طرح های آبخیزداری کشور ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد

آقایی متوسط پیشرفت فیزیکی طرح های آبخیزداری در سطح کلان کشور را بیش از ۹۰ درصد عنوان کرد و گفت: خراسان جنوبی جزو چهار استان نخست کشور است که در زمینه فعالیت های مربوط به آبخیزداری در سال جاری پیشگام و پیشتاز است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خوسف، «خلیل آقایی» عصر امروز چهارشنبه (۱۷بهمن) در آیین افتتاح بزرگترین سازه آبخیزداری شرق کشور در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: با عنایت ویژه مقام معظم رهبری به بحث آبخیزداری در سال 1393 و با سخنرانی، راهنمایی و ارشاد معظم له، حمایت های دولت و مجلس، سال جاری شرایط بسیار خوبی در حوزه آبخیز داشته ایم.

 

معاون وزیر و رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور افزود: امسال 200 میلیون دلار برای اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری از محل صندوق توسعه ملی اختصاص یافته که حدود 50 درصد آن تاکنون دریافت شده است.

 

آقایی متوسط پیشرفت فیزیکی طرح های آبخیزداری در سطح کلان کشور را بالای 90 درصد عنوان کرد و گفت: خراسان جنوبی جزو چهار استان نخست کشور است که در زمینه فعالیت های مربوط به آبخیزداری در سال جاری پیشگام و پیشتاز بوده است.

 

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی سال‌هاست با خشکسالی و کمبود باران مواجه است، خاطرنشان کرد: پروژه های منابع طبیعی به ویژه آبخیزداری مناسب ترین، ارزان ترین و ساده ترین طرح هاست.

 

آقایی گفت: عملیات اجرایی پروژه آبخیزداری آرک شهرستان خوسف هفته دولت امسال آغاز شد و دو ماه بعد آماده شد که نشان از شور و نشاط و همکاری مردم منطقه دارد.

 

وی گفت: نظام، حکومت، دولت، مجلس و در راس همه مقام معظم رهبری به آبخیزداری توجه کرده اند و ما نیز به عنوان سرباز مردم، حکومت و نظام در خدمت هستیم تا این فعالیت ها را گسترده تر کنیم.

 

وی در ارتباط با هدر رفت روان‌آب ها، گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه، باید 10 میلیون هکتار فعالیت آبخیزداری (سالی 2 میلیون هکتار) انجام دهیم که برای اجرای هر یک هکتار از پروژه های آبخیزداری یک میلیون تومان هزینه می شود یعنی اگر سالی 2 هزار میلیارد تومان اختصاص یابد تعهدات برنامه ششم توسعه را محقق خواهیم کرد.

 

معاون وزیر و رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد: امسال 700 میلیارد تومان بودجه به این مهم اختصاص یافت البته عملکرد و برنامه ریزی برای یک میلیون و 500 هزار هکتار در سال جاری بوده است.

 

آقایی با بیان اینکه استانداران در سراسر کشور 560 میلیارد تومان در قالب تفاهم نامه همکاری کردند، گفت: امید است در سال آتی نیز حدود 2 میلیون هکتار اجرای عملیات داشته باشیم.

 

وی گفت: حجم کار خیلی بالاست و اینکه بتوانیم برای مهار روان‌آب ها زمان تعیین کنیم کار سختی است؛ چراکه به عنوان مثال در سال جاری از نظر بارندگی شرایط خوبی داریم و باید بر روی حفاظت و مدیریت آب ها متمرکز شویم که می توان بخشی را حل کند.

 

معاون وزیر و رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور افزود: اگر خشکسالی ها ادامه یابد مهار روان‌آب ها زمان بر است یعنی از عرصه 135 میلیون هکتاری منابع طبیعی تاکنون حدود 30 میلیون هکتار مطالعات انجام شده که باید اولویت بندی کنیم و امید است با تخصیص اعتبارات بتوانیم وظیفه خود را انجام دهیم.

 

آقایی ادامه داد: منظور از حفاظت به معنای مبارزه با آفات، کمربند حفاظتی، تامین سوخت برای روستاییانی که از چوب برای گرما استفاده می کنند و از این قبیل است.

 

وی در خصوص اعتبارات شپشک سفید در خراسان جنوبی، گفت: از نظر تخصیص اعتبار مشکلی نداریم؛ اعتبار مبارزه با آفات متناسب با آفاتی که در کشور وجود دارد توزیع می شود.

 

آقایی گفت: در بودجه سال جاری از محل صندوق توسعه ملی برای بیابان و ریزگردها خاص استان خوزستان در نظرگرفته شده که از این محل سایر استان ها سهم ندارند.

 

 

 

کد خبر 763996

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha