قیمت های تضمینی زعفران باید متصل به نرخ ارز باشد

شریعتی مقدم گفت: قیمت های تضمینی در محصولات کشاورزی صادراتی به خصوص زعفران باید متصل به نرخ ارز باشد و این بدان معناست که برای بهترین نوع زعفران باید یک قیمت مناسب(حدود ۱۲۰۰ یورو) که در بازار جهانی قابل رقابت است انتخاب شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تربت حیدریه، «علی شریعتی مقدم» امروز(۲۴ بهمن) در همایش زعفران که در تربت حیدریه برگزار شد، اظهار کرد: قیمت های تضمینی در محصولات کشاورزی صادراتی به خصوص زعفران باید متصل به نرخ ارز باشد و این بدان معناست که برای بهترین نوع زعفران باید یک قیمت مناسب(حدود ۱۲۰۰ یورو) که در بازار جهانی قابل رقابت است انتخاب شود و این بدان جهت است که اگر نرخ ارز که احتمال افزایش آن وجود دارد بالا برود تولید کننده بخاطر صادراتی بودن زعفران از ارزش افزوده ای که از صادرات می تواند داشته باشد عقب نماند.

 

مدیرعامل شرکت نوین زعفران ایران بیان داشت: در پیوند با این موضوع سایر محصولات کشاورزی و صنایع دستی که در مناطق مختلف تولید می شوند و در بازار های منطقه ای و جهانی قابل رقابت هستند از این مزیت بهره مند می شوند.

 

شریعتی مقدم در خصوص انسجام و صدای واحد در حوزه رعفران خاطر نشان کرد: صدای واحد در خواسته ها و گفتار در بخش های مختلف وجود دارد اما انسجام مورد نیاز در حوزه مدیریت زعفران شامل بخش دولتی و خصوصی(تولید کننده، تجار، صادر کننده، کسبه) وجود ندارد.

 

عضو شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه در حوزه مدیریت زعفران اگر همه بخش ها تمام توانمندی خود را در یک جهت برای ارتقای زعفران بکار ببرند، شاهد جهش مناسبی در منابع و منافع زعفران هستیم، اظهارداشت:پروژه توسعه ارزش های روستایی را یک طرح عملیاتی است و در این پروژه ۲۰ هزار کشاورز آموزش می بینند تا حوزه تولید را با تولید محصولات بهداشتی، کیفی و راندمان بالا متحول کنند.

 

وی ادامه داد: بر همین اساس حدود چهار هزار کشاورز در حوزه زعفران را تحت پوشش قرار دادیم که حداقل ۵۰ درصد آنها در منطقه تربت حیدریه هستند و این بدان معناست که این منطفه بعنوان متمرکزترین نقطه برای توسعه و تحول زعفران برای ارتقای راندمان اقتصادی زعفران این امکان را فراهم کرده که با شیوه های نوین از مزرعه تا فراوری بصورت محصول ارگانیک حداقل ۵۰ درصد ارزش افزوده بالا ایجاد کند.

 

عضو شورای ملی زعفران گفت: در همین راستا تسهیلات به شرکت نوین زعفران اختصاص یافته که بیشترین سهم توزیع آن در منطقه تربت حیدریه است که با پیگیری بخش های حاکمیتی و تقاضای فراوانی که در حوزه تغییر و تحول زعفران وجود دارد امیدواریم روند جذب تخصیص ها شتاب بیشتری پیدا کند.

 

وی هدف برگزاری این همایش ها را در تربت حیدریه مرتبط با پایتختی بودن این محصول در ایران و جهان دانست و افزود: با توجه به مزیت مطلق در تولید زعفران با روش های گذشته که در تولید، تجارت، فناوری و صنایع جانبی زعفران وجود دارد نمی توانیم با رقابت های که در سطح جهانی برای این محصول وجود دارد موقعیت خودمان را حفظ کنیم.

 

شریعتی مقدم با بیان اینکه این همایش ها بیشر برای ارتباط مستقیم با کشاورزان و تولید کنندگان و شناسایی نقاط قوت و ضعف در حوزه تولید تا صادرات و ملی و بین المللی کردن این طرح برگزار می شود، گفت:از بین سال های ۷۳ تا ۸۲ کشت زعفران از خراسان جنوبی به سمت منطقه تربت حیدریه هدایت شد و این بدان معناست که زعفران محصولی است می تواند پیشقراول توسعه منطقه و حتی کشور باشد.

 

وی با تاکید بر اینکه صادرات واقتصاد زعفران با تغییر نرخ ارز ۱۰برابر شده است که این بدان معناست که نرخ محصولات کشاورزی همچون زعفران باید متصل به نرخ ارز باشد، افزود: طرح مطالعاتی باهمکاری دانشگاه فردوسی مشهد که رقم زعفران را از ۳۰۰میلیون دلار کنونی به ۱/۲ میلیارد دلار در یک دوره ۴ ساله افزایش دهیم که در این راستا در بازارهای نو ظهوری مانند هندوچین بایستی کار شود.

 

شریعتی مقدم گفت: متوسط برداشت در سطح ۱۱۵ هزار هکتار زمین زعفران کشور ۳/۴ کیلوگرم در هکتار است که بایستی به ۱۵ کیلوگرم در هکتار برسد و از سوی دیگر تقاضا برای خرید ارگانیک داریم ولی به علت تولید محدود پاسخگوی تقاضای خریداران جهانی نیستیم.

 

عضو شورای ملی زعفران گفت: قیمت های تضمینی در محصولات کشاورزی صادراتی به خصوص زعفران باید متصل به نرخ ارز باشد و این بدان معناست که برای بهترین نوع زعفران باید یک قیمت مناسب(حدود ۱۲۰۰ یورو) که در بازار جهانی قابل رقابت است انتخاب شود تا منافع تولید کننده حفظ شود.

کد خبر 765634

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha