به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، برون سپاری برنامه های اجرایی ستاد هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان البرز به کانون های فرهنگی هنری مساجد همچنین تمرکز زدایی از مرکز به سمت شهرستان ها یکی از مهم ترین اولویت های برنامه ریزی شده این ستاد است.
بر این حسب، متناسب با اجرای برنامه گروه سرود هزار نفری کانون های فرهنگی هنری مساجد البرز، کانون فرهنگی هنری مصلی نماز جمعه هشتگرد متولی این برنامه شد. به همین منظور مصاحبه ای با حجت الاسلام محمد فراستی در همین رابطه انجام شد که به شرح زیر است:
نظر شما در خصوص برپایی جشن های انقلاب با محوریت مساجد چیست؟
مساجد يكي از مهمترين پايگاه هاي جهت برگزاري جشن هاي چهلمين پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي هست. به واقع مسجد مهمترین پایگاه برای فعالیت های فرهنگی هنري و مذهبي در سطح شهرستان ها است و باید تمامی کارهای فرهنگی و هنري در مناطق شهری نیز با محوریت مسجد صورت بگیرد. نمایش مقايسه اي دستاوردهای انقلاب اسلامی یکی از اصلی ترین برنامه های است كه مي تواند با محوريت مساجد در محله ها قرار گیرد.
به عبارت دیگر جشن های انقلاب با محوریت مساجد عملکرد مناسبی از فعالیت های فرهنگی و هنري در سطح جامعه نشان خواهد داد، چرا كه مساجد پایگاه آغاز نهضت انقلاب اسلامی هستند و نیروی های مخلص مسجد به خصوص نيروي جوان با همت و همدلی توانستند استكبار و نظام سلطه را از کشور برانند و نقش اساسی در پایه گذاری جمهوری اسلامی با محوريت روحانيت داشته باشند.
بهره مندی از ابزار هنر را در قالب طرح انقلاب به روایت هنر را چگونه ارزیابی می کنید؟
نشان دادن دستاوردها به صورت سمعی و بصری ،مقايسه اي، پاسخ شبهات و اتهامات از طریق فضای مجازی ،اشنايي نسل جوان با دیگر دستاورد هاي انقلاب و ديگر کارهای اجرایی همزمان با جشن های چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی باشد. معتقدم در دنيا امروز هیچ اندیشه ای بی هنر ماندنی و آفریننده نیست. هنرمندان اندیشه می سازند. و متفکران اندیشه می کنند.
نظر شما در خصوص جایگاه هنر در تبیین آرمان های انقلاب چیست؟
انقلاب ایران نیز با هنر اميخته شد اين هنر است كه مي تواند وسيله اي باشيد براي ابراز احساسات و انزجار. اين هنر است كه مي تواند پيام يك ملت را به گوش ديگر ملل ها برساند چرا كه هنر اين خصوصیت مهم را دارد که به خاطر ملایمت با طبع انسان، بی شک در طبع او اثر بگذارد. يك وقت از هنر در راه مقاصد فاسد و ابتذال استفاده می شود.
یک وقت از هنر در دراستاي ترويج فرهنگ اصيل و انقلاب اسلامي استفاده مي شود چرا كه هنر بعد از پيروزي انقلاب با روح ايمان و اعتقاد مردم گره خورد و وسيله اي براي بيداري و اگاهي يك ملت شد. هنر بهترين و زيباترين وسيله براي عدالت خواهی و آزادی است.
به فرموده رهبر عزيز انقلاب هر پیامی، هر دعوتی، هر انقلابی، هر تمدّنی و هر فرهنگی تا در قالب هنر ریخته نشود، امکان نفوذ و گسترش ندارد. همچنین ماندگار نخواهد بود و فرقی هم بین پیام های حق و باطل نیست».
ارزیابی شما از اجرای طرح ملی سرود سراسری را که در استان البرز کانون فرهنگی مصلی هشتگرد چیست؟
در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و با عنایت به نقش و جایگاه مسجد در پیدایش این رویداد مهم ، با احیا و گسترش هرچه بیشتر کارکردهای واقعی فرهنگی، تبلیغی و هنري مساجد با استفاده از ابزار «هنر انقلابی» طرح ملی سرود سراسری با عنوان «گروه سرود ۴۰ هزار نفری» کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در محل مصلی امام خميني(ره) شهر هشتگرد برگزار میشود.
معتقدم، مهمترین ویژگی تمام نهادهای حاکمیتی نظام جمهوری اسلامی ایران مردمی بودن آن است که سرآمد همه آن ها در این زمینه نهاد مقدس نماز جمعه است، چرا که ائمه جمعه زبان گویای مردم هستند و امام جمعه محترم شهرستان ساوجبلاغ در خصوص برگزاري سرود هزار نفري در مصلي امام خميني هشتگرد ضمن استقبال از اين طرح ملي با توجه به تجارب گذشته خود و با استفاده از ظرفيت ها در حوزههای مختلف شهرستان در خصوص اجراي سرود از هیچ کمکی در این مسیر دریغ نخواهند کرد.
در همین خصوص ۸۰ درصد آمادگی لازم برای برپایی اجرای طرح اجراي تمرينات بسيار عالي با١٠ مربي كار داره پيش مي رود. گروه اصلي سرود كانون مصلي متشكل از نوجوانان مستعد صدايي از میان ۱۰ هزار دانش آموز شهرستان ساوجبلاغ حدود يك سال و نيم پيش در شهرستان ساوجبلاغ تشكيل شد. اعضاء اين گروه همگي از نخبه ها و استعداد هاي آوايي در حوزه هاي مداحي ، قرائت قرآن، اذان و ساير رشته ها هستند.
نقش ائمه مساجد و ائمه جمعه استان البرز را در پیشبرد برنامه های کانون های فرهنگی مساجد چگونه می بینید؟
ائمه جمعه فرمانده هاي قرار گاه فرهنگي هستند و مصلي هاي نماز جمعه كه قرار گاه فرهنگي و مساجد مهم ترین مرکز تبلیغ دین و ترويج معارف و اخلاق بوده و از آن به عنوان سنگر مبارزاتی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و ديني استفاده شده است . « ان العلماء ورثه الانبياء» كار امامان جمعه و جماعت تبيين است. امروز جوانان ما تشنه حقيقت هستند امروز می توانیم به جرأت اعلام کنیم مساجد ومصلي هاي نماز جمعه مستحكم ترین پایگاه برای مقابله با جنگ نرم دشمنان اسلام هستند.
امروز مساجد و مصلي هاي نماز جمعه می توانند به عنوان مهمترین مراکز تبلیغ و ترویج احکام و معارف دین ، فرهنگ،هنر، دانش، تربیت افراد، جذب جوانان و مقابله با انحرافات ، پاسخ به شبهات ديني و سياسي و اجتماعي و اقتصادي، اثرگذار باشند، باید توجه بیشتری به مساجد و کارهای فرهنگی در آن داشته باشیم.
به عبارت دیگر، مصلي ها و مسجد تنها برای نماز خواندن نیست هرچند که اقامه نماز جماعت امری اساسی، مهم و ارزشمند در دين اسلام است ولي بايد بدانيم كه رسالت و وظیفه علمای دین هم تنها نماز خواندن نیست بلکه باید ائمه جمعه و روحانيون با بهره گیری از همه ظرفیت های موجوددر سطح شهرستان ، مصلي ها و مساجد را به مراکز تربیت و رشد جوانان فهیم و مومن انقلابي تببدل کنند.
بايد بدانيم كه اهمیت فعالیت های فرهنگی هنري در مصلي و مساجد ميتواند بستر خوبي براي شروع کارهای فرهنگی هنري در شهرستان باشد كه بدون شک مصلي ها و مساجد موثرترین نهاد فرهنگی در كشور هستند.
نظر شما