناجی حیدری، قاری کشوری خوزستان، با بیان اینکه انتظار از این مرکز توجه بیشتر به کیفیت برنامههای قرآنی است، گفت: جلسات زیادی در استان و کشور وجود دارد اما با دچار شدن به کلیشه تأثیرگذاری چندانی ندارند. با توانمندی که از دکتر بیتمشعل سراغ داریم به آینده این دارالقرآن خوشبین هستیم.
در ادامه حمید چنانی، حافظ کل قرآن کریم، عنوان کرد: تفاوت زیادی در موضوع حفظ قرآن کریم بین آمارهایی که از رسانهها میشنویم با واقعیت وجود دارد؛ ما حافظ حقیقی کم داریم و آنچه به نظر می رسد می تواند ما را به هدف برساند بررسی و آسیب شناسی در حوزه حفظ است که امروزه به صورت معضلی مهم در میان قاریان ما علی الخصوص جوانان در حال رخ دادن است.
نظر شما