به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، اختتامیه جشنواره فارابی با معرفی برگزیدگان خارجی و ایرانی در حوزه علوم انسانی و اسلامی امروز(7 بهمن 1397) به کار خود پایان داد.
یکی از بخش های ویژه این جشنواره حضور اندیشمندان خارجی است. اندیشمندانی که به صورت ویژه در حوزه ایران شناسی و اسلام شناسی پژوهش می کنند و در جشنواره فارابی هم برگزیده شدند. در زیر خلاصه ای از زندگی نامه اندیشمندان خارجی برگزیده جشنواره فاربی را می خوانید:
خسرو قاسم
پرفسور «خسرو قاسم» نویسنده، محقق و استاد دانشگاه «علیگر» است. او در 1963 در خانواده اهل سنت حنفی در هند به دنیا آمد. قاسم در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری رشته مهندسی مکانیک فارغ التحصیل شده است و د رحال حاضر استادیار مهندسی مکانیک است. اما او علی رغم رشته ای که در آن تحصیل کرده است به علوم انسانی و اسلامی علاقه دارد و بیش از صد و هشتاد جلد کتاب دارد که بیش از صد جلد آن در بیان فضایل اهل بیت(ع) است.همچنین بیش از 20 مقاله در کنفرانش هاس کشورهای مختلف درباب اهل بیت (ع) ارایه کرده است.به دلیل جمیع آثار درباره اسلام شناسی در جشنواره فارابی هم مورد تقدیر قرار گرفت.
صفر عبدالله
پرفسور استاد «صفر عبدالله» ، دانشمند ایران شناس تاجیک است که در 30 ژانویه 1955 در سمرقند به دنیا آمد. وقتی خردسال بود، پدرش کلیات سعدی می خواند و از همان زمان باا ین کتاب آشنا شد. تقریبا هشت ساله بود که نزد شخصی به نام ملاعبدالرشیدمی رفت و بعضی کتاب های دینی را می خواند.
در دوران جوانی هم در دانشگاه دولتی تاجیکستان دانشکده زبان و ادبیات فارسی و تاجیکی که به زبان فارسی تدریس می شد در رشته ادبیات فارسی کلاسیک ادامه تحثیل داد. دوره کارشناسی ارشد و دکتری را انستیتوی ادبیات جهان وابسته به آکادمی علوم اتحاد جماهیر شوروی که به زبان روسی تدریس می شد گذراند. دراین انستیتو هم به مطالعه ادبیات فارسی و هم تئوری ادبیات پرداخت و در مقطع دکتری از رساله خود با عنوان«سنن حماسه های ملی در شعر معاصر» که به تاثیر شاهنامه و شعر معاصر به زبان فارسی در فرارود اشاره داشت با راهنمایی پرفسور لامیتی و پرفسور یاسر پرگینسگی، ایران شناس بسیار معروف دفاع کرد.
هشت سال در مسکو ماند و علاوه بر تدریس زبان و ادبیات فارسی به ترجمه آثار فارسی به زبان روسی هم پرداخت. نهادی هم در مرکز مطالعات ایران و آسیای مرکزی تاسیس کرد که در 20 سال گذشته، 20 تا 25 همایش بین المللی در زمینه ایران شناسی برگزار کرده است. صفر عبدالله در 61 سالگی فصلنامه ای با عنوان «ایران نامه» منتشر کرد. در حال حاضر در دانشگاه روابط بین الملل و زبان های جهان معروف به «ابولیخان» در شهر آلماتی، زبان فارسی تدریس می کند و مدیر بخش ایران شناسی است.
رائول گنزالس بورنز
در نهم جولای 1950 در شهر مادرید کشور اسپانیا متولد شد. در رشته الکترونیک تحصیل کرد وتدوینگر سینما بود. در سال 1983 مسلمان شد و در شهر گرانادا شروع به مطالعات اسلامی کرد و از سال 1990 تا 1996 مشغول به تحصیلات علوم اسلامی درحوزه علمیه قم گردید.
پس از آن تا سال 2005 به عنوان نماینده سازمان مدارس در اسپانیا به تبلیغ اسلام پرداخت. وی در طی این سال ها در شهر بارسلون مرکز اسلامی امام رضا(ع) را تاسیس و اداره کرد. همچنین به عنوان امام جماعت گروه شیعیان فعالیت داشت.
بورنز اولین سایت شیعی به زبان اسپانیایی را ایجاد کرد که حاوی مقالات و اطلاعات بی شماری درباره امامان معصوم و آموزه های اهل البیت است.همچنین تعدادی از آثار امام خمینی (ره) مانند حکومت اسلامی، تفسیر سوره حمد، قسمتی از رساله علمیه و چهل حدیث امام خمینی از فارسی به اسپانیایی و همچنین قسمتی از استفتائات آیت الله خامنه ای را ترجمه کرد. ترجمه جدید قرآن کریم از زبان عربی به اسپانیایی انجام داد.رائول در سال 2012 به اسپانیا برگشت و موسسه مسلمانان طرفداران صلح با هدف اعطای شخصیت اجتماعی به مسلمانان اسپانیا تاسیس کرد.
آنا ماریا کراسنولسکا
متولد 19 ژانویه 1949، شرق شناس و مترجم و نویسنده لهستانی است. در سال های 1967 تا 1972 به مطالعه زبان شناسی ایرانی در داشنگاه یاگیلونیای کراکوف پرداخت. آنا کراسنوولسکا از همان سال 1972فعالیتش را در موسسه مطالعات شرقی و گروه مطالعات ایران دانشگاه یاگیلونیا آغاز کرد و اکنون استاد و رئیس بخش ایران شناسی این دانشگاه است.وی علاوه برمقالات متعدد پژوهشی، به تحقیق در باب شاهنامه، تاریخ واساطیر ایرانی و همچنین ادبیات جدید فارسی نیز پرداخت و نیز دیدگاه ها و بررسی هایش رادرباره شاهنامه فردوسی شرح داده است.او بر انتشار برگردان لهستانی شاهنامه نیز نظارت دارد. ازجمله آثار تالیفی او می توان به «تاریخ ایران» و سردبیری بیانیه «مسیر های ایرانی به سوی مدرنیته» اشاره کرد.
مونیکا گرونکه
متولد 28 مارس 1952 در هانوفر آلمان به دنیا آمد. او دانشمند حوزه اسلامی و استاد دانشکده علوم انسانی دانشگاه کلن است. گرونکه پس از دوره ابتدایی مطالعات اسلامی را شروع کرد. از سال 1991 در مقام استاد دانشگاه در سمینارهای شرق شناسی کلن به تدریس مطالعات اسلامی و مطالعات ایرانی پرداخت.حوزه مطالعاتی، پژوهش وتدریس او تاریخ اسلام، تاریخ اجتماعی، فرهنگی و فکری با تمرکز بر قرون وسطی، ادبیات عربی و فارسی کلاسیک است.
نیکلاس جان سیمز ویلیامز
متولد 11 آوریل 1949 در چاتهام، کنت انگلستان است.سمیز ولیامیز، از سال 1975 تاکنون به عنوان پژوهشگر، مدرس زبان های ایرانی، مطالعات ایران و آسیای مرکزی، استاد مدعو و همینطور استاد افتخاری مطالعات ایران و آسیای میانه در کالج های گانویل و کایوس دانشگاه کمبریج و دانشگاه لندن مشغول به فعالیت بوده است.در حال حاضر استاد دانشکده مطالعات مشرق زمین و آفریقا دانشگاه لندن است.وی استاد پژوهش مطالعات ایران و آسیای میانه در بخش زبان ها و فرهنگ خاور نزدیک و خاورمیانه است.
ژان کلود فرانسوا کریر
متولد 19 سپتامتبر 1931 در فرانسه است. در دانشگاه رشته تاریخ وادبیات را انتخاب و تا مقطع دکتری ادامه تحصیل داد. او یکی از بزرگترین فیلم نامه نویسان جهان است. او به همراه مهمین تجدد و همسرش نهال تجدد صد شعر دیوان شمس تبریزی را به فرانسویی ترجمه کرده است.از مهمترین نمایش نامه های او گفتگوی پرندگان (منطق الطیر عطار) است.
نظر شما