عبور از محدودیت‌ها یکی از نقاط کلیدی قدرت ما است

سردار سلامی گفت: آرمان ما دفاع از مستضعفان است، نیرو‌هایی در سراسر جهان با ما هم‌راستا می‌شوند که در این صورت، قدرت دشمن تجزیه می‌شود و عبور از محدودیت‌ها یکی از نقاط کلیدی قدرت ما است.

به گزارش خبرگزاری شبستان «سردار سلامی» در نخستین همایش ملی دفاعی امنیتی نظام اسلامی در افق چشم‌انداز ۱۴۰۴ گفت: قدرت دفاعی ما سیال و پایان ناپذیر است؛ زیرا متکی به قدرت درونی انسان‌هاست و‌ به جغرافیای خاصی محدود نیست؛ چون دارای خصلت رویش است. در واقع در این قدرت، پویایی بر گسترش قدرت حاکم است و اگر این‌چنین شد، قدرت ما خود به خود با فطرت انسان‌ها ارتباط برقرار و هواداران زیادی در سراسر عالم پیدا می‌کند.

 

جانشین فرمانده کل سپاه افزود: وقتی ما این‌چنین قدرت دفاعی خود را آرایش می‌دهیم، قدرت آستانه تحمل مردم و نیرو‌های دفاعی را تا رسیدن به آرمان‌ها بالا می‌برد؛ بنابر این هنگامی که با این منطق عمل می‌کنیم، دوستان هم‌آرمانی در اقصی نقاط عالم پیدا می‌کنیم و این همان چیزی است که به ایجاد یک جبهه دفاعی بزرگ می‌انجامد.

 

جانشین فرمانده کل سپاه گفت: امروز فقط این موشک‌های ما نیست که بازدارندگی دفاعی ایجاد کرده است، بلکه انگیزه‌های الهی که در میدان‌های دیگر ایجاد شده هم باعث به وجود آمدن این بازدارندگی شده است به نحوی که دشمنان ما هر جا حرکتی علیه ما انجام دهند، لشکر‌هایی از همان منطقه، آن‌ها را متوقف می‌کنند.

 

سردار سلامی تصریح کرد: امروز دشمن فرسوده شده است؛ زیرا در یک جنگ ۴۰ ساله با ما قادر به انجام گزینه‌های نظامی نیست؛ قدرت سیاسی دشمن نیز به تدریج رو به فرسایش و زوال نهاده است و این را واقعیت‌های میدانی بیان می‌کند.

 

وی با بیان اینکه آمریکا به سمت زوال سیاسی بیشتر پیش می‌رود، عنوان کرد: تأثیر سیاسی دشمن کنترل شده است؛ البته از نظر اقتصادی، سیاسی و‌ نظامی هم کاملا فرسوده شده است؛ چرا که نمی‌تواند موفقیت نظامی خود را در عراق و‌ افغانستان به منفعت تبدیل کند.

 

جانشین فرمانده کل سپاه اظهار داشت: اقدامی که سیستم دفاعی ما باید انجام دهد و انجام داده است از بین بردن تمرکز دشمن در نقاط اصلی بود. برای این کار ما باید قدرت دشمن را با فرسایش تدریجی مواجه کنیم؛ این یک الگو برای یک ساختار دفاعی است تا در شرایط نابرابر بتواند پیروز شود.

 

سردار سلامی گفت: وقتی آرمان ما دفاع از مستضعفان است، نیرو‌هایی در سراسر جهان با ما هم‌راستا می‌شوند که در این صورت، قدرت دشمن تجزیه می‌شود و عبور از محدودیت‌ها یکی از نقاط کلیدی قدرت ما است.

 

وی افزود: هرچند نیروی متمرکز و پر حجمی در منطقه نداریم، اما نیرو‌های هم‌هدف و هم‌راستا داریم؛ موضوعی که این را دشمنان ما به مفهوم «نفوذ» تعبیر می‌کنند. اسم این اقدام نفوذ نیست؛ بلکه وسعت و در برگیری یک انقلاب است و هیچ‌کس نمی‌تواند این انبساط معنوی را که ناشی از انتشار روح ایمان است، نابود کند.

 

جانشین فرمانده کل سپاه بیان کرد: منطق ایجاد جبهه وسیع در مقابل دشمن، ایجاد روح جهاد در بخش‌های وسیعی از جهان اسلام است که منجر به ایجاد یک هویت واحد شده است. فلسفه دفاعی دشمن رشد قدرت به قیمت از بین بردن قدرت‌ها و جوامع دیگر است؛ اما در چنین منطقی فقط دشمن تولید می‌شود نه قدرت.

 

سردار سلامی گفت: ما خطوط تماس دشمن را شناسایی کردیم و‌ متوجه هستیم که چگونه صورت‌بندی دفاعی را در برابر آن‌ها انجام دهیم تا دشمن نتواند راهبرد‌های خود را اعمال کند.

 

وی با اشاره به وضعیت کنونی آمریکا عنوان کرد: دولتی که سالیانه ۷۰۰ میلیارد دلار هزینه نظامی آن است، نمی‌تواند هزینه ۵.۶ میلیارد دلاریِ ساخت دیوار در مرز با مکزیک تأمین کند که این نشان از زوال سیاسی این دولت دارد؛ قدرتی که با آن‌همه شوکت ظاهری و علی‌رغم خرج کردن هفت تریلیون دلار در سوریه، بدون هیچ دستاوردی مجبور به ترک این کشور شده است.

 

جانشین فرمانده کل سپاه ادامه داد: دلیل شکست آمریکایی‌ها این است که معماری دفاعی آن‌ها بر خلاف فطرت انسانی است و آنچه آن‌ها را شکست داده، زوال عقل راهبردی است. آن‌ها عمق راهبردی خود را از دست داده‌اند، اما ما امروز به عمق راهبردی در نبرد رسیده‌ایم و میدان نبرد را از کرخه و کارون به مدیترانه منتقل کرده‌ایم.

 

سردار سرتیپ «احمد وحیدی» نیز در این همایش گفت: زمانی که آمریکا با پولشویی مواجه بود، اف.ای.تی.اف (FATF) را بوجود آورد، زمانی هم که در سال ۲۰۱۱ با موضوع تروریسم روبه‌رو شد، موضوع تروریسم را هم به اف‌.ای.تی.اف اضافه کردند؛ اما در سال ۲۰۱۲ زمانی که دیدند با قطعنامه‌های شورای امنیت نمی‌توانند جلوی فعالیت‌های هسته‌ای ایران را بگیرند، منع اشاعه هسته‌ای را هم به آن اضافه کردند.

 

رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی ادامه داد: پس اف‌.ای.تی.اف یک نظام امنیتی مستقل از شورای امنیت است؛ چون احتمال می‌دادند در شورای امنیت بعضاً چین و روسیه قطعنامه‌های مورد نظر آن‌ها را وتو کنند، این سازمان را به وجود آوردند.

 

وی افزود: این سازمان در ظاهر به منظور مبارزه با پولشویی و تروریسم تشکیل شده است، اما در واقع آمریکایی‌ها می‌خواهند با استفاده از آن، جهان را آن‌گونه که می‌خواهند شکل دهند؛ پس این یک جریان امنیتی است.

 

سردار وحیدی عنوان کرد: فعالیت‌هایی که آمریکا توسط وزارت خزانه‌داری خود انجام می‌دهد، آیا غیر از شکل دادن امنیتی به این دستگاه است و آیا رسانه‌های آمریکا فعالیت غیر امنیتی دارند؟

 

وی گفت: افتضاحی که آمریکایی‌ها در خصوص فیس‌بوک به وجود آوردند و علاوه بر این، کنترل کردن مکالمات تلفنی متحدان‌شان، نشان می‌دهد که آن‌ها تمام جریانات را در خدمت خود گرفته‌اند تا بدین‌وسیله تمام نقصان‌های نظامی خود را بپوشانند؛ بنا بر این ما هم باید نیرو‌های خود را در این شرایط تمرین و آموزش دهیم؛ چرا که بر «دفاع همه‌جانبه» در کشور تأکید شده است.

 

رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی تأکید کرد: معماری دفاعی امنیتی بسیار لازم و واجب است و رعایت این موضوع، شامل تمام دستگاه‌های کشور می‌شود.

 

سردار وحیدی ادامه داد: معماری دفاعی امنیتی یک معماری اساسی است؛ یعنی باید تمامی ارکان قدرت در رابطه‌ای درست و متقن کنار هم چیده و از داخل آن راهبردی اتخاذ شود که بازدارندگی و آمادگی دفاعی نتیجه آن باشد؛ پس هرچه شرایط پیچیده‌تر باشد، عدم قطعیت‌ها بیشتر شده و این نگاه ضروری، مهم‌تر می‌شود؛ البته ممکن است در این شرایط آرمان‌گرایی کنار برود و واقع‌گرایی و راضی بودن به شرایط موجود جای آن را بگیرد.

 

وی تأکید کرد: آرمان‌گرایی ما از نوع افسانه نیست، بلکه یک آرمان‌گرایی مسلم و قطعی است. اگر دستگاه‌های مختلف کشور ندانند که باید به کدام سمت حرکت کنند، حتما به خطا می‌روند؛ یعنی چنانچه دستگاه‌های ما در معماری دفاعی، مشق جنگ نکنند، حتما در روز موعود شکست می‌خورند و این موضوع در ابعاد مختلف جنگ‌های اطلاعاتی، اقتصادی، نرم و... صدق می‌کند.

 

 

« سردار صفوی » دبیر علمی نخستین همایش ملی معماری دفاعی امنیتی نظام اسلامی در ادامه به ارائه پیشنهاد‌های راهبردی برای معماری دفاعی امنیتی نظام اسلامی پرداخت و گفت: ارتقای منزلت و افزایش وزن ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیکی و قدرت فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برای شکست راهبرد آمریکا در منطقه از جمله شکست راهبرد شکل‌گیری خاورمیانه بزرگ و ساقط کردن حکومت سوریه با تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و حمایت از محور مقاومت و همچنین توسعه روابط راهبردی ایران با رقبای جهانی آمریکا از جمله روسیه و چین بعنوان یکی از اصلی‌ترین راهبرد‌های معماری دفاعی امنیتی نظام جمهوری اسلامی ایران می‌تواند تلقی شود.

 

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا از تقویت اقتصاد مقاومتی بعنوان یکی از راهبرد‌های معماری دفاعی امنیتی نظام جمهوری اسلامی ایران نام برد و گفت: تقویت راهبرد اقتصاد مقاومتی با مشارکت و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در پروژه‌های مختلف ملی و استانی و اتمام هزاران پروژه نیمه‌تمام دولت و پروژه‌های مصوب برنامه ششم توسعه با هدف جذب نقدینگی سرگردان و جهت دهی آن به سمت اشتغال‌زایی و کار و تولید از مهمترین راهبرد‌های اثرگذار در بخش معماری دفاعی امنیتی نظام اسلامی است.

وی افزود: اولویت دادن و توجه ویژه به سرمایه‌گذاری در زیرساختار‌های شبکه حمل و نقل داخلی و اتصال به خطوط ریلی بین‌المللی قاره‌ای و منطقه‌ای با هدف صادرات انواع تولیدات صنعتی و معدنی و محصولات مازاد کشاورزی و خدمات مهندسی در کنار اهتمام اساسی به تامین منابع آب از سواحل دریای عمان، خلیج فارس و دریای خزر برای فلات مرکزی ایران و اصلاح جدی مصرف آب خصوصا در بخش کشاورزی و تامین محصولات غذایی استراتژیک کشور می‌تواند تبدیل به راهبرد‌های اصلی برای معماری دفاعی امنیتی نظام اسلامی شود؛ به عنوان مثال جلگه خوزستان برای تامین غذای حدود ۵۰ میلیون نفر ظرفیت دارد و بایستی از تنوع اقلیمی برای تنوع محصولات کشاورزی بهره برد.

 

سرلشکر صفوی از سرمایه گذاری در مناطق مرزی با ۱۵ کشور همسایه و تمرکز به بهره برداری از مخازن و منابع طبیعی و معدنی و انرژی و آبی مشترک با کشور‌های همسایه با رویکرد صرفه اقتصادی و اشتغال مرزنشینان و ایجاد امنیت پایدار در دوطرف مرز و کاهش قیمت صادرات به کشور‌های همسایه، به عنوان یکی از پیشنهادات در تدوین معماری دفاعی امنیتی نظام اسلامی نام برد و با اشاره به ضرورت تهیه سند آمایش سرزمین گفت: تهیه سند ملی آمایش سرزمینی با اصل قرار دادن عدالت فضایی و عدالت جغرافیایی تا ۲۰ سال آینده همراه با ارتقای توانمندی‌های دفاعی و تهاجمی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران و صنایع دفاعی کشور در مقابل هرگونه تهدیدات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای از راهبرد‌های موثر دفاعی امنیتی نظام اسلامی است.

صفوی با تبیین اقدامات استکبار جهانی در نفوذ بین جنبش‌ها و سوق دادن آن‌ها به انقلاب رنگی افزود: معمولاً استکبار جهانی به گروه کوچکی از تحریک‌آفرینان حرفه‌ای اتکا می‌کند که به این جنبش‌ها نفوذ کرده و حرکت‌های عمدتا مسالمت‌آمیز را به سپر انسانی خود بدل می‌کنند و همزمان با حمله به نیرو‌های پلیس، حکومت را به توسل به واکنش‌های خشونت‌بار تحریک می‌کنند.

 

وی ادامه داد: از طریق همین روش‌های غیرمستقیم است که یک سلول بسیار کوچک تروریستی تلاش می‌کند چرخه‌ای بی‌پایان از خشونت را بین حکومت و شهروندان به راه بیاندازد. این چرخه سپس می‌تواند به یک انقلاب رنگی که پیشتر از طریق جنگ اطلاعاتی و فشار‌های اقتصادی ایجاد شده نهاد‌های مردمی را به مقابله با حکومت برانگیخته و می‌توان انتظار داشت که این وضعیت سپس به یک جنگ تروریستی تمام‌عیار مورد حمایت حکومت‌های خارجی، مانند آنچه که در سوریه و اخیراً ونزوئلا رخ داد، منتهی شود.

 

سرلشکر صفوی جنگ اطلاعاتی را از دیگر مولفه‌های جنگ‌های ترکیبی دانست و گفت: عملیات اطلاعاتی مفهوم وسیعی دارد؛ از تزریق نامحسوس اطلاعات به‌منظور تغییر دادن فرهنگ و عادت عامه مردم یک کشور در زمان عادی (آشتی و صلح)، و نفوذ به لایه‌های اطلاعاتی در بخش‌های خصوصی، دولتی، نظامی و حتی امنیتی شروع شده و تا از کار انداختن شبکه‌های فرماندهی و کنترل نظامی، شبکه‌های حمل و نقل اقتصادی، خدماتی و آنچه موثر بر زندگی روزمره افراد است، ادامه پیدا می‌کند.

 

وی عملیات اطلاعاتی را در سه سطح توصیف کرد و افزود: عملیات اطلاعاتی در سه لایه صورت می‌گیرد؛ لایه اول در سطح ادراکی است، و هدف آن مدیریت ادراک مسئولان کشوری و فرماندهان و رهبران طرف مقابل است تا با روش‌هایی مانند عملیات روانی، دیپلماسی، فعالیت‌های عمومی و غیرنظامی، تاثیراتی مانند تردید و دو دلی یا تاخیر در تصمیم‌گیری و... را بر روی مسئولان کشوری بگذارند.

 

«عبدالرضا رحمانی فضلی» نیز در ادامه این همایش گفت: ما در شرایط کنونی با تهدیدات مختلفی روبه‌رو هستیم؛ در این شرایط آمریکا همیشه در رأس تهدیدکنندگان و ایران در جنوب غرب آسیا به عنوان مهم‌ترین هدف استکبار قرار دارد.

وزیر کشور گفت: آمریکا در شرایط کنونی دوباره راه‌های رفته در برابر ایران را تکرار می‌کند. آمریکایی‌ها مجدداً به دنبال اجماع‌سازی سیاسی علیه ایران هستند، تهدیدات نظامی انجام می‌دهند و می‌خواهند کشورمان را تحریم و منزوی کنند؛ اما این انقلاب و مردم کشورمان همه این تجربه‌ها را آموخته و ضعف‌های دشمن را می‌دانند، با این حال ما به عنوان کسانی که خود را صیانت‌کننده جبهه حق می‌دانیم، باید آمادگی دفاع از حق را داشته باشیم.

 

رحمانی فضلی ادامه داد: انسان کامل موجود عزیز خلقت و عالم هستی و کمال‌گرا و غایت‌اندیش است و به همین جهت، مؤلفه‌های امنیتی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مولفه‌هایی هستند که می‌توانند قابلیت انسان را به فعلیت برسانند.

 

وی بیان کرد: جمهوری اسلامی قصد دارد حکومتی را ارائه کند که در آن انسان در امنیت کامل زندگی کند؛ زیرا در شرایط امن است که علم و صنعت و تکنولوژی می‌توانند رشد کنند؛ به عبارت دیگر، امنیت را عامل مؤثر و‌ مهمی می‌دانیم که در همه برنامه‌ریزی‌ها باید مد نظر قرار گیرد؛ اما اگر نتوانیم مردم را اقناع، همراه و راضی کنیم، نمی‌توانیم از امنیت سخن بگوییم.

 

وزیر کشور تصریح کرد: باید بدانیم که وقتی حکومتی ایجاد می‌کنیم، غایت‌اندیشی انسان را هم باید مورد توجه قرار دهیم؛ پس به عنوان یک حکومت وظیفه داریم تا در اقناع‌سازی، همراه‌سازی و راضی کردن مردم تلاش کنیم.

 

رحمانی فضلی گفت: اگر مردم احساس کنند شرایط سیاسی کشور به گونه‌ای است که امکان حضور سیاسی برای همه وجود دارد، با مشارکت واقعی مردم مواجه می‌شویم و می‌توانیم این مشارکت سیاسی را به جریان عمق‌بخشی اهداف نظام تبدیل کنیم؛ اما اگر مردم احساس کنند که توزیع قدرت عادلانه نیست و حضور در قدرت نیازمند رانت است، حتما در حوزه سیاسی رضایتمندی نخواهیم داشت.

 

وی گفت: در عرصه اقتصادی موظف هستیم حداقل امکان زیست مردم را فراهم کنیم؛ زیرا در شرایط فعلی اگر فقدان عدالت اجتماعی داشته باشیم و یا هر نوع برتری بر خلاف قانون شایستگی وجود داشته باشد، تبعیض به وجود می‌آید و در این شرایط، شاهد رضایتمندی و مشارکت حداکثری نخواهیم بود./

 

 

 

کد خبر 760756

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha