به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «علیرضا رییسی» در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی گفت: کشور ایران در حوزه سلامت در رسیدن به اهداف خود موفق بوده است، هرچند ما در برخی از حوزه ها دارای اشکالاتی هستیم ولی در حوزه پیشگیری و PHC که از قبل مشخص بود طبق برآورد سازمان های جهانی حوزه بهداشت به اهدافی که برای منطقه ما تعریف شده است، دست پیدا کردیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در مقایسه با کشورهای همسایه و منطقه ای که در آن قرار داریم می توان به نتایج بهتری دست یافت تا اینکه فقط پیشرفت را با چهل سال گذشته بخواهیم مقایسه کنیم.
وی افزود: هم اکنون بیش از 19 میلیون کودک به طور سالانه در دنیا از واکسن محروم هستند و این امر باید نسبت به پوشش واکسیناسیون کشور ما بررسی شود.
رییسی خاطرنشان کرد: واکسیناسیون در میزان مرگ و میرها اثرات مشهودی دارد. در قبل از انقلاب سالانه بیش از 1500 کودک دچار فلج اطفال می شدند که آمار وحشتناکی بود و تراخم سالانه هزاران نفر را دچار کوری می کرد.
وی با بیان اینکه قبل از انقلاب سالانه بیش از صد هزار نفر مبتلا به مالاریا می شدند، گفت: کزاز نوزادی سالانه هزاران نفر را از بین می برد و به ازای هر هزار نفر چیزی حدود پنج نفر از بین می رفتند و 21 نوزاد از هر هزار تولد به خاطر کزاز از بین می رفت.
وی خاطرنشان کرد: واکسیناسیون و ایمن سازی از اقدامات اصلی ای بود که باید صورت می گرفت هرچند واکسیناسیون در کشور ایران از دهه 40 و 50 شروع شد ولی به دو دلیل موفق نبود که عدم دسترسی همگانی و عدم تامین واکسن برای همه را دربر می گرفت.
رییسی خاطرنشان کرد: بسیج همگانی واکسیناسیون در کشور از سال 63 شروع شد و واکسیناسیون به صورت فعال آغاز شد که تقریبا در سال 72 کشور به پوشش 90 درصدی واکسیناسیون رسید و هم اکنون در حوزه واکسیناسیون پوشش 100 درصدی داریم و عملا کزاز نوزادی وجود ندارد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه در سال گذشته فقط 20 مورد ابتلای به مالاریا گزارش شده است، گفت: این هم به دلیل این است که ما در کانون مالاریا و در همسایگی کشورهای افغانستان و پاکستان قرار داریم.
رییسی گفت: واکسن MMR که سه گانه بود و به جای واکسن سرخک، سرخچه و اوریون زده می شد در سال 83 و واکسن هپاتیت B در سال 72 اضافه شد.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در خصوص فلج اطفال 18 سال است که هیچ موردی در کشور به ثبت نرسیده و در آینده نزدیک به سمت ریشه کنی فلج اطفال می رویم.
رییسی با بیان اینکه واکسن فلج اطفال سه گانه و سه ظرفیتی است، گفت: سه گانه بودن این واکسن هم اکنون با بررسی های سازمان بهداشت جهانی وقتی دید که سوش شماره 2 در دنیا ریشه کن شده از سیستم واکسیناسیون دنیا جمع آوری شد و واکسن های خوراکی از سه ظرفیتی تبدیل به دو ظرفیتی شده و نوبت سوم واکسن فلج اطفال در چهار ماهگی به جای قطره به صورت تصویری عمل خواهد شد.
رییسی با بیان اینکه در آینده دو نوع واکسن جدید به برنامه های بهداشتی کشور اضافه می شود، گفت: واکسن پنوموکوک ویژه بیماری های تنفسی و ریوی و واکسن روتاویروس که از اسهال کودکان جلوگیری می کند به برنامه های ما اضافه می شود هرچند ما به دنبال انتقال فناوری تولید این دو واکسن به داخل کشور هستیم تا به صورت عمومی از آنها استفاده نماییم.
رییسی با بیان اینکه ما به دنبال از بین بردن بیماری های غیر واگیر مانند قلبی و عروقی، سکته، فشار خون و دیابت هستیم، گفت: در این حوزه باید همه دستگاه ها همکاری نمایند تا بتوانیم جلوی این بیماری های مزمن را بگیریم.
رییسی با بیان اینکه سبک زندگی و عادات غذایی ایرانی ها باید تغییر یابد، گفت: ما هم اکنون دو و نیم برابر دنیا شکر استفاده می کنیم و سه برابر دنیا از نمک استفاده می کنیم و بیش از 1800 کالری بیشتر استفاده می کنیم که در کنار آنها کم تحرک هستیم و باید برنامه ای برای جلوگیری از شیوع چاقی در کشور داشته باشیم.
رییسی با بیان اینکه ثروت اصلی ما در حوزه بهداشت شبکه قدرتمند بهداشت است، گفت: هم اکنون ما 18 هزار خانه بهداشت، 26 مرکز ارایه خدمت، 30 هزار بهورز و 22 هزار مراقب سلامت در کشور داریم که بسیار مورد توجه سازمان بهداشت جهانی قرار دارد.
وی گفت: مهمترین کار ما بهره برداری از 1700 پروژه در مناطق محروم است که همزمان در هفته سلامت و در نیمه اول اردیبهشت این مراکز افتتاح می شود.
نظر شما