اسلامیت نظام به پیاده کردن احکام اسلامی است

رییس شورای عالی زکات کشور با بیان اینکه اسلامیت نظام به اسم نیست بلکه به این است احکام اسلامی در نظام پیاده شود؛ تصریح کرد: هرچه بتوان احکام را بهتر و جامع تر پیاده کرد، به اسلامیت نظام و استحکام پایه های آن کمک کرده ایم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام والمسلمین سیدرضا تقوی، رییس شورای عالی زکات کشور، امروز( 5 اسفند) در همایش زکات استان، با بیان اینکه اسلامیت نظام به اسم نیست بلکه به این است احکام اسلامی در نظام پیاده شود؛ تصریح کرد: هرچه بتوان احکام را بهتر و جامع تر پیاده کرد، به اسلامیت نظام و استحکام پایه های آن کمک کرده ایم.

 

 

وی زکات را یکی از احکام حاکمیتی اسلام نام برد که زیر نظر ولی فقیه است و حکومت باید با جدیت به میدان آمده و این حکم را پیاده کند که این کار انجام شده است و ادامه داد: زکات حکم عام است که خیرات و برکات آن عمومیت دارد.

 

 

حجت الاسلام تقوی زکات را امر الهی، انسانی، عرفانی و سیاسی عنوان و بیان کرد:  براساس روایت اگر کسی نماز بخواند و زکات ندهد، نمازش قبول نمی شود.

 

وی با اشاره به پیشنهاد جایگزینی در هزینه کرد زکات توضیح داد: ما این کارها را با اجازه مقام معظم رهبری انجام می دهیم؛ کسانی که پیشنهاد جایگزین را می دهند، بگویند چه نهاد دیگری کار را انجام بدهد؟ هیچ نهادی برای این کار به پای کمیته امداد نمی رسد و نهادی مناسب تر و بهتر از کمیته امداد در امر زکات نداریم زیرا خیلی خوب عمل کرده است.

 

 

رییس شورای عالی زکات کشور با تأکید بر اینکه پرداخت زکات باید ملموس باشد و کارهایی که با هزینه کرد زکات صورت می گیرد، اعلام شود؛ همچنین اعتماد سازی را هم مورد تأکید قرار داد.

 

محمدجواد فدایی، استاندار کرمان نیز یکی از مشکلات را عدم توازن اقتصادی بین افراد جامعه دانست و با بیان اینکه زکات می خواهد این مشکل را حل کند؛ افزود: زکات کمک دولت اسلامی برای حل این مشکل است و باید با زکات و مالیات در جامعه توازن را برقرار کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه زکات همتراز با نماز است و جدیت در جمع آوری زکات موضوع مهمی است؛ ایجاد توازن اقتصادی در جامعه را وظیفه دولت دانست که برای آن برنامه دارد اما بخشی از کار، فرهنگسازی است.

 

استاندار کرمان به سرانه مصرف بالای کالاهای مختلف در کشور اشاره و بیان کرد: دولت و نظام در تأمین نیازهای مردم در سرجمع خیلی موفق بوده اما مشکل عدم توازن است که موجب نابسامانی هایی در جامعه شده؛ مصرف سرانه نان در سال در ایران 160 کیلوگرم و در دنیا 25 کیلوگرم است و بیش از 6 برابر سرانه دنیا مصرف نان داریم.

 

وی ادامه داد: سرانه مصرف گوشت و مرغ در ایران 24 تا 26 کیلوگرم و در دنیا 11 تا 13 کیلوگرم و مصرف روزانه بنزین در ایران 90 میلیون لیتر و متوسط دنیا 15 میلیون لیتر است و در حالی که ما کشور کم آبی داریم، مصرف روزانه آب در ایران 300 لیتر و در دنیا 150 لیتر است.

 

فدایی با افزودن اینکه در استان کرمان تنها یک واحد تولیدی 4 هزار میلیارد تومان سود سالانه دارد؛ گفت: در همین استان 60 درصد از مردم ما در چهار دهک پایین درآمدی هستند و 12 تا 15 درصد جمعیت استان تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار دارند.

 

وی بیان داشت: بعضی مصارف زکات در قوانین پیش بینی نشده و در زکات مصارفی داریم که دولت برای آن راهکار قانونی ندارد لذا باید زکات در مصارف پیش بینی شده درست و دقیق هزینه شود که در این صورت بسیاری از نارضایتی ها رفع می شود.

 

 

 

 

 

کد خبر 768311

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha