به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، مجتبی اعلایی استاندار ایلام، صبح امروز(27 مهر) در دیدار با معاون فرهنگی ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنر مساجد کشور، اظهار کرد: فعالیت کانون های فرهنگی و هنری مساجد با جذب جوانان به پایگاه عظیم فرهنگی مسجد می تواند منشا تحول و تغییر رفتاری مناسب در جامعه شود.
وی، با بیان اینکه کانون های مساجد می توانند محور تحول فرهنگی در جامعه شوند، افزود: اگر فعالیت های کانون های مساجد متناسب با نیاز جامعه طراحی شود، بسیاری از معضلات اجتماعی و آسیب های ناشی از تهاجم فرهنگی دشمنان نظام و انقلاب اسلامی، مرتفع می شود.
استاندار ایلام، در ادامه خواستار توجه ویژه کانون های مساجد در مناطق محروم و مرزی به ویژه استان ایلام شد و ابراز کرد: باید در زمینه های اعتقادی، آموزش های احکام و معارف دین آسیب شناسی لازم در سطوح مختلف جامعه صورت گیرد و با توجه به نیاز جامعه به آن ها پاسخ داده شود.
اعلایی، با بیان اینکه بافت اجتماعی استان ایلام نیازهای فرهنگی خاصی دارد، یادآور شد: استان ایلام دارای ظرفیت های و پتانسیل های مناسبی در زمینه گردشگری دینی و فرهنگی با توجه به وجود بقاع متبرکه متعدد و تردد زوار عتبات عالیات است که باید از این ظرفیت ها در راستای نشر معارف دینی استفاده کرد.
وی، در پایان با اشاره به امضای تفاهم نامه میان ستاد عالی کانون های مساجد کشور و استانداری ایلام، خاطرنشان کرد: بعد از بررسی های لازم و تامین منابع مالی، تلاش می شود که حداکثر حمایت های مالی از تاسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد و تجهیز این کانون ها صورت گیرد.
معاون فرهنگی ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور نیز در این دیدار با اشاره به رشد چشم گیر تاسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد در دولت ها نهم و دهم، گفت: در دولت نهم و دهم در راستای استفاده هر چه بهتر از ظرفیت های مسجد و با توجه به تهاجم فرهنگی و تاکیدات مقام معظم رهبری، توجه ویژه ای به کانون های مساجد شد.
مرتضی طاهریان، با بیان اینکه تا سال 84 در حدود 2 هزار کانون فرهنگی و هنری مسجد در کشور فعال بوده است، ابراز کرد: در حال حاضر نزدیک به 12 هزار کانون فرهنگی و هنری مسجد در سطح کشور فعال بوده که خدمات فرهنگی و هنری گسترده ای به اعضای این کانون ها ارائه می شود.
وی در ادامه با اشاره به تاسیس کانون های تخصصی در کشور، گفت: تاسیس این کانون ها یک اتفاق در حوزه کیفی سازی فعالیت های کانون های مساجد بوده که در حال حاضر منشا تحولات و خدمات گسترده ای در سطح کانون ها شده است.
معاون فرهنگی ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در ادامه با اشاره به برگزاری جشنواره شعر و قطعات ادبی ویژه اعضای کانون های فرهنگی و هنری مساجد در این استان، افزود: برگزاری این جشنوار در استان ایلام با عنوان گلدسته های سپید در صورت حمایت نهادهای استان به ویژه استانداری منشا برکت برای استان خواهد بود.
وی، در ادامه با اشاره به امضای تفاهم نامه میان استانداری ایلام و ستاد عالی کانون های مساجد کشور در راستای حمایت از کانون های مساجد این استان، خاطرنشان کرد: در سال گذشته این تفاهم نامه به مبلغ 2 میلیارد ریال امضا شده که امید است امسال هم زمینه های لازم برای امضای این تفاهم نامه با اعتبار بالاتری فراهم شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام نیز در این دیدار با اشاره به تاثیر گزاری برنامه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد در بطن مردم، گفت: با توجه به اینکه مساجد یکی از مردمی ترین نهادها و مکان ها در جامعه اسلامی به شمار می روند که با تاسیس کانون های مساجد خدمات گسترده ای در راستای اهداف فرهنگی جامعه به مردم ارائه خواهد شد.
حجت الاسلام حسین ملکی با بیان اینکه مساجد همواره در طول تاریخ به عنوان پایگاه های وحدت نقش آفرینی کرده اند، افزود: مساجد از کارکردهای مختلفی در زمینه های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی برخوردارند که کانون های فرهنگی و هنری می توانند زمینه های لازم را برای این فعالیت ها را در مساجد فراهم کنند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر 150 کانون فرهنگی، هنری در مساجد استان ایلام فعال است و حدود 25 هزار نفر از جوانان و نوجوانان استان در این کانون ها عضویت دارند.
حجت الاسلام ملکی ابراز کرد: تشکیل کلاس های آموزش قرآن، احکام، فرهنگی و هنری، ورزشی، مذهبی و برگزاری آیین ها در مناسبت های مختلف از عمده ترین فعالیت این کانون های مساجد است.
وی در پایان خواستار همکاری و مساعدت تمام دستگاه های اجرایی استان ایلام به ویژه استانداری ایلام در برگزاری جشنواره ملی شعر گلدسته های سپید در این استان و افزایش تاسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد در ایلام شد.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام نیز گفت: هم اکنون 170 کانون مسجد و کتابخانه فعال در کنار مساجد استان با بیش از 25 هزار نفر عضو در حال فعالیت هستند.
حجت الاسلام علی چراغی پور، ابراز کرد: در حال حاضر 9 کانون تخصصی مهدویت، ورزش، کتابخانه، پژوهش، نظارت و بازرسی و فناوری اطلاعات، قرآن و نماز، سمعی و بصری و کانون گردشگری در استان ایلام تاسیس شده که به طور تخصصی در زمینه های مربوطه به سایر کانون های فرهنگی و هنری خدمات فرهنگی و ویژه ارائه می دهند.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان یادآور شد: این کانون ها در سراسر این استان از امکانات و نیروهای مسجدی و متعهدی بهره می برند که می توانند در عرصه فرهنگی و دینی منشا خدمات ارزنده ای به سایر ارگان ها و تعامل سازنده با آنان باشند.
حجت الاسلام چراغی پور با بیان اینکه آموزش یکی از وظایف ذاتی کانون های مساجد است، افزود: ارائه آموزش های مهارت های زندگی و خانواده، تنظیم خانواده، آموزش های قرآنی، دینی و مذهبی، مبارزه با فرقه های نوظهور و فعالیت در زمینه مهدویت از جمله پتانسیل های کانون های مساجد است که خانواده های تحت حمایت کمیته امداد می توانند از این برنامه ها بهره مند شوند.
گفتنی است، در پایان این دیدار مسئول هماهنگی های لازم برای امضای تفاهم نامه فی مابین استانداری ایلام و ستاد عالی کانون های مساجد کشور صورت گرفت.
پایان پیام/
نظر شما