به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «مهناز موحدی» امروز شنبه (ششم بهمن )در نشست خبری با اشاره به ارایه گزارش دستاوردهای انقلاب در حوزه زنان گفت: جمعیت کشور در طول چهل سال اخیر دو برابر شده است، زنان با جمعیت بیش از 39 میلیون نفر حدود نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند. پیش بینی ردیف های اعتباری خاص برای تحقق حقوق و حمایت های لازم از زنان در قوانین و مقررات مالی کشور تصویب شده است.
مدیرکل برنامه ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه در حوزه زنان اقدامات خوبی صورت گرفته است، تصریح کرد: در این گزارش بالغ بر 200 شاخص به دست آورده ایم که 79 شاخص را از ذیل 40 شاخص مشخص و در حوزه زنان و خانواده استخراج و بارگیری کردیم. شاخص های زیادی در حوزه زنان وجود داشت که ما فقط بر روی 79 شاخص متمرکز شدیم .
موحدی با بیان اینکه تعداد قضات زن ۵۹۴ دادیار و معاون رئیس کل دادگستریها ۱۸ نفر است، تصریح کرد: در بحث مشارکت سیاسی و مدنی ۵۰،۹ درصد مربوط به حوزه زنان است. همچنین سهم منتخبان زن در مجلس شورای اسلامی در سال ۵۸ از هر ۱۰۰ نفر ۱،۳ درصد زن بودند که در سال ۹۴ این آمار به ۵، ۹ درصد از زنان رسیده است
وی بیان کرد: اولین شاخصی که در بررسی گزارش به آن پرداختیم بحث شکاف های جنسیتی بود از جمله نرخ با سوادی زنان و مردان که در سال 1355 نرخ باسوادی از هر زن در سال 1355، 55 نفر باسواد بودند و در سال 84، 82.2 درصد رسیده است.
وی افزود: طبق آخرین سرشماری صورت گرفته در سال 95 از هر 100 زن روستایی 72 نفر باسواد هستند که این موضوع مهمترین دستاورد بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است و همچنین بحث بازماندگی از تحصیل از جمله دستاوردهای انقلاب است که در سال 1355 از هر 100 زن 35 نفر بازمانده از تحصیل بودند ولی در سال 95 سه نفر از هر 100 نفر بی سواد بودند که قرار است در پایان برنامه ششم توسعه به صفر برسد.
موحدی با اشاره به امید به زندگی زنان گفت: این مسئله توسط آموزش و پرورش مورد شاخص سازی قرار گرفت که در سال 79، 11.2 درصد بوده و این رقم در سال 92 به 15 درصد رسیده است.
وی با اشاره به دانش آموختگان دانشگاهی نیز تصریح کرد: دانش آموختگان دانشگاهی از جمله موضوعات مهمی بود که مورد بررسی قرار گرفت که در سال 1355، 9 نفر دانش آموخته دانشگاهی بودند در سال 1395 این رقم به 62 نفر رسیده است، در واقع 17 برابر در حوزه زنان و هفت برابر در حوزه مردان هفت رشد داشتیم. تعداد هیئت علمی زنان نیز در سال 1375 بالغ بر سه هزار نفر و در سال 1395 بالغ بر 20 هزار نفر رسیده است.
وی با اشاره به بعد سلامت و بهداشت زنان نیز اظهار کرد: بحث امید به زندگی زنان نشان می دهد که تا چه اندازه توانستیم در حوزه دسترسی به فوریت های مامایی موفق باشیم. در سال 1355 امید به زندگی 52.6 درصد بوده و در سال 1395 این میزان به 72.5 درصد رسیده است.
مدیرکل برنامه ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به تعداد سازمانهای مردم نهاد یادآور شد: تعداد سازمانهای مردم نهاد در حوزه زنان در سال ۷۵، ۵۵ سازمان بوده که اکنون به ۲ هزار و ۷۲۲ سازمان مردم نهاد در حوزه زنان رسیده است. در حوزه ورزش زنان نیز در سال ۵۹ تنها یک فدراسیون فعال ورزشی در حوزه زنان وجود داشته که در سال ۹۷ تعداد فدراسیونهای زنان به ۴۹ رسیده است. مربیان زن نیز از ۳۲ مربی در سال ۵۵ به ۱۱۵ هزار و ۴۵۵ مربی در سال ۹۵ رسیده؛ همچنین تعداد رشتههای ورزشی زنان در اوایل انقلاب ۱۰ رشته بود و اکنون ۴۹ رشته است
وی با اشاره به میزان مرگ و میر نیز گفت: در میزان مرگ و میر نیز روند کاهشی داشتیم و از 67 درصد به 16.1 درصد نزول پیدا کردیم.
موحدی با اشاره به توزیع درصد شاغلان عالی رتبه که در رده قانونگذاران و مقامات عالی رتبه بررسی میشود، خاطرنشان کرد: ۱۳.۳ درصد از مناصب تصمیمگیری در سال ۹۵ در اختیار زنان بوده که در سال ۵۵ این رقم ۳.۳ درصد بوده است.
وی با اشاره حوزه اشتغال خاطر نشان کرد: در سال ۷۶، ۱۹.۹ درصد از زنان شاغل در بخش کشاورزی، ۴۲.۳ درصد در بخش صنعت و ۳۷.۵ درصد در بخش خدمات فعالیت کردند که در سال ۹۵ این رقم در بخش صنعت ۲۵ درصد، در بخش کشاورزی ۲۲ درصد و در بخش خدمات ۵۲ درصد بوده است. همچنین در سال ۷۵، ۴۱ درصد زنان در حوزه عمومی و ۵۷ درصد زنان در بخش خصوصی شاغل بودند که این رقم در سال ۹۵ در بخش خصوصی ۷۴.۲ و در بخش عمومی ۲۵ بوده است.
مدیرکل برنامهریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به تعداد زنان دارای همسر خاطر نشان کرد: در سال ۵۵ حدود ۵۸،۵ درصد زنان دارای همسر و در سال ۹۵ ۶۴،۴ درصد بوده است.
وی در خصوص نرخ بارداری کودکان سن ۱۰ تا ۱۸ سال گفت: از سال ۸۳ روند کاهشی داشته است به طوری که در سال ۹۵ این رقم به شدت با کاهش روبرو بوده است. درصد زایمانهای انجام شده همراه با مراقبان تحصیل کرده به ۹۵ درصد رسیده و میزان پزشکان متخصص در کشور روند صعودی داشته است.
نظر شما