امید به زندگی مهمترین شاخصه سلامت طی چهار دهه گذشته/ ۲۷ پروژه درمانی افتتاح می شود

دانایی، مهمترین شاخصه سلامت طی چهار دهه گذشته امید به زندگی دانست وگفت: امید به زندگی در زمان انقلاب ۵۷ سال بود و این شاخص به ۷۹ سال ارتقا پیدا کرد که نشان از رشد چشمگیر خدمات بهداشت و درمان بر سلامت مردم است.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان از سمنان،« نوید دانایی» در نشست با خبرنگاران به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و سی سالگی دانشگاه، ضمن و گرامی داشت ایام الله دهه فجر و چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: از دیدگاه بهداشت جهانی یکی از مهم ترین شاخص ها در حوزه سلامت، شاخص امید به زندگی است که خوشبختانه این شاخص در استان ما از ۵۷ سالگی به ۷۹ ارتقا یافته و این نشان دهنده توسعه اقتصادی و سلامت است.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با اشاره به رشد شاخص های بهداشتی در استان اظهارداشت: در استان سمنان امروز شاخص پوشش واکسیناسیون به 100 درصد رسیده و به برکت این خدمات برخی بیماری ها همچون فلج اطفال ریشه کن شده است.

 

دانایی بابیان اینکه قبل از انقلاب و در شهرهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان به ازای هر یک هزار تولد ۱۱۰ نوزاد فوت می‌شد، ابراز داشت: امروز این شاخص به شش نوزاد در یک‌هزار تولد زنده رسیده است که این آمار در کشور یازده مورد گزارش می‌شود که از این حیث شهرهای تحت پوشش این دانشگاه جایگاه خوبی دارد.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان  با اشاره به اینکه قبل از انقلاب میزان مرگ مادران باردار ۱۳۷ مادر به ازای ۱۰۰ هزار تولد زنده بود، تصریح کرد: به‌جرئت می‌توان گفت با پیشرفت علوم این آمار در  سمنان صفر است و امسال حتی یک مورد مرگ مادر باردار گزارش نشده است.

 

وی بابیان اینکه در چهل‌سالگی انقلاب و در آستانه سی‌سالگی دانشگاه علوم پزشکی سمنان همواره نگاه بر درمان بیماران محروم بوده است، تصریح کرد: به دلیل فقر یا مشکلات مالی، درمان افراد نیازمند بی‌پاسخ نخواهد ماند و این موارد به مددکاران بیمارستان نیز توصیه‌شده است.

 

دانایی بابیان اینکه سمنان به نسبت جمعیت چهار برابر متوسط کشوری پزشک دارد، اضافه کرد: ۲۹۲ پزشک متخصص و فوق تخصص و بیش از ۱۶۰ پزشک در زیرمجموعه این دانشگاه فعالیت دارند.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با بیان این مطلب که طی پنج سال گذشته 167 تخت بیمارستانی به مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اضافه شده است افزود: تعداد تخت های بستری بیمارستانی در استان سمنان در حال حاضر به 715 تخت افزایش یافته است.

 

وی از اختصاص رتبه پنجم فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در کشور خبردادو گفت: این دانشگاه 16 اختراع را به ثبت رسانده و هم اکنون حدود سه هزار دانشجو در 44 رشته آموزشی در مقاطع کاردانی تا تخصصی در هشت دانشکده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان مشغول تحصیل هستند.

 

دانایی در خصوص ضرورت نظارت بر دریافتی‌های پزشکان و با بیان اینکه دریافت هزینه جدا از تعرفه ویزیت و جراحی اجحاف بزرگ در حق مردم است، ابراز داشت: دانشگاه علوم پزشکی سمنان شدیدا با این گونه موارد برخورد می‌کند لذا انتظار می‌رود شهروندان نیز در مواجه با چنین رفتاری موارد مذکور را گزارش کنند.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان بابیان اینکه سامانه کشوری ۱۹۰ به پیگیری موارد زیر میزی پزشکان اختصاص دارد، اضافه کرد: در صورت محرز شدن این موارد اجازه کار در بیمارستان‌های شهر به پزشک خاصی داده نمی‌شود لذا دانشگاه علوم پزشکی سمنان تخلفات پزشکان را در تیررس رصد خود دارد.

 

وی در ادامه از بهره برداری ۲۷ پروژه درمانی طی دهه فجر در حوزه تحت پوشش این دانشگاه خبردادوگفت: برای افتتاح این طرح‌ها بالغ‌بر ۱۰۲ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

 

دانایی بابیان اینکه ۶۰ عنوان برنامه در کارگروه بهداشت و درمان ستاد دهه فجر پیش‌بینی‌شده است، اضافه کرد: غیر از دانشگاه علوم پزشکی سایر نهادها نیز در این کارگروه عضویت داشته و دارای برنامه‌های متنوعی هستند.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان برنامه‌های دهه فجر امسال در حوزه تحت پوشش این دانشگاه را شامل دو حوزه بهداشت و درمان دانست و ابراز داشت: راه‌اندازی پایگاه‌های بهداشت روستایی، مراکز جامع سلامت، درمانگاه طب سالمندی از جمله پروژه های قابل افتتاح را تشکیل می‌دهند.

 

 

 

 

 

کد خبر 763647

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha