رشد ۶ برابری تولید خودرو/ارتقای هشت رتبه ای اقتصاد ایران

جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۵۷ تا کنون توانسته در شاخص های بسیاری پیشرفت های چشمگیری داشته باشد که در این گزارش معرفی می شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، جمهوری اسلامی ایران در چهل سال گذشته توانسته در شاخص های بسیاری پیشرفت هایی رغم بزند که سازمان برنامه و بودجه کشور نسخه ای از این اطلاعات را در اختیار خبرنگار شبستان قرار داده است.

 

بنابراین گزارش،‌ نرخ باسوادی جمعیت ۶ ساله و بالاتر از آن در این چهل سال گذشته نزدیک به ۹۰ درصد رشد داشته است.

 

در این زمینه نرخ سواد از ۴۸.۸ درصد در سال ۱۳۹۶ به ۸۸.۲ درصد در سال ۱۳۹۶ رسیده است.

 

ایران در این مدت تعداد دانشجویان خود را از ۱۶۰ هزار نفر به ۴ میلیون و ۷۴ هزار نفر رسانده و امروز هشتمین کشور منتخب در میان ۱۰ کشور برتر از نظر آموزش عالی در جهان است.

 

از نظر جایگاه علمی نیز ایران از رتبه ۵۲ در سال ۱۹۹۶ به رتبه ۱۵ در سال ۲۰۱۷ رسیده و در منطقه رتبه اول را به خود اختصاص داده است.

 

از سویی دیگر نیز در زمینه پرتاب و زیرساخت های فضایی در رتبه دوم در منطقه قرار دارد.

 

در حوزه بهداشت و سلامت نیز کشورمان در چهل سال گذشته، توانسته امید به زندگی را از ۵۶.۶ سال به ۷۵.۷ سال برساند.

 

میزان مرگ و میر اطفال زیر ۵ سال از ۱۱۱مورد در چهل سال گذشته به ۱۲.۵ مورد کاهش یافته و مرگ و میر مادران در زمان تولد نوزاد هم از ۲۳۷ مورد به ۱۸ مورد رسیده است.

 

در حوزه های زیر ساخت ها و اقتصادی ایران در بخش حمل و نقل عمومی ظرفیت تخلیه و بارگیری بنادر کشور را از ۱۹ میلیون تن با رشد ۱۲.۲ برابری به ۲۳۲ میلیون تن رسانده است.

 

در بخش مسکن نیز مسکن روستایی از ۲.۹ میلیون واحد به ۵.۵ میلیون واحد رشد یافته و مسکن شهری هم از ۲.۴ میلیون واحد به ۱۷.۷ میلیون واحد در کشور رسیده است.

 

در طول چهل سال فعالیت جمهوری اسلامی ایران برخورداری جمعیت شهری از آب شرب از ۷۴.۶ درصد به ۹۹.۴ درصد رسیده و از ۱۲ درصد جمعیت روستایی نیز امروز ۷۴ درصد آن ها از آب شرب برخوردار هستند.

 

پالایش و نم زدایی گاز در طول این ایام از ۳۶ میلیون متر مکعب در روز یه ۹۲۶ میلیون متر مکعب در روز افزایش یافته است.

 

همچنین ظرفیت عملی نیروگاه های برق کشور در این مدت از ۵۲۷۰ مگا وات به ۶۸۳۲۱ مگاوات رسیده است.

 

در بخش کشاورزی نیز تولید گندم در چهل سال گذشته از ۴ میلیون تن به ۱۳.۶ میلیون تن گندم رشد یافته و ایران در این زمینه خودکفا شده است.

 

صادرات بخش کشاورزی نیز در طول مدت چهل سال گذشته از ۲۸۵ میلیون دلار به ۵۷۷ میلیون دلار رشد یافته است.

 

در بخش صنعت نیز کشور توانسته در تولید سیمان از ۶ هزار و ۳۲۳ هزار تن به تولید این کالا تا میزان ۵۴ هزار و ۷۲۰ هزار تن برسد. تولید سنگ آهن از ۱۲۵۰ هزار تن به ۳۴۴۷۶ هزار تن رسیده و تولید فولاد خام از ۵۹۷ هزار تن به ۲۰۸۳۳ هزار تن افزایش یافته است.

 

تولید خودرو نیز در جمهوری اسلامی ایران به ۱۵۰۲ هزار دستگاه رسیده در حالیکه پیش از انقلاب اسلامی تولید در این صنعت ۲۴۴ هزار دستگاه بوده است.

 

محصولات پتروشیمی نیز از ۲.۷ میلیون تن به ۵۰.۷ میلیون تن افزایش یافته و سهم صادرات غیرنفتی از کل صادرات کشور از ۱۷.۶ درصد به ۳۹.۳ درصد افزایش یافته و وابستگی درآمدهای نفتی به منابع بودجه عمومی نیز از ۷۳.۱ درصد به ۲۸.۷ درصد کاهش داشته است.

 

جایگاه اقتصاد ایران پس از انقلاب اسلامی ۸ رتبه ارتقا یافته و به جایگاه ۱۸ در جهان رسید. همچنین صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده که ایران در سال ۲۰۲۱ به جایگاه پانزدهم جهان ارتقا یابد.

 

در بخش رفاه اجتماعی هم شاخص ها رو ب۶ رشد بوده و تعداد جمعیت تحت پوشش بیمه های اجتماعی از ۲۳ درصد به ۷۲ درصد رسیده است. همچنین نسبت جمعیت تحت پوشش بیمه درمان به جمعیت کل کشور از ۲۳ درصد به ۹۵.۲ درصد رشد داشته است.

 

این در حالی است که طبق گزارش سازمان ملل متحد جایگاه ایران به لحاظ شاخص توسعه انسانی در ۲۷ سال گذشته از ۰.۵۷ درصد به ۰.۸ درصد رسید./

 

 

 

 

کد خبر 764766

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha