تولید زعفران در تربت حیدریه برای ۴۰۰ هزار نفر اشتغال ایجاد می کند

رستمی با اشاره به اینکه۹۴ درصد زعفران دنیا در ایران تولید می شود، گفت:تولید زعفران یکی از مهمترین منابع اشتغال و درآمد تربت حیدریه می باشد زیرا برای حدود ۴۰۰ هزار نفر روز طی مراحل کاشت، داشت و برداشت اشتغال ایجاد می کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تربت حیدریه «علی رستمی» امروز (۲۴ بهمن)در همایش زعفران گفت: یکی از شاخص ترین محصولات کشاورزی شهرستان تربت حیدریه که در ایران و جهان رتبه نخست را به خود اختصاص داده، زعفران است و تولید زعفران یکی از مهمترین منابع اشتغال و درآمد تربت حیدریه می باشد زیرا برای حدود ۴۰۰ هزار نفر روز طی مراحل کاشت، داشت و برداشت این محصول اشتغال ایجاد می کند.

 

فرماندار تربت حیدریه افزود:در حالی که متوسط تولید زعفران در استان چهار کیلوگرم در هر هکتار است، این رقم در شهرستان تربت حیدریه بین ۳ کیلو و ۸۰۰ تا ۴ کیلو و ۱۰۰ گرم در هکتار است که در سال تولید ۳۲ تن زعفران خشک را برای این خطه به همراه دارد که در شهرستان زاوه نیز همین ارقام به طور متوسط وجود دارد ولی در سال های اخیر به دلیل کاهش نزولات جوی، شاهد کاهش میزان تولید هستیم.

 

وی با اشاره به اینکه تمام زنجیره های زعفران از تولید و صادرات باید دیده شود و سود حاصله از سهم خود را در این زنجیره ببرند، اظهارداشت:به یک کنسرسیوم که با یک مدیریت واحد بتواند باعث ارتقای همه جانبه این محصول در همه حوزه های اقتصادی شود نیاز داریم.

 

رستمی با تاکید بر اینکه در شرایطی که تولید کننده زعفران هستیم ولی کمترین مصرف را داریم، لذا صرف تولید بالا تنها عامل موفقیت محصول نیست بلکه نیاز به مدیریتی داریم که رابطه عرضه وتقاصا را مدیریت کند، افزود:امروز نتوانسته ایم در زنجیره تولید تا صادرات این محصول ارزشمند جهانی انسجامی ایجاد کنیم که در آن هم سهم کشاورز و هم سهم کسانی که بسته بندی می کنند، کسانی که در فراوری محصول شرکت می کنند و صادرکنندگان، دیده شود بنابراین چون منافع همه را در این زنجیره ندیده ایم نتوانسته ایم به تولید پایدار دست پیدا کنیم.

 

فرماندار تربت حیدریه با بیان اینکه برای تعادل درتولید زعفران به گردش مالی محصول باید توجه ویژه ای شود، ادامه داد:برای پایداری و دیده شدن زنجیره این محصول چاره ای نداریم که بالای ظرفیت مصرف تولید نکنیم تا بین عرضه وتقاضا مدیریت شود، در حالی رتبه نخست تولید زعفران در دنیا به ایران اختصاص دارد که گردش مالی مربوط به این محصول با این جایگاه همخوانی ندارد.

 

وی با اشاره به اینکه بزرگترین واحد فرآوری زعفران خاورمیانه در تربت حیدریه بلا استفاده است که باید در جهت راه اندازی آن تلاش کنیم، گفت:نیازمند مدیریت واحد در حوزه زعفران هستیم، چراکه پراکندگی در حوزه تصمیم گیری وتصمیم سازی به این محصول آسیب رسانده است.

 

رستمی با بیان اینکه ۹۴ درصد زعفران دنیا در ایران تولید می شود اما گردش مالی مربوط به این محصول برای کشاورزان بسیار اندک است، اظهارداشت:قطعا تولید زعفران در کشور با استفاده از فناوری ،روش های دانش بنیان و علمی افزایش می یابد که امروز نیازمند آن هستیم که از ظرفیت های علمی در افزایش راندمان تولید بهره جوییم.

 

فرماندار تربت حیدریه ادامه داد:البته تنها تولید بالا به لحاظ کمی، رمز موفقیت در ارتقاء این محصول نیست بلکه مدیریت صحیح و توجه به رابطه عرضه و تقاضا و تشکیل یک کنسرسیوم واحد که از ائتلاف، هم افزایی و تعامل همه فعالین حوزه زعفران، از کشاورز تولید کننده تا صادر کنندگان و تمام افرادی که در این زنجیره سهم دارند می تواند سبب ایجاد پایداری و افزایش حجم گردش مالی این محصول در دنیا شود تا در این رقابت سالم منافع جمعی هریک از افراد این زنجیره دیده شود.

کد خبر 765640

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha