به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، امروز بخش عمده ای از صنایع برای تولیدات خود به فولاد نیاز دارند و همین امر باعث اهمیت بالای فولاد در چرخه اقتصادی شده است و کشورهایی که حجم بالایی از تولید این آلیاژ را در اختیار دارند از لحاظ شاخص توسعه و رشد اقتصادی درجایگاه بالاتری قرار دارد.
کشورمان بر اساس آخرین گزارش انجمن فولاد جهان با پیشرفت هایی که در این عرصه به دست آورده است عنوان دهمین فولادساز جهان را از آن خود کرده است، عنوانی که در راستای تحقق اهداف تعیین شده سند چشم انداز 1404 به دست آمده است. یکی از شرکت هایی که در عرصه فولادسازی در ایران دارای نقش تاثیرگذاری است، شرکت فولاد مبارکه است.
شرکت فولاد مبارکه از شرکتهای پیشرو ایرانی است که در زمینه تولید ورقهای فولادی فعالیت می کند. این شرکت با ماموریت ایفای نقش محوری در توسعه صنعتی، اقتصادی و اجتماعی کشور و ارتقای سطح فناوری صنعت فولاد به عنوان سازمانی جهان تراز بیش از پنجاه درصد از مصرف فولاد کشور را جهت استفاده در صنایع خودروسازی و قطعهسازی، صنایع فلزی سبک، صنایع فلزی سنگین و لولههای انتقال سیالات، صنایع بستهبندی، صنایع لوازم خانگی و الکتریکی و صنایع لوله و پروفایل تولید می کند. شرکت فولاد مبارکه دارای هفت مجتمع صنعتی در اقصی نقاط کشور بوده و بیش از بیست هزار نفر در بخشهای مختلف این شرکت به کار اشتغال دارند.
فولاد مبارکه که بزرگترین مجتمع صنعتی تولید کننده فولاد تخت در ایران و خاورمیانه است و با داشتن حدود 12 میلیون تن ظرفیت آهن اسفنجی بزرگترین تولیدکننده این محصول در جهان محسوب می شود در راستای اهداف و سیاست های کلان این مجموعه معاون اقتصادی و مالی شرکت فولاد مبارکه به تازگی اعلام کرده است که سود حاصل از فروش این مجتمع تولیدی در 9 ماه منتهی به آذر امسال هفت هزار میلیارد ریال بود که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 90 درصد افزایش داشته است.
روابط عمومی فولاد مبارکه به نقل از «امیرحسین نادری» نوشته است: «این مجتمع صنعتی تا پایان سه ماه سوم سال جاری بیش از 161 هزار میلیارد ریال درآمد به ثبت رساند که نسبت به مدت مشابه سال قبل 46درصد رشد نشان می دهد.»
وی با بیان اینکه این میزان سود و درآمد رکورد جدیدی در کارنامه فولاد مبارکه است، اضافه کرده است: «932 ریال سود به ازای هر سهم ارمغان این تلاشها برای سهامداران است که به رغم همه محدودیتها، محقق شده است. در سال جاری نیز 747 هزار تن انواع محصولات شرکت به بازارهای هدف صادر شده است.»
یادآور می شود: شركت فولاد مباركه اصفهان كه اكنون يكي از بزرگترين واحدهاي صنعتي جمهوري اسلامي ايران است در زميني به مساحت 35 كيلومتر مربع در نزديکي شهر مباركه و در 75 كيلومتري جنوب غربي شهر اصفهان واقع شده است.
عمليات اجرايي اين مجتمع در سال 1360 آغاز شد و در دوران جنگ تحميلي ادامه يافت فعاليتهاي ساختماني و فني اجرا شده در دوران ساخت اين مجتمع در خاورميانه كم نظير بوده و به عنوان مثال نزديك به 18 ميليون و 700 هزار متر مكعب خاك برداري و بالغ بر يك ميليون و 845 هزار متر مكعب بتن ريزي، يك ميليون و 800 هزار متر مربع قالب بندي و 80 هزار تن آرماتور ، حدود 150 هزار تن اسكلت فلزي، يك ميليون متر مربع نصب پوشش و بالغ بر 500 هزار تن تجهيزات و ماشين آلات در آن نصب شده است.
اولين كوره قوس الكتريكي واحد فولادسازي اين مجتمع در مهر ماه سال 1370 راه اندازي شد و در 23 ديماه سال 1371 خطوط توليد اين كارخانه بزرگ توسط رئيس جمهور وقت افتتاح گرديد، با ورود محصولات فولادي اين شركت به بازار و افزايش تدريجي توليد تا سقف ظرفيت اسمي 2/4 ميليون تن بخش عمده اي از نياز كشور به اين كالاي استراتژيك بر طرف گرديد.
اين شركت در سالهاي پس از رسيدن به ظرفيت اسمي با كسب تجربه و توانمندي اقتصادي براي پاسخگويي به نياز روز افزون بازار داخلي و خارجي و استفاده بهينه از تجهيزات و ماشين آلات توليدي موجود اقدام به برنامه ريزي براي افزايش توليد در قالب طرح هاي توسعه کرد و با استفاده از منابع مالي حاصل از فروش داخلي و ارزي شركت و استفاده از اعتبارات مالي، ريالي و ارزي اولين مرحله طرحهاي توسعه را اجرا کرد به نحوي که با اجراي اين طرحها، توليد شرکت براي رسيدن به ميزان حداقل 11/3 ميليون تن مذاب برنامه ريزي شده و در حال انجام است./
نظر شما