به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، سید محمود خلخالی، قائم مقام طرح شبکه بازرسی و نظارت مردمی، عصر روز گذشته( 5 دی) در همایش نقش بارکد دو بعدی در شبکه نظارت و بازرسی مردم، گفت: به خاطر حجم بالای کالاهای قاچاق و تقلبی این فناوری با استفاده از استانداردهای بین المللی در کشور ایجاد شد.
وی افزود: وزارت بازرگانی برای جلوگیری از قاچاق کالا تا کنون بارکدهای مختلفی را ارائه کرده است که در حوزه های تولید و واردات استفاده می شدند و اخیرا بارکد دو بعدی رو نمایی شد که قابل جعل نیست و قابلیت استعلام راستی ازمایی دارد.
خلخالی تصریح کرد: هدف ما ایجاد بارکدی بود که مردم از آن استفاده لازم را ببرند و در هر جای کشور بتوانند به راحتی از اطلاعات آن استفاده کنند.
وی ادامه داد: با الصاق این بارکد روی کالاها می توان با استفاده از دوربین تلفن های همراه اطلاعاتی از قبیل قیمت، مجوزها و اصل یا تقلبی بودن کالاها را بدست آورد و در واقع شناسنامه الکترونیکی هر کالا است.
خلخالی، یادآور شد: تقویت امکان سیاست گذاری و کنترل دولت در بخش کالا و خدمات، تسهیل اجرایی شدن سیاست های ویژه دولت در کنترل بازار، اطمینان مردم از نقش موثرتر دولت در حوزه کالا و خدمات، افزایش امنیت و جلوگیری از توزیع کالای قاچاق و جلوگیری از تولید و توزیع کالا از جمله اهداف استفاده از این بارکد است.
وی گفت: کالای قاچاق تهدید کننده تولیدات داخلی است و توزیع آن باعث افزایش بیکاری و سودجویی گروه های وارد کننده کالای قاچاق، عدم امکان برنامه ریزی برای گسترش صنعت و تولید بازرگانی داخلی است.
قائم مقام طرح شبکه بازرسی و نظارت مردمی وزارت بازرگانی گفت: از زمان اجرایی شدن طرح این دسترسی را به مسئولین می دهیم که از تولید کالا و وجود کالای قاچاق گزارش گیری داشته باشند و کاربرد این بارکد در تمام حوزه ها است.
وی تصریح کرد: استفاده از این بارکد آسان است و با استفا ده از تلفن همراه به راحتی می توان از این بارکد استفاده کرد.
خلخالی با بیان اینکه اگر کالا تقلبی باشد یک پرونده تخلف الکترونیکی ایجاد و به صورت اتوماتیک به تخلف رسیدگی می شود، افزود: برای استفاده کنندگان از این طرح نیز سیستم های تشویقی در نظر گرفته شده است.
پایان پیام/
نظر شما