به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، به همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کهگیلویه، شهرداری و شورای اسلامی شهر دهدشت جشن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی عصر امروز در فرهنگ سرای دهدشت برگزار شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد در این آئین، ضمن تشکر از شهرداری دهدشت به دلیل همکاری در برگزاری این جشن باشکوه، گفت: یکی از رسالت های مهم شهرداری پرداختن به مسائل و برنامه های فرهنگی است.
رضا دهبانی پور اظهار امیدواری کرد در آینده با کمک دستگاه های فرهنگی، شورای شهر و شهردار بتوان شاهد اجرای بیشتر برنامه های فرهنگی در شهرستان باشیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه انقلاب سال 1358 انقلابی بود که ساخته شد، اظهار داشت: انقلاب ها گاه به وجود می آیند، نظیر آنچه که ما در خاورمیانه تحت عنوان انقلاب های شبکه ای، اینترنتی، فیسبوکی و ... شاهد بودیم.
این مسئول فرهنگی و هنری کهگیلویه و بویراحمد اذعان کرد: انقلاب هایی که سرانجام آنها را دیدیم رهبری و ایدئولوژی نداشته و دغدغه های آنها معلوم نبود و مردم نتوانستند تا آخر آن را ادامه دهند.
وی ضمن تاکید بر اینکه انقلاب های بزرگی در دنیا نظیر روسیه، فرانسه، کوبا و در ایران اتفاق افتاد، اضافه کرد: گاهی با مطالعه تاریخ انقلاب شکوهمند اسلامی به نکات ارزشمندی می رسیم که قابا تامل هستند.
دهبانی پور در ادامه، به حضور میشل فوکو، فیلسوف شهیر فرانسوی که همزمان با تحقق انقلاب اسلامی سال 1357 در ایران بود اشاره و اظهار داشت: فوکو معتقد است اگرچه مارکسیست ها معتقد هستند افرادی که در حلبی آبادها، حاشیه شهرها، گرسنگان و پابرهنگان انقلاب را البته به معنای خاص خود انقلاب کردند، اما معتقد است، این انقلابی که در ایران اتفاق افتاد تنها اقتصادی نیست، بلکه انقلابی است که مبتنی بر یک مکتب و متاثر از مکتب شیعه است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: انقلاب ما ساخته شد چون رهبر آن در سال ۱۳۴۲ مبارزه ای را آغاز و سال ۵۷ به پیروزی رسید.
وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی در ایران انقلاب آنی نبود که به وجود آید، خاطرنشان کرد: این انقلاب با رهبری امام راحل در یک پروسه و در مخالف به لایحه انجمن ایالتی و ولایتی آغاز و امام به عراق تبعید و در آنجا کتاب ولایت فقیه را نوشت و بنای حکومت را گذاشت، به فرانسه رفت و سپس به ایران آمد و انقلاب را اداره کرد.
دهبانی پور تاکید کرد: این بدان معناست که رهبر این انقلاب بلوغ و ظهور سیاسی کرده و فرماندهی انقلاب را در فرانسه به دست گرفت و رهبری را در ایران انجام داد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: این انقلاب ساخته شد، چون امام و مبارزان انقلابی هسته های اولیه مبارزات را در قالب گروه ها و احزاب تشکیل دادند.
وی یادآور شد: اینها دست به اقداماتی زدند و آگاهی بخشی و اطلاع رسانی کردند تا بتوانند بروز و ظهور انقلاب را در سال ۵۷ شاهد باشند.
دهبانی پور اضافه کرد: یک روزی در این مملکت ایدئولوژی مارکسیستی، ایدئولوژی غالب بود نه ایدئولوژی اسلامی، اگرچه مردم مسلمان بودند و در نهایت دین را قبول داشتند اما احزاب حاکم حزب توده بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه انقلاب ما ساخته شد چون در مقطعی تفکر ناسیونالیستی حاکم بود، ادامه داد: هر دوی این ایدئولوژی به دلایلی در جامعه ما نتوانستند جایگاهی داشته باشند، چون مردم ما دین باور بوده و اعتقاداتی داشتند.
دهبانی پور با اشاره به اینکه باور ندارد که در حوزه فرهنگ و ارشاد بتواند مقایسه ای با گذشته داشته باشد، گفت: چون در هر مقوله ای انگشت گذاشتم، نتوانستم این مقایسه را انجام دهم.
وی با بیان اینکه 800 عنوان کتاب در استان بعد از انقلاب منتشر شده، ادامه داد: فعالیت های فرهنگی و هنری استان در حوزه سینما، هنرهای تجسمی، تئاتر، شعر، فیلم و عکس قابل توجه است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: مملکتی خوشبخت است که اولویت را به فرهنگ داده و توسعه فرهنگی را زیرساخت توسعه سیاسی، اجتماعی و اقتصادی خود قرار داده است.
وی خاطرنشان کرد: اگر توسعه فرهنگی اتفاق نیافتد فرهنگ به معنای همه آموخته ها و اندوخته های بشر در تمام طول تاریخ و فرهنگ به معنای آنچه که از نسلی به نسل دیگر انتقال داده شده، انجام نگرفته است.
دهبانی پور یادآور شد: اگر توسعه فرهنگی صورت نگیرد، شاهد بداخلاقی های سیاسی خواهیم بود؛ زیرا بداخلاقی ها نشانه عدم توسعه فرهنگی است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: اگر شاهد آزمونن و خطاهایی در حوزه اقتصادی هستیم، به این دلیل بوده که توجهی به توسعه فرهنگی نداشتیم.
نظر شما