استقبال بیروت از تهران/ گره هایی که ظریف گشود

وزیر امور خارجه کشورمان در سفری دو روزه به لبنان فاصله های ایجاد شده بین تهران و بیروت را کاهش داد.

گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان،  «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان عصر یکشنبه راهی بیروت شد و امروز به تهران بازگشت.

 

بنابراین گزارش، وزیر امورخارجه کشورمان در ۲ روز حضور خود در بیروت به دیدار و گفت و گو با مقامات لبنانی پرداخت و از طریق مذاکرات سیاسی از میزان تفاوت دیدگاه مقامات دو کشور کاسته و به مشترکات افزود.

 

ظریف عصر یکشنبه در اولین گام با نمایندگان گروهها، احزاب و جریانهای سیاسی این کشور دیدار و گفتگو کرد.

 

وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر به لبنان در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی ایران و یادآوری ایستادگی ملت بزرگ ایران در برابر دشمنی‌های قدرتهای بزرگ، افزود: این باعث افتخار ماست که در این سالها، همواره در کنار ملتهای منطقه، بویژه ملت لبنان بوده ایم. وزیر امور خارجه افزود: ما در کنار ملت لبنان هستیم و آماده آیم همکاریهای خود را در زمینه های مختلف و مورد علاقه طرفین گسترش دهیم. 

 

در این دیدار، نمایندگان گروه ها، احزاب و جریانهای سیاسی لبنان نیز ضمن تبریک چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به بیان نقطه نظرات خود در خصوص وضعیت لبنان و منطقه و چگونگی تقویت و گسترش روابط دو کشور پرداختند.

 

در گام بعدی، «زیاد نَخاله»، دبیر کل جنبش جهاد اسلامی فلسطین با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بیروت دیدار و در خصوص شرایط منطقه، بویژه مسائل فلسطین و مقاومت گفتگو و تبادل نظر کرد

 

در برنامه دیگر این سفر اعضای دفتر سیاسی جنبش حماس با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتگو کردند. مسائل منطقه و فلسطین بویژه وضعیت غزه محورهای اصلی دیدار و گفتگوی اعضای دفتر سیاسی حماس با ظریف در بیروت بود.

 

همچنین رهبران گروه های فلسطینی مستقر در سوریه و لبنان شامگاه یکشنبه در بیروت با ظریف دیدار کردند. در این دیدار، رهبران گروه های فلسطینی، سالروز پیروزی انقلاب اسلامی را تبریک گفتند. تحولات منطقه، با تمرکز بر موضوع فلسطین و اهمیت وحدت و همبستگی برای مقابله با دسیسه های دشمنان جهان اسلام و مردم فلسطین مورد بحث، تبادل نظر و تاکید قرار گرفت.

 

اما روز دوشنبه دیدارهای ظریف با مقامات لبنانی آغاز شد و وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ابتدا با «میشل عون»، رئیس جمهوری لبنان در محل کاخ بعبدا دیدار و گفتگو کرد. رییس جمهور لبنان در این دیدار سالروز پیروزی انقلاب اسلامی را تبریک گفت. ظریف نیز با تبریک تشکیل دولت لبنان که با اهتمام رییس جمهور صورت گرفت برای دولت لبنان آرزوی موفقیت کرد.

 

روابط و همکاری های سیاسی، تجاری و اقتصادی بین ایران و لبنان، آمادگی شرکتهای ایرانی برای مشارکت در پروژه های این کشور، و نیز مسائل منطقه ای بویژه موضوع سوریه و آوارگان آن کشور در لبنان از محورهای گفتگو و تبادل نظر در این دیدار بود.

 

در ظهر همان روز، وزیران امور خارجه ایران و لبنان در بیروت دیدار و گفتگو کردند.

 

در این دیدار، طرفین ضمن استقبال از گسترش همکاری های دو کشور در تمامی زمینه ها، در خصوص مهمترین مسائل منطقه ای بویژه سوریه و آوارگان این کشور و نیز مذاکرات مربوط به حل و فصل سیاسی بحران سوریه از طریق گفتگو و راه حل سیاسی گفتگو و رایزنی کردند.

 

ظریف عصر دوشنبه در ادامه دیدارهای خود با مقامات ارشد لبنان، با «نبیه بری» رئیس مجلس این کشور دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار، وزیر امور خارجه کشورمان تشکیل موفقیت آمیز دولت لبنان که با مساعی ایشان و مجلس ملی لبنان صورت گرفت را تبریک گفت. طرفین در این دیدار در خصوص راههای توسعه و تعمیق روابط دو جانبه، همکاری های پارلمانی، گسترش همکاریهای تجاری و اقتصادی با تاکید بر مشارکت بخش های دولتی و خصوصی دو کشور در پروژه های این کشور و نیز مهمترین مسائل منطقه، از جمله فلسطین و سوریه گفتگو و تبادل نظر کردند.

 

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی شامگاه دوشنبه نیز در آخرین برنانه خود با «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان دیدار و گفتگو کرد.

 

اما مهمترین برنامه ظریف در سفر به لبنان دیدار و گفت و گوی او با «سعد الحریری» بود که پیش از رایزنی با سید حسن نصرالله صورت گرفت.

 

سعد الحریری نخست وزیر لبنان که گرایش ویژه ای به دولت عربستان سعودی دارد مهره ای تاثیرگذار برای کاهش اختلافات میان تهران و بیروت به حساب می آید. ظریف با این سف و دیدار تلاش داشت دست دوستی تهران را بیش از گذشته به سمت بیروت دراز کند. به همین دلیل تبریک به الحریری برای تصدی دور جدید دولت در لبنان این فرصت را برای ظریف فراهم کرد.

 

استقبال سعد الحریری از ظریف نیز موضوعی بود که شاید کمتر از سوی کشورهای حوزه خلیج فارس مورد پیش بینی واقع می شد و این دیدار نشان داد که بیروت هم به مستحکم کردن روابط خود با تهران تمایل دارد. همچنین این مساله از شکست تلاش های عربستان و هم پیمانان آن برای منزوی کردن ایران در منطقه خبر می دهد.

 

یادآور می شود، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان پیش از این نیز در دوره قبلی تشکیل دولت لبنان به بیروت سفر کرد و باز هم تمایل ایران برای قوت بخشیدن به همکاری های دو کشور را به نمایش گذاشت./

 

کد خبر 765370

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha