به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، در طرح توسعه فرودگاه بینالمللی امام پهنه ۱۴ هزار هکتاری فرودگاه به 2 بخش هوایی و غیر هوایی تقسیم شده است. بخش هوایی شامل چهار هزار هکتار از اراضی فرودگاه است که به چهار فاز تقسیم شده، فاز اول این پروژه شامل ترمینال مسافری شماره یک و تأسیسات و ساختمانهای جانبی آن با ظرفیت جابجایی حدود ۶/۵ میلیون مسافر در سال است که در حال حاضر سالانه به ۵ میلیون مسافر سرویس میدهد. فاز دوم شامل ترمینال مسافری شماره دو و تأسیسات و ساختمانهای جانبی آن با ظرفیت جابجایی حدود ۲۰ میلیون مسافر در سال در حال حاضر در حال ساخت میباشد، هزینه احداث و تکمیل فاز دوم طرح توسعه فرودگاه حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
فاز سوم شامل ترمینال مسافری شماره سه و تأسیسات و ساختمانهای جانبی آن است که از لحاظ معماری و ظرفیت دقیقاً مشابه ترمینال مسافری شماره دو است. در فاز چهارم طرح توسعه این فرودگاه که فاز نهایی بخش هوایی است برای افزایش ظرفیت فرودگاه تا ۹۰ میلیون مسافر در سال برنامهریزی شده است. بخش غیرهوایی طرح توسعه فرودگاه (شهر فرودگاهی) حدود ۱۰ هزار هکتار از اراضی فرودگاه را به خود اختصاص میدهد که شامل ۱۵۰۰ هکتار منطقه آزاد تجاری، ۲۵۰۰ هکتار منطقه ویژه اقتصادی و حدود ۶۰۰۰ هکتار با کاربریهای متفاوت است.
چندی پیش در خبرها اعلام شده بود که ترمینال سلام تا پایان سال افتتاح می شود. «علی رستمی»، سرپرست شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) در حاشیه مراسم آغاز طرح عملیات زمستانی (برف روبی) شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) در باره ترمینال سلام گفته بود: «جلسات مستمر برای آمادهسازی ترمینال سلام روزهای شنبه هر هفته ساعت ۱۴ در شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) برگزار میشود. تأکید شده است همه تیمهای مرتبط با ترمینال سلام تلاش خود را بیشتر کنند تا این پروژه حداکثر تا پایان امسال آماده افتتاح شود؛ تیمهایی نظیر مدیری ترمینال، اطلاعات پرواز از 20 آذر به تدریج در ترمینال سلام حضور مییابند و اتاقها را تحویل میگیرند، تا ترمینال در ماههای آینده آماده افتتاح شود.»
سرپرست شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) با بیان اینکه تست گرم قبل از افتتاح ترمینال سلام در این سازه خواهیم داشت، بیان کرد: «امیدواریم در دوران تست گرم نواقص احتمالی پروژه رفع شود. امیدواریم بخشی از پروازهای نوروزی سال ۹۸ در ترمینال سلام انجام شود و به تدریج برخی از پروازها به این ترمینال منتقل شود. البته روزهای اول از انتقال ۲ تا ۳ پرواز شروع میکنیم و سپس در ماههای بعد این رقم افزایش مییابد.»
وی با بیان اینکه ظرفیت نهایی ترمینال سلام ۵ میلیون نفر مسافر در سال است، گفته بود: «همزمان با افتتاح ترمینال سلام، پروازهای داخلی هم به فرودگاه امام میآید.»
سرپرست شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) با بیان اینکه نگرانی بابت خرید تجهیزات ترمینال سلام نداریم، اضافه کرده بود: «بخشی از تجهیزات که مانده بود، در حال ترخیص از گمرک است و تا هفته آینده وارد میشود. در ترمینال سلام برای تأمین تجهیزات از هیچ ارز دولتی استفاده نشده و تاکنون حدود ۵۰۰ میلیارد تومان در این پروژه هزینه شده است.»
حالا به تازگی برای تکمیل سریعتر این ترمینال معاون توسعه ساختمان و انرژی بنیاد مستضعفان خبر داده است که ۶۱۰ میلیارد تومان در پروژه ترمینال سلام فرودگاه سرمایهگذاری شده است.
مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی بنیاد مستضعفان به نقل از «منوچهر خواجهدلوئی» در این باره نوشته است: «این پروژه از سال ۸۸ با هدف احداث ترمینال زیارتی آغاز شد و تا قبل از سال ۹۵ تا حدود ۱۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشت اما مدت زمان قابل توجهی به دلیل کمبود منابع و اعتبارات عمرانی متوقف میشود. سال ۹۵ وزارت راه و شهرسازی از بنیاد مستضعفان درخواست کرد تا در زمینه تامین منابع و احداث این پروژه مشارکت کند.»
معاون توسعه ساختمان و انرژی بنیاد مستضعفان بیان کرده است: «پس از تشکیل کارگروه مشترک وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مستضعفان تصمیم گرفته شد بنیاد هم بهعنوان تامین کننده منابع و هم سازنده اقدام کند و شرکت ملی ساختمان در بهمن ماه سال ۹۵ به عنوان نماینده بنیاد مستضعفان اولین قرارداد BLT در کشور را برای احداث ترمینال سلام منعقد کرد. همچنین وزارت راه و شهرسازی از بنیاد مستضعفان خواست با توجه به اینکه ترمینال مذکور از حالت سرویس دهی صرفاً به زائران، به یک ترمینال بین المللی تبدیل شده در طراحی تجدید نظر کرده و بر این مبنا طرح اصلاح و سپس اجرا شود.»
معاون توسعه ساختمان و انرژی بنیاد مستضعفان اضافه کرده است: «طی قرارداد مسئولیت طراحی، ساخت و همچنین تأمین منابع بر عهده بنیاد مستضعفان واگذار شد و مقرر شد اصل و سود سرمایهگذاری مذکور به صورت اقساطی ظرف مدت ۸ سال به بنیاد مستضعفان بازپرداخت شود. این پروژه دارای ۵۸ هزار متر زیربنا است و حدود ۶۱۰ میلیارد تومان در پروژه سرمایهگذاری شده است که ظرف ۱۶ ماه در کمترین زمان ممکن اجرا شد و پروژه ترمینال سلام ثابت کرد در شرایط تحریم فنیترین پروژههای کشور را میتوان با حداقل منابع و با اتکا بر توان و تخصص داخلی به انجام رساند که نتیجه حاصل همکاری نزدیک بنیاد مستضعفان و وزارت راه و شهرسازی و سایر سازمانهای مرتبط است.»
بنابراین گزارش، در راستای توسعه و تکمیل فرودگاه امام خمینی وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده است که با بهره برداری از فاز نخست ترمینال ایرانشهر ظرفیت جابجایی مسافر در فرودگاه حضرت امام خمینی (ره)، به 25 میلیون مسافر در سال افزایش می یابد.
روابط عمومی شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) به نقل از «محمد اسلامی» در این باره نوشته است: «امروزه در دنیا فرودگاه ها نماد توسعه و پیشرفت یک کشور محسوب می شوند و ما باید شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) را به نماد توسعه کشور تبدیل کنیم. با استانداردهای یک فرودگاه مدرن فاصله داریم و باید برای ساخت فرودگاه های مدرن در کشور برنامه ریزی های دقیق داشته باشیم.»
اسلامی با بیان اینکه یکی از پروژه های مهم فرودگاهی ما ساخت ترمینال سلام با مدرن ترین تجهیزات است، اضافه کرده است: «ظرفیت اعزام و پذیرش ما در فرودگاه امام پنج میلیون مسافر در سال افزایش می یابد. گام دیگری که باید با هدف ایجاد فرودگاه مدرن در شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) برداریم، ساخت ترمینال ایرانشهر است که عملیات اجرایی برای طراحی و ساخت آن باید پس از افتتاح ترمینال سلام انجام شود.»/
نظر شما