اتحاد رسانه ای فرای جناح بندی های سیاسی موجب آزادی مرضیه هاشمی شد

حاشیه های دردناک بازداشت مرضیه هاشمی در آمریکا، کشوری که مدعی آزادی بیان در جهان است؛ با همه تلخی هایش حماسه ای را رقم زد که کمتر کسی می توانست حتی در تصورات خویش آن را باور کند.

به گزارش خبرنگار تلویزیون خبرگزاری شبستان،‌ «عماد رضایی» خبرنگار شبکه خبری پرس تی وی در یادداشتی برای خبرگزاری شبستان نوشت: شاید تنها حادثه ای که در تاریخ انقلاب باعث شده بود رسانه های کشور تا همین امروز متحد و یک صدا به پاسداشت آن روز پرداخته و با افتخار هرچه تمام تر، فعالان عرصه رسانه ای خود را خبرنگار بنامند مربوط به شهادت محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) باشد  که در فاجعه خونین حمله طالبان به کنسول گری ایران در قندهار به همراه سایر دیپلمات ها مظلومانه به شهادت رسید.

 

به طور قطع هیچ خبرنگاری در کشور وجود ندارد که باشنیدن نام محمود صارمی با آب و تاب از مواضع اصلاح طلبانه و یا اصول گرایانه وی تقدیر و تمجید کند. بلکه همه ما با افتخار می نویسیم که محمود صارمی  خبرنگار با غیرت ایرانی و مسئول دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران در مزارشریف افغانستان بود که در سال ۱۳۷۷ در جریان کشتار وحشیانه دیپلمات‌های ایرانی در مزارشریف توسط طالبان به فیض عظیم شهادت نایل شد.

 

با این که در روز۱۷  مرداد ۱۳۷۷، به جز محمود صارمی ۸ نفر از کارکنان سرکنسولگری ایران در قندهار نیز حضور داشتند و همگی در راه اعتلای نام ایران و آرمان های رفیع انقلاب به شهادت رسیدند ولی ۱۷ مرداد هرسال را در تقویم کشور روز خبرنگار نامگذاری کردیم تا نشان دهیم که برای ایران، همیشه خود را سرباز اهل قلم به حساب آورده و با همه محدودیت های مالی  آماده ایم تا در این راه کشته شویم.

 

راهی که از فردای پیروزی انقلاب با خون جوانان وطن آبیاری شد. حتی در جریان جنگ تحمیلی که دشمن قسم خورده بعثی بر علیه مردم مظلوم ایران به راه انداخت با این که اصحاب رسانه در کلیت دفاع از جبهه ها یک صدا بودند ولی در روش اجرا مواضع روزنامه های متمایل به جامعه روحانیت مبارز متفاوت از مجمع روحانیان بود. سال ها گذشت و ما هم عادت کردیم به خط قرمز پررنگی که میان مان کشیده شده است و شاید هم می خواستیم چنین خطی همچنان باشد که نشان دهیم اصلاح طلبیم یا اصول گرا.

 

تا این که مرضیه هاشمی انگار در تقدیرش نوشته شده بود خط شکن رسانه های کشور شود؛ این خبرنگار آمریکائی الاصل،برای دیدن بستگانش باید به آمریکا می رفت تا  در کشوری که خود را پرچمدار رسانه های آزاد معرفی می کند دستگیر شود. از فردای بازداشت مرضیه هاشمی یک اتفاق نادر در جریان رسانه ای کشور افتاد که از ۱۷ مرداد سال ۱۳۷۷ نظیرش دیده نشده بود.

 

روزنامه های کیهان، رسالت، وطن امروز، صبح نو و همچنین خبرگزاری های تسنیم، فارس و مشرق که سردمدار جریان اصولگرای کشور هستند در کنار روزنامه های شرق، اعتماد، مردم سالاری، آرمان، آفتاب یزد و روزنامه کار وکارگر همچنین خبرگزاری های ایلنا، ایسنا و خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) که اصلاح طلب و اعتدالی هستند به همراه روزنامه های اطلاعات و جمهوری اسلامی، یکدل و یکصدا به دفاع از مظلومیتش در بازداشتگاه پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) پرداخته و با شدت هرچه تمام تر به برداشته شدن روسری از سرش اعتراض کردند.

 

دیگر هیچ خبرنگاری حتی به این فکر نمی کرد که مرضیه هاشمی در معاونت برون مرزی صدا و سیما فعالیت می کند و به ویژه اصلاح طلبان در پوشش اخبار وی از زبان مسئولان عالی رتبه کشور بخصوص در وزارت امورخارجه به مشکلات میان خودشان با صداوسیما هم اهمیتی ندادند چرا که هاشمی پیام آور آرمان های انقلاب ملت ایران شده بود برای جهانیان.

 

همین همدلی رسانه ای بدون شک تاثیرگذارترین عامل برای آزادی فوری مرضیه هاشمی شد چرا که سیاستمداران افراطی حال حاضر در کاخ سفید هرگز انتظار نداشتند چنین پوشش گسترده خبری از رسانه های چپ و راست ایران را در حمایت از ملانی فرانکلین که در اورلینز به دنیا آمد و در ایران مرضیه هاشمی شد، ببینند.

 

و با در نظر گرفتن چنین رویداد مبارکی می توان به افق روشن اتحاد رسانه ای کشور در مواقعی که پای آرمان های انقلاب در میان است نه تنها خوشبین بود بلکه با ژرفای وجود باور داشت که خط کشی های جناحی میان ما روزنامه نگاران، آنقدرها هم که فکر می کنیم پر رنگ نیست تا مانع از اتحادمان برای دفاع از کیان آرمان های والای انقلاب اسلامی در ایران سربلند، باشد.

 

 

 

کد خبر 763681

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha