به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، نشست خبری پذیرش حوزه های علمیه سال تحصیلی 99 – 1398 امروز (چهارشنبه 24 بهمن ماه) در مرکز مدیریت حوزه علمیه برگزار شد.
حجت الاسلام «مهدی رستم نژاد» در این نشست خبری گفت: حوزه در طول تاریخ سنگربان مرزهای عقیدتی و فکری جوامع دینی بوده است. امروزه نیز در یکی از گذرگاه های بسیار حساس تاریخی خود قرار گرفته است زیرا ندای انقلاب از حوزه برخواست، حوزه پایگاه مکتب اهل بیت(ع) است و جهان و جهانیان متوجه یک فرهنگ ناب برخواسته از فقه و مکتب اهل بیت(ع) هستند.
معاون آموزش حوزه های علمیه افزود: بر همین اساس تیرهای شبهه و وسوسه متوجه دین و کانون های دینی شده است و همه معاندان و دشمنان همت خود را در راه ضربه زدن به این کانون های دینی بسیج کرده اند.
رستم نژاد وضعیت حوزه را بسیار حساس خواند و تصریح کرد: حوزه باید از مرزهای فکری و عقیدتی جوامع دینی حراست کند و بنابراین سربازان خاص خود را نیاز دارد. سربازان دوران انقلاب با دوران کنونی متفاوت هستند و این تفاوت در مسلح شدن به علوم و مهارت های مورد نیاز روز با توجه به نیازهای زمان و متناسب با وضعیت موجود است.
وی بر لزوم متناسب بودن سربازان حوزوی با شرایط و وضعیت موجود در جهان و پاسخگویی به نیازهای دوران کنونی تأکید کرد و اظهار داشت: امروز پذیرش حوزه را در دو مرحله آغاز خواهیم کرد که مرحله نخست از امروز تا 27 اسفند و مرحله دوم از 17 فروردین تا 22 فروردین خواهد بود.
معاون آموزش حوزه های علمیه با اشاره به اینکه بیشترین پذیرش ما از سیکل است، ادامه داد: متقاضیان از سه مقطع سیکل و دیپلم و دانشگاهی می توانند در حوزه پذیرش شوند. برای داوطلبان سه نشانی برای دریافت اطلاعات تکمیلی منظور شده است که عبارتند از سایت معاونت آموزش، کانال پذیرش حوزه های علمیه و همچنین مراجعه به مدیریت های استانی و مدارس علمیه سراسر کشور.
وی با اشاره به اینکه شرایط پذیرش طلاب همانند سابق است، خاطرنشان ساخت: شرط سنی پذیرش حداکثر سن 18 یعنی متولدین 1380 است و داوطلبان دوره سفیران هدایت باید حداقل مدرک دیپلم داشته باشند. حافظان کل یا اجزاء قرآن و نهج البلاغه و خانواده های ایثارگران و رتبه های برتر کشوری نیز از امتیازات خاصی برخوردار هستند.
رستم نژاد تأکید کرد: ظرفیت پذیرش امسال برای سراسر کشور 13 هزار تن است که ما یک چهارم را می پذیریم. 10 مدرسه قرآنی به پذیرش حافظان قرآن، 80 مدرسه بلند مدت به پذیرش متقاضیان در این زمینه و همچنین 50 مدرسه سفیران به پذیرش متقاضیان می پردازند.
معاون آموزش حوزه های علمیه بحث کیفیت را در گزینش بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: ما نمی خواهیم با پذیرش افراد زیاد به افزایش آمار خود بپردازیم بلکه فرمانده ای می خواهیم که جهادگر باشد و در میدان کنونی بتواند بجنگند.
وی تحصیل همزمان طلاب در حوزه و دانشگاه را غیرقانونی خواند و گفت: طلاب پس از گذراندن سطح دو می توانند به تحصیل در دانشگاه بپردازند. مدرک حوزه کاملا رسمی است و نیازی به معادل سازی ندارد.
رستم نژاد افزود: حوزه و دانشگاه دو نهاد متقابل هم نیستند بلکه دو نهاد رسمی علمی به شمار می آیند که با یکدیگر همکاری دارند، اما حوزه باید حوزه و دانشگاه باید دانشگاه بماند.
معاون آموزش حوزه علمیه تصریح کرد: ما تا سال 1414 به صدهزار طلبه در حال تحصیل در سطوح ابتدایی نیاز داریم. عرصه های متقاضی حضور یک طلبه نظیر مدرسه و دانشگاه و نهادهای انقلابی و مساجد و حتی جوامع بین الملی بسیار زیاد است.
وی به تشریح رشته های جدید در حوزه پرداخت و بیان داشت: بحث درختواره دانشی از دو سال پیش در حوزه به صورت جدی پیگیری می شود. در 12 حوزه دانشی نظیر قرآن و حدیث و تاریخ و ادبیات و ... مصوبه گرفته و پس از آن با استادان حوزه و دانشگاه همفکری کردیم و گرایش ها و سطح های مختلف را تعریف کردیم، به گونه ای که در قرآن بیش از 30 رشته تدوین شده است.
نظر شما