مهندسان میراثی برای آینده بسازند / سهم ۲۶ درصدی معابر از شهر شیراز

اسکندرپور گفت: همیشه نباید از گذشته صحبت کرد بلکه باید میراثی ماندگار برای آینده بسازیم و من از مهندسان می خواهم که با همگرایی و همگامی حرکتی نوین را آغاز کنیم و نگاهی جدید و دوباره به شهر شیراز داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «حیدر اسکندرپور» امروز (یکشنبه 5 اسفند) در آیین گرامیداشت روز مهندس با اشاره به اینکه شیراز در تعاملات بین المللی دارای هویت فرهنگی، تاریخی و تمدنی شاخص است گفت: شیراز شهری در طراز بین المللی است و ما می توانیم همفکری و تغییر رویکرد این هویت را با تکیه بر داشته های غنی اش همچون مجموعه باغات قصردشت و بافت تاریخی - فرهنگی حفظ کنیم و کارهای بزرگی را در این کلانشهر انجام دهیم، بدین دلیل که اینگونه پروژه ها می توانند هویت و تاریخ پیشین شیراز را احیا کنند.

 

شهردار شیراز خطاب به مهندسین حاضر در نشست افزود: مهندسان باید با همگرایی به شعار «شیراز باید شبیه شیراز باشد» عمل کنند، شیراز دارای داشته هایی است که آن را از سایر شهرها متفاوت می کند، از این رو استراتژی توسعه این کلانشهر نیز باید با مقتضیات و هویت این شهر همخوانی داشته باشد و نباید دنباله روی روند توسعه سایر شهرها و صرفا توسعه فیزیکی باشد.

 

وی تاکید کرد: همیشه نباید از گذشته صحبت کرد بلکه باید میراثی ماندگار برای آینده بسازیم و من از مهندسان می خواهم که با همگرایی و همگامی حرکتی نوین را آغاز کنیم و نگاهی جدید و دوباره به شهر شیراز داشته باشیم.

 

وی با اشاره به دیدگاه شورا و شهرداری نسبت به شهر بیان کرد: مجموعه مدیریت شهری نگاهی نرم افزاری به شهر دارد و معتقدیم که باید لطیف تر با شهر برخورد کرد، این تغییر رویکرد نیازمند صرف هزینه های سنگین نیست بلکه با حاکم کردن رویکردهای همچون باززنده سازی بافت تاریخی، احیتی باغات قصردشت و ایجاد پیاده راه به طول هشت کیلومتر و ۴۰۰ متر، توسعه پیاده راه در مسیر تاریخی فرهنگی دروازه قرآن - بازار وکیل و احیای بازار وکیل شمالی شاهد حضور بیشتر شهروندان و مسافران در این مناطق و احیای هویت پیشین شیراز باشیم.

 

شهردار شیراز با بیان اینکه مشکلات امروز ناشی از رویکردها و برنامه ریزی های ناصحیح است، خاطرنشان کرد: مجموعه مدیریت شهری معتقد است که نگاه سخت افزاری به شهر نمی تواند مشکلات آن را حل کنید بلکه با غلبه نگاه نرم افزاری می توان شاهد کاهش میزان مسائل شهری بود.

 

اسکندرپور با ذکر مثالی از راهکارهای نرم افزاری حل مشکل ترافیک گفت: در حال حاضر ۲۶ درصد از کل شیراز را معابر آن می سازند،  اما ساخت معابر بیشتر به معنای حضور بیشتر خودروها و ترافیک افزون تر است، طبق مطالعات دانشگاه شیراز طی سال های آینده ترافیک در مرکز شهر شیراز بسیار سنگین و معابر قفل می شوند، بدین علت تلاش مجموعه مدیریت این مقام مسئول عنوان کرد: شهری در راستای سوق دادن شهروندان به استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی است اما مدیریت حمل و نقل عمومی و ایجاد رضایت نسبی در شهروندان نیازمند صرف هزینه های سنگین است.

 

شهردار شیراز متذکر شد: از این رو با تغییر رویکرد به دنبال غلبه نگاه نرم افزاری برای حل مساله ترافیک، توسعه دوچرخه سواری به عنوان یک مد حمل و نقل و توسعه زندگی پیاده در شهر به ویژه در مرکز شهر هستیم.

 

وی همچنین راهکار حفظ مجموعه باغات قصردشت را تغییر رویکردهای حاکم بر حفظ این پهنه دانست و افزود: استراتژی حفظ باغات باید به روز شود و باید باغ برای مالکانش سوددهی داشته باشد و اقتصادی شود.

کد خبر 768513

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha