به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ حمید روشن روان، مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی امروز چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه 206 روستا با بحران کم آبی مواجه هستند، گفت: از این تعداد 42 روستا با تنش آبی به معنای همخوان نبودن میزان آب تولیدی با میزان مصرف مشترکان روبه رو هستند که از طریق آبرسانی سیار سعی در حل این مشکل کرده ایم.
وی با بیان اینکه بحران کم آبی در شهرستان شیروان با 58 روستا بیشتر ملموس است، افزود: در ایام تابستان در مجموع 83 روستای خراسان شمالی با تانکر آبرسانی می شد.
روشن روان از جمله دلایل کم آبی در روستاها را انشعاب غیر مجاز و مصرف آب شرب در مصارف غیر آشامیدنی همچون آبیاری صیفی جات منازل و امور دام اعلام کرد که اگر این مصارف کنترل شود، 80 درصد مشکلات کم آبی حل خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه شرکت آب و فاضلاب روستایی هیچ وظیفه ای در تامین آب مورد نیاز دام ندارد و رسالت ما تامین آب شرب روستاییان است، بیان کرد: متاسفانه بخش عمده آب تولیدی ما به مصرف دام می رسد.
مدیرعامل آب و فاضلاب خراسان شمالی با اشاره به تاثیر خشکسالی ها در کیفیت منابع آب زیرزمینی اظهار داشت: اکنون کیفیت آب آشامیدنی در 30 روستای استان با مشکل روبه رو است که نیازمند نصب دستگاه آب شیرین کن هستند.
وی با بیان اینکه این شرکت برای ارتقای کیفیت آب آشامیدنی در پنج روستا، دستگاه آب شیرین کن را نصب کرد، اظهارداشت: اما اکنون تلاش داریم تا بخش خصوصی وارد این عرصه شده و برای نصب این دستگاه ها در روستاها اقدام کند که البته اجرای این برنامه منوط به همکاری و حمایت روستاییان است.
روشن روان در ادامه با اشاره به اجرای پروژه های مناسبتی در دهه فجر، از بهسازی سه دهنه چشمه در بجنورد و اسفراین، حفر چاه و احداث اتاقک کلرزنی به عنوان بخشی از طرح های اجرایی خبر داد که با مجموع اعتبار 5 میلیارد و 965 میلیون تومان، 28 روستا با جمعیت 23 هزارو 850 نفر از این خدمات بهره مند می شوند.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی با بیان اینکه در حال حاضر 341 هزارو 829 نفر جمعیت روستایی تحت پوشش آب آشامیدنی هستند، اظهارداشت: شاخص بهره مندی از آب شرب بهداشتی 77.18 درصد و تعداد مشترکین آب روستایی هم 119 هزارو 685 مشترک است.
نظر شما