«کوروش زارعی» در پاسخ به این سئوال که تا چه اندازه توانستیم انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن را با استفاده از هنرهای نمایشی معرفی کنیم، به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان ، گفت: حقیقتا آنطور که باید و شاید نتوانستیم در این زمینه کار کنیم و موفق باشیم. شاید بیشترین حجم کارهای نمایشی ما در حوزه سینما، تئاتر و تلویزیون در همان دهه اول انقلاب اسلامی یعنی دهه 60 بود. مردم و هنرمندان در این دهه شور انقلابی زیادی داشتند و دست به تولیدات انقلابی زدند.
مدیر مرکز هنرهای نمایش حوزه هنری اظهار داشت: بسیاری از هنرمندان در عرصه های سینما، تئاتر و تلویزیون در دهه 60 با شور و اشتیاق دست به تولید آثار انقلابی زدند. رفته رفته هرچه پیش رفتیم و به دهه های 70 و 80 رسیدیم و حتی در حال حاضر که در دهه 90 هستیم، متاسفانه تولیدات ما در عرصه هنرهای نمایشی با رویکرد انقلاب اسلامی خیلی کمرنگ شده است.
وی در پاسخ به این سئوال که چرا تولیدات نمایشی با رویکرد انقلاب کمرنگ شده است، بیان کرد: بخشی به این دلیل است که مسئولان فرهنگی از هنرمندان نخواستند که آثار انقلابی تولید کنند. بخشی هم به این بر می گردد که مسئولان هم شرایط مناسب را ایجاد نکردند که هنرمندان در زمینه انقلاب اسلامی دست به تولید آثار هنری بزنند. شاید هم هنرمندان از برخی از مسئولان دلخور هستند. بخشی هم به این بر می گردد که شرایط هنری و جو هنری کشور به گونه ای شده است که هنرمندان کمتر دست به تولید آثار انقلابی می زنند.
این بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون تصریح کرد: روند سیاستگزاری ما در عرصه فرهنگ و هنر به گونه ای بوده که هنرمندان را به سمت تولید آثار انقلابی سوق نداده است. علاوه بر این سیاستگزاری و ریل گذاری درست و مناسبی در این زمینه صورت نگرفته است. تمام اینها می تواند عواملی باشد بر کم کاری هنرمندان در زمینه انقلاب و کمرنگ بودن این روزهای هنر انقلاب اعم از تئاتر و سینمای انقلاب. متاسفانه رفته رفته هنر انقلاب اسلامی دارد کمرنگ تر می شود و باید فکری در این زمینه کرد.
زارعی با بیان اینکه با انقلاب اسلامی، یکی از دستاوردهای مهم تاریخ معاصر ایران اسلامی رقم خورد، عنوان کرد: شاید می توان گفت که کشوری هستیم که در مقابل تمام قدرت های دنیا ایستاده ایم. لطمات زیادی خوردیم که نخستین آن جنگی بود که به ما تحمیل شد. بعد از آن تحریم های اقتصادی و سپس جنگ افروزی هایی که در منطقه به بهانه نابودی ما بوجود آوردند . دشمنان از هر دری وارد شدند، مردم ما ایستادند. مردم پای نظام، انقلاب اسلامی و اعتقادات خود ایستادند و فداکاری و رشادت کردند و دشمنان نتوانستند به اهداف شوم خود برسند.
این نویسنده و کارگردان خاطر نشان کرد: هر چه مردم ما در برابر دشمنان و سختی ها مقاومت کردند یک سری از مسئولان ما خدمتگزار انقلاب نبودند. بعضی از مسئولان و در خدمت مردم و ایران اسلامی نبودند و با عملکرد خود یک جور دلزدگی در مردم ایجاد کردند. به نظرم این دلزدگی ها به هنرمند هم سرایت کرده است. ما باید مراقب رفتار و کارهای خود باشیم. مسئولان باید بیشتر به فکر مردم و مملکت باشند. مسئولان باید بیشتر مردمی باشند، بیشتر به مردم خدمت کنند و بیشتر خدمتگرا مردم باشند. همانطور که مردم پای انقلاب ، کشور و نظام ایستادند، پا پس نکشیدند و در برابر بدبختی ها و سختی هایی که دشمن به آنها تحمیل کرد مقاومت کردند، مسئولان نیز باید درست عمل کنند . امیدوارم اتفاقات خوبی رخ دهد و متولیان فرهنگ و هنر به این فکر بیفتند که باید برای انقلاب و هنر انقلاب بیشتر ارزش قایل باشند و در این زمینه بیشتر و موثر تر کار کنند.
نظر شما