منحنی رو به رشد صادرات فرش ایرانی/صادرات ۱۲ هزار تن فرش و صنایع دستی طی ۹ ماه

فرش دستباف از مزیت های صادرات غیرنفتی در کشورمان محسوب می شود که در سال های اخیر سیاست هایی برای تولید بیشتر فرش در دستور کار قرار گرفته تا جایی که بر اساس آمار گمرک ایران شاهد صادرات ۲۵۸ میلیون دلاری آن طی ۹ ماهه سال جاری هستیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، فرش از مزیت های کشور در حوزه صنایع غیرنفتی محسوب می شود تا جایی که سال 95 حدود 350 میلیون دلار فرش دستباف ایرانی به کشورهای مختلف صادر شد که از نظر ارزشی 27 درصد و از نظر وزنی 16.5 درصد رشد به ثبت رساند. آمریکا، آلمان، لبنان، امارات، پاکستان، ژاپن، انگلیس، قطر، آفریقای جنوبی و استرالیا 10 مشتری اصلی فرش دستباف ایران در سال 1395 بودند و آمریکا مقام نخست واردات فرش از ایران را دارد.

 

هم اکنون فرش ایرانی به بیش از ۱۰۰ کشور دنیا صادر می شود و بیشترین حجم صادرات به کشورهای آمریکا، آلمان، ایتالیا، فرانسه و سوئیس تعلق دارد و بر اساس آمارها کشورمان در 10 ماه ابتدایی سال گذشته 4 هزار و 127 تن فرش دستباف به ارزش 336 میلیون دلار صادر کرده است و آمار اعلامی از سوی گمرک از رشد بیش از 22 درصدی صادرات فرش به لحاظ ارزشی خبر می دهد.

 

ایران از این مزیت در سال های جاری به نحو مناسبی استفاده کرده است تا جایی که شاهد رونق صادرات فرش دستباف ایرانی هستیم و در همین رابطه چندی پیش «مجیدرضا حریری»، نائب رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین به باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: «بیش از 55 تا 60 درصد صادرات کشور شامل میعانات، گاز و پتروشیمی هاست که توسط شرکت های دولتی مدیریت می شوند و این میزان از صادرات نسبت به سایر کالاها با مشکلات کمتری رو به روست. با وجود محدودیت ها در سه بخش بانک، بیمه و حمل و نقل، صادرات کشور متوقف نشده است.»

 

وی به مقصد کالاهای صادراتی اشاره کرد و گفت: «صادرات صنایع دستی به کشور های حاشیه خلیج فارس همچنین کشور هایی مثل ژاپن و چین افزایش یافته است و به دلیل تامین مواد اولیه از داخل کشور وضعیت مناسبی دارند.این امر زمینه گسترش این صنعت را فراهم می آورد.»

 

حالا در تایید این روند رو به رشد جداول آماری گمرک ایران نشان می دهد، میزان صادرات فرش و صنایع دستی در 9 ماهه امسال در مقایسه با دوره مشابه پارسال از نظر وزنی 55 درصد رشد نشان می دهد اما از نظر ارزش 22 درصد افت دارد. آمار تجارت خارجی در دوره 9 ماهه امسال نشان می دهد 12 هزار تن فرش و صنایع دستی به ارزش 258 میلیون دلار صادر شده در حالی که در مدت مشابه پارسال، میزان آن هشت هزار تن به ارزش 331 میلیون دلار بود.

 

بر اساس آمارهای گمرک ایران مجموع صادرات غیر نفتی در 9 ماهه امسال 86 میلیون و 940 هزار تن به ارزش 33 میلیارد و 358 میلیون دلار شد که در مقایسه با 9 ماهه پارسال (منتهی به آذر ) با رقم 88 میلیون و 719 هزار تن به ارزش 31 میلیارد و 650 میلیون دلار، از نظر وزن 2 درصد کاهش و ارزشی 5.4 درصد افزایش نشان می دهد.

 

آمارها نشان می دهد متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی در دوره یادشده 384 دلار ثبت شد که در مقایسه با دوره مشابه پارسال، رشد 7.6 درصدی دارد؛ پارسال در 9 ماهه هر تن کالای صادراتی برابر با 357 دلار بود. علاوه براین متوسط قیمت هر تن کالای وارداتی در 9 ماهه امسال به یک هزار و 367 دلار رسید که نسبت به مدت مشابه پارسال(یک هزار و 409 دلار) افت سه درصدی دارد.

 

در یکسال 96 بیش از 12 هزار تن فرش و صنایع دستی به ارزش 463 میلیون دلار صادر شد که از نظر وزنی نسبت به سال 1395 به میزان 14 درصد افت دارد، اما به لحاظ ارزش 17 درصد افزایش یافت. سال 1395 نیز بیش از 14 هزار تن فرش و صنایع دستی به ارزش 397 میلیون دلار صادر شده بود.

 

صادرات کالا در سال گذشته با احتساب میعانات گازی کشور به 132 میلیون و 300 هزار تن رسید که ارزش آن 46 میلیارد و 931 میلیون دلار بود و نسبت به سال 1395 از نظر وزن و ارزش به ترتیب 1.8 و 6.6 درصد افزایش داشته است. متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی در سال گذشته برابر با 355 دلار بود که نسبت به سال 1395 به میزان 4.7 درصد افزایش داشت.

 

این در حالی است که کشورمان در حوزه تولید فرش ماشینی نیز به پیشرفت هایی رسیده است تا جایی که در حال حاضر شاهد تولید ۱۵۰ هزار مترمربع فرش ماشینی در سال هستیم. «محمد هادی کمالیان»، رئیس اتحادیه فروشندگان موکت و فرش‌های ماشینی در این باره به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: «۷۰۰ واحد صنفی در تهران مشغول به فعالیت هستند و این فرش ها به کشور‌های چین، آسیای میانه، عراق، افغانستان صادر می شوند. ۸۰ درصد از تولیدات موکت و فرش‌های ماشینی، خارجی و مابقی داخلی است.»/

 

 

کد خبر 759992

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha