جشنواره کتاب دفاع مقدس مهربانانه با آثار برخورد می‌کند

یک نویسنده با بیان اینکه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مهربانانه با آثار برخورد می‌کند، گفت: از مشکلات جشنواره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس این است که به تحلیل‌های دوره‌ قبل توجه نمی شود.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، ابراهیم زاهدی‌مطلق، نویسنده و روزنامه‌نگار گفت: بنیاد حفظ آثار برای برگزاری این جشنواره تلاش خیلی زیادی متحمل می‌شود و هزینه‌های زیادی می‌کند، اما این تلاش فقط به برگزاری جشنواره محدود شده است و تحلیل داوران و دبیران علمی و اجرایی خیلی در دوره‌های بعد مورد توجه قرار نمی‌گیرد.


وی که تجربه داوری در این جشنواره را در دوره‌های گذشته نیز داشته است، بیان داشت: در دوره‌های قبل بعد از اتمام داوری ما به بنیاد پیشنهاد کردیم سخت‌گیری بیشتری داشته باشد. بنیاد خیلی مهربانانه با آثار برخورد می‌کند. ما جشنواره ربع قرن را برگزار کردیم. یعنی بیش از یک ربع قرن از دفاع مقدس می‌گذرد ولی هنوز آثاری منتشر می‌شود که انگار متعلق به دهه 60 است. هنوز بعد از این همه سال سلیقه و سطح مؤلف و پژوهش‌گر دفاع مقدس بالا نرفته است.


زاهدی‌مطلق اظهار داشت: اگر سه جایزه معتبر در کشور وجود داشته باشد؛ قطعا یکی از آن‌ها جشنواره کتاب سال دفاع مقدس است. بنابراین جشنواره‌ای با این اعتبار آیین‌نامه و بخش‌نامه‌اش باید طوری باشد که هر اثری صرفا چون در حوزه دفاع مقدس است، به این جشنواره نیاید.


وی پیشنهاد کرد بنیاد حفظ آثار به جای خرید همه آثار حوزه دفاع مقدس، می‌تواند به ناشران بگوید که سه کتاب برتر خود در حوزه دفاع مقدس را برای ارزیابی به جشنواره کتاب سال دفاع مقدس بفرستند تا وقت داوران هم گرفته نشود.


زاهدی‌مطلق بیان داشت: وقتی کتابی آن قدر قوی نبوده که ناشرش جرأت نکرده و تنها در شمارگان هزار نسخه آن را منتشر کرده است، چرا باید وارد جشنواره کتاب سال دفاع مقدس شود؟ باید مسؤولان جشنواره حدنصاب‌هایی مثل تیراژ کتاب و یا اصول اولیه کتاب‌سازی را در این جشنواره در نظر بگیرند.


این نویسنده و روزنامه‌نگار ادامه داد: هنوز کتابی منتشر می‌شود که طرح روی جلد آن چند گل لاله است که عکس یک شهید در بالای آن نقش بسته. مخاطب وقتی جلد این کتاب را می‌بیند خیال می‌کند که کتاب در نقطه‌ای دور افتاده منتشر شده که دسترسی به کوچک‌ترین امکانات گرافیکی میسر نبوده است. در حالی که بعد از ربع قرن از دفاع مقدس، باید پیشرفت‌هایی دیده شود.


وی تصریح کرد: البته جشنواره کتاب سال دفاع مقدس در طی این سال‌ها پیشرفت‌هایی هم داشته است، اما به اندازه مجموعه بنیاد حفظ آثار نبوده است.


این نویسنده گفت: کتابی منتشر می‌شود که 400 صفحه است و در همین 400 صفحه داستان زندگی 200 شهید را آورده است. مگر مجبورند چنین کتاب‌هایی منتشر کنند؟


زاهدی مطلق گفت: درست است که مقام معنوی شهیدان یکسان است، اما برخی شهدا هستند که وجهه استانی دارند، برخی دیگر وجهه ملی و برخی وجهه بین‌المللی دارند.


وی ادامه داد: برای نوشتن زندگی یک شهید بین‌المللی مثل شهید چمران باید یک نویسنده ایرانی که وجهه بین‌المللی دارد وارد عمل شود. اصلا نوشتن زندگی شهیدان ملی و بین‌المللی را نباید به هر کسی بدهند، بلکه باید نویسنده آن در یک مناقصه انتخاب شود و معیارهای زیادی درباره نویسنده آن در نظر گرفته شود.


بنا بر گزارش ستاد خبری پانزدهمین جشنواره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس، زاهدی‌مطلق گفت: همین طور شهیدان بزرگ دیگری مثل تندگویان، بابایی یا فکوری باید به نویسندگان بزرگ محول شود. نویسندگانی که قبلا خود را اثبات کرده‌اند. نوشتن زندگینامه شهید رجایی را نباید به هر کسی سپرد. او رئیس جمهور این مملکت بود و نویسنده‌ای باید داستانش را بنویسد که در عرصه نویسندگی، رئیس جمهور نویسندگان باشد.


این نویسنده همچنین بیان داشت: من در دوره‌هایی که به عنوان داور در جشنواره کتاب سال دفاع مقدس حضور داشته‌ام، تنوع سلیقه را در داوران این جایزه بسیار بالا دیدم. بنیاد معمولا داوران با سلیقه واحد را به جشنواره نمی‌آورد. حتی بسیاری از داوران با سلیقه‌های بنیاد موافق نبودند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 76071

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha