به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خوانسار، «سعید انصاری» در جلسه شوراهای روستایی شهرستان خوانسار با بیان اینکه 30 میلیارد تومان از وامهای بنیاد برکت و بانک سینا در سال های ۹۵ و ۹۶، اردیبهشت ماه درحال سوخت شدن بود، گفت: کمیته برررسی وام ها شکل گرفت و مشکلات پرونده های وام ها حل شد و در دوماه برای 50 طرح و با اشتغالزایی 500 نفر پرداخت شد و این طرحها شامل مواردی مانند تولید کنستانتره آهن، ساخت رینگ ماشینهای سنگین، تبدیل کود مرغی به خوراک دام و طیور، کشاورزی و حتی لحاف دوزی بود.
مدیر کل امور روستایی استانداری اصفهان هدف از دادن وامها را اشتغالزایی در روستا دانست و با یادآوری اینکه پیش از این توجهی به اشتغال در روستا نمیشد، بیان کرد: اشتغالزایی یکی از حلقههای مفقوده در روستا است که نیاز به توجه دارد و با این طرحها میتوان قدمهایی را برداشت، دهیار لازم نیست که مدیریت طرح را برعهده بگیرد و یک کار تاریخی برای دهیاری باشد.
وی با تاکید براینکه تیم هایی برای راستی آزمایی و رصد تحقق اهداف طرح در حال بازدید از طرحهای اشتغالزایی هستند و با یادآوری اینکه خوانسار پتانسیل در زمینه گردشگری و تاریخی دارد، تبیین کرد: شرایط فراهم است و اعتبار دهیاریها در چند ماه اخیر حداقل سه برابر شده و وامهای اشتغالزایی برای دهیاریها درنظر گرفته شده است، دهیاریها یک طرح پایدار اشتغالزا تعریف کنند تا تجربه بعضی شهرداریها را تکرار نشود.
یک هفتگی وام اشتغال می دهیم
انصاری با اشاره به یکی از شهرداریها در گذشته برای جریمه آلایندگی ها میلیاردها تومان در حساب داشتند به طوری که نمی توانستند آن را چگونه هزینه کنند، افزود: این شهرداری به دلیل این که حتی یک طرح پایدار اشتغالزا تعریف نکرد و حتی قردادی کوچک با بخش خصوصی نبست، در حال حاضر با مشکل پرداخت حقوق مواجه است و به درآمدهای فرعی که پیش از این هدر میداد و بی اهمیت ازکنار آن گذر می کرد، به آن توجهی سخت و محکم یافتند.
مدیر کل امور روستایی استانداری اصفهان با بیان اینکه امنیت شغلی دهیاریها اهمیت دارد و پیشنهاد ارتقای دهیاری ها به یک دستگاه اجرایی شده است، تصریح کرد: اگر دهیاری امروز مجوز بگیرد و طرح خود را آماده کند، ظرف یک هفته وام در اختیارش قرار داده میشود که این تسهیلات با شش درصد سود، هم درآمدزایی برای دهیاری دارد و هم اشتغالزا است.
وی با تاکید براینکه پس از پیروزی انقلاب جایگاه مناسبی برای شوراها دیده شده، یادآوری کرد: شوراها میتوانند لوایحی را به دولت دهند و پس از تصویب در مجلس به قانون تبدیل شود، شوراها از اختیارات خود به نحو احسن استفاده کنند و اگر رقابت بین دهیاران ایجاد شود و دهیاران شاخص و برتر انتخاب شوند عملکرد دهیاران غیر فعال بهتر خواهد شد.
دهیاران ریسک پذیر نیستند، روستاییان وام نمی گیرند!
انصاری با بیان اینکه دهیاران باید از روزمرگی خارج شوند زیرا روزمرگی بلای جان کشور شده است، تاکید کرد: روزمرگی سبب شده که نتوانستیم از تمامی پتانسیلها و ظرفیتهای روستاها و شهرها استفاده کرده و روز به روز به آمار بیکاری افزوده شده است و در چند ماه اخیر پرداخت وام اشتغالزایی و درآمد پایدار روستایی را شروع کردند.
مدیر کل امور روستایی استانداری اصفهان با بیان اینکه دهیاری ها برای روستاییان وام ها را شرح دهند، با اظهار تاسف گفت: درصد کمی از مردم روستا از این وام ها استقبال کردند و این موضوع قابل قبول نیست.
وی در توصیف علت عدم استقبال روستاییان را ریسک پذیر نبودن دهیاران و نداشتن دیدگاه و آشنایی لازم آنها از روستاها عنوان کرد و ادامه داد: دهیار باید برای آینده روستا برنامه داشته باشد، دهیار بدون هدف گذاری و بدون برنامه ریزی و نداشتن اطلاع از پتانسیل روستاها، موفق نخواهد شد.
دهیار خط مقدم روستا
انصاری با تاکید براینکه دهیاران را خط مقدم روستاها هستند، در تشریح وظایف دهیاران بیان کرد: دهیاران باید با مسئولان دستگاههای دولتی جلسه تشکیل دهند و حلقه اتصال بین آنان و مسئولان ایجاد شود تا در مواقع بحران با هدف برطرف شدن مشکلات روستا ازآنان کمک بگیرند.
مدیر کل امور روستایی استانداری اصفهان با تبیین اینکه اگر به روستاها نگاه جامع نگریسته شود، شاهد مهاجرت روستاییان نخواهیم بود، ادامه داد: دهیاران سند دار شدن زمینهای کشاورزی را از اداره ثبت احوال پیگیری کنند تا در موقع دریافت تسهیلات روستایی، کشاورز با مشکل سند مواجه نشود، زیرا زمین روستایی باید سند داشته باشد تا کشاورز بتواند از بانکها وام بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه دهیاران باید مشکلات روستاها را اولویت بندی کنند، یادآوری کرد: دهیاران متناسب با آب و هوا، ذخایر، منابع و پتانسیلی که در روستاها وجود دارد، می توانند در ایجاد اشتغال از آن بهره ببرند.
سند چشم انداز خوانسار، گردشگری است
انصاری انتظار از شهرستان خوانسار را تغییررویکرد و رویه دهیاران بیان کرد و تاکید کرد:دهیاران با همبستگی با یکدیگر و با کمک بخشدار می توانند یک شرکت تعاونی ایجاد کنند و اساسنامه تعاونیها برخی مواردی دارد که هیچ کدام تا کنون اجرایی نشده است.
در ادامه این آیین «عبدالرضا دهاقین» با بیان اینکه سند چشم انداز خوانسار برمبنای گردشگری تعریف شده است، گفت: دهیاران به صنعت گردشگری که جزء صنعت سوم درآمدزایی در دنیا است توجه کنند، کشور ایران از لحاظ پتانسیل گردشگری در ردیف ۹ کشور دنیا قرار دارد و هرکدام از روستاهای شهرستان ویژگی خاصی برای جذب گردشگری دارد و دهیاران با برنامهریزی دقیق می توانند از ظرفیت و پتانسیل گردشگری برای اشتغالزایی استفاده کنند.
معاون فرماندار خوانسار با یادآوری اینکه تعزیه خوانی روستای قودجان در کشور مشهور است و هر سال در دهه آخر ماه صفر از سراسر کشور برای شرکت در این مراسم به این روستا سفر میکنند، تشریح کرد: روستای تیدجان و قودجان دارای آثار تاریخی از جمله کبوترخانه، حمامها و قنات دیدنی دارد که با مرمت و بازسازی خانههای بوم گردی میتوانند اسکان گردشگران را برای بازدید از این آثار تاریخی فراهم شود./
نظر شما