مجلس با یک‌فوریت طرح نحوه اداره صدا و سیما موافقت کرد

نمایندگان در ادامه جلسه علنی روز سه‌شنبه با یک‌فوریت طرح نحوه اداره صدا و سیما با 125 رأی موافق، 22 رأی مخالف و 15 رأی ممتنع از مجموع 196 رأی موافقت کردند.

به گزارش خبرنگار شبستان، در ادامه جلسه علنی روز سه‌شنبه 26 مهر نمایندگان با یک‌فوریت طرح نحوه اداره صدا و سیما با 125 رأی موافق، 22 رأی مخالف و 15 رأی ممتنع از مجموع 196 رأی موافقت کردند.

بیژت نوباوه، عضو کمیسیون فرهنگی به عنوان یکی از طراحان این طرح اظهار کرد: طرح اداره صدا و سیما همواره به عنوان یکی از ملزومات در مجلس شورای اسلامی مطرح بوده است و در دوره‌های قبل نیز در این زمینه کارهایی صورت گرفته است که به نتیجه نرسیده است.

وی با بیان اینکه در این دوره و در کمیسیون فرهنگی با تلاش نمایندگان این طرح مجددا مطرح و بررسی شد، گفت: بیش از 100 ساعت کار بر روی این طرح صورت گرفته است و تلاش‌های زیادی شده است که این طرح قانونی برای اداره صدا و سیما جامع و کامل باشد.

نوباوه ادامه داد: ابتدا این طرح در 99 ماده به تصویب رسیده بود که با تلاش اعضای کمیسیون این مواد حدود 40 ماده تقلیل یافت و برای ارایه به صحن علنی مجلس نهایی شد.

وی با اشاره به دغدغه‌های مقام معظم رهبری، مردم و نمایندگان ملت برای نحوه اداره قانونی صدا و سیما خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد با توجه به ماه‌های پایانی مجلس هشتم نمایندگان باید به یک‌فوریت این طرح رأی مثبت بدهند.

قسیم عثمانی، نماینده بوکان در مخالفت با این طرح گفت: سؤالی که از طراحان این طرح دارم این است که آیا تصویب قانونی برای اداره سازمان صدا و سیما که آن هم یکی از سازمان‌های مهم در کشور است با یکصد ساعت کار کارشناسی به سرانجام می‌رسد.

وی اظهار کرد: خود سازمان صدا و سیما با برخی از مواد این طرح موافقت ندارد و چه ضرورتی دارد ما با این فوریت این طرح را مطرح کنیم.

عثمانی ادامه داد: خیلی از موادی که در این طرح در حال حاضر ذکر شده است در شرایط فعلی نیز در سازمان صدا و سیما ساری و جاری است و من پیشنهادم این است که این طرح بدون فوریت به کمیسیون ارجاع شود تا کمیسیون کارهای کارشناسی‌تری برای بررسی آن انجام دهد.

غلامعلی حداد عادل، رییس کمیسیون فرهنگی در موافقت با این طرح گفت: صدا و سیما سه وظیفه مهم را در کشور به عهده دارد یعنی وظیفه اطلاع‌رسانی، فرهنگی و سیاسی که هیچ دستگاه دیگری در کشور نیست که در مجموع این سه وظیفه سنگین را انجام دهد.

وی بیان کرد: به دلیل همین وظایف سنگین صدا و سیما در قانون اساسی عزل و نصب این سازمان از اختیارات رهبری است اما در همین اصل قانون اساسی یعنی اصل 375 ذکر شده است که خط مشی نحوه اداره صدا و سیما قانون مشخص می‌کند اما متأسفانه بعد از 30 سال از تصویب قانون اساسی هنوز قانونی که بتواند این اصل قانون اساسی را اجرا کند تصویب نشده است.

وی با بیان اینکه نظارت بر سازمان صدا و سیما از وظایف نمایندگانی است که از سه قوه مقننه، مجریه و قضاییه انتخاب می‌شوند، گفت: در سال‌های گذشته قوانین متفرقی برای نحوه اداره صدا و سیما ارایه شده است که هیچ‌کدام کامل نبوده است و قوانین تکه‌پاره‌ای بوده‌اند که به سرانجام نرسیده‌اند.

حداد عادل با اشاره به تلاش مجالس قبلی برای بررسی طرح نحوه اداره صدا و سیما خاطرنشان کرد: در مجلس هشتم نمایندگان تلاش خودشان را اخیرا برای فوریت این طرح نشان دادند و ما در حال حاضر از آنها می‌خواهیم که تمایل‌شان را با رأی موافق به فوریت این طرح نشان دهند.

رییس کمیسیون فرهنگی تصریح کرد: ما در مورد این قانون نمی‌توانستیم منتظر لایحه از سوی دولت باشیم، باید این قانون به صورت طرح و از سوی نمایندگان ارایه می‌شد زیرا صدا و سیما از دستگاه‌هایی نیست که زیر نظر دولت اداره شود.

وی با اشاره به همکاری سازمان صدا و سیما و مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با کمیسیون فرهنگی برای بررسی این طرح بیان کرد: ممکن است مدیران این سازمان با برخی از مواد این طرح موافق نباشند اما ما در کمیسیون فرهنگی منتظر استماع نظر مسئولان صدا و سیما در مورد این طرح هستیم.

وی در پایان خطاب به نمایندگان یادآور شد: موافقت نکردن با یک‌فوریت این طرح باعث می‌شود که فرصت بررسی آن در مجلس هشتم از دست برود.

پایان پیام/
 

کد خبر 76003

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha