خبرگزاری شبستان – مازندران؛ خانواده، کوچک ترین امام مهم ترین نهاد اجتماعی است که متاسفانه روز به روز از توجه به این نهاد مقدس، کاسته می شود.
فرزندان از دیرباز در خانواده، رشد و نمو پیدا کرده اند و این روند همچنان ادامه دارد و سپس به جامعه بزرگتر نظیر همسالان و مدرسه، پا می گذارند.
تربیت و پرورش صحیح و اصولی فرزند می تواند در آینده چه برای خود فرزند و چه برای جامعه، مفید و مثمر ثمر باشد و به سعادت و خوشبختی یا بدبختی و تیره روزی، برسد.
والدین در تربیت فرزند، نقش مهمی دارند که حتی تا آخرین لحظات عمر نیز این تاثیرگذاری، تداوم دارد و مادر در پرورش صحیح کودک خویش، نقش اثرگذارتری بر عهده دارد.
در اطراف خویش می توانیم، الگو ها و نمونه هایی را بیابیم که با تربیت صحیح فرزند علاوه بر سربلندی خانواده به سعادت فرزند نیز کمک شایانی کرده اند.
حضرت فاطمه(سلام الله علیها) که به فرموده حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم)، ام ابیها یعنی مادر پدر لقب گرفت یکی از افرادی است که می طلبد کنکاشی در زندگی او، صورت گیرد که چگونه به این مقام، دست یافت.
حضرت زهرای مرضیه(سلام الله علیها) در زندگی مشترک نیز برای همسر خویش و فرزندان، هیچ کوتاهی را انجام ندادند و همسری نمونه برای شوهر و مادری بی نظیر برای فرزندان خویش بودند.
بی بی دو عالم(سلام الله علیها)، فرزندانی همچون حسن و حسین (علیهما السلام) و زینب (سلام الله علیها) را در دامن پاک خویش، پرورش داد که در طول تاریخ همچنان امواج نورانی حکمت و تدبر آنها را شاهد هستیم.
مادران با توجه به تعدد نقش ها در خانواده و انجام وظایف مختلف، تربیت صحیح فرزندان مهم ترین رسالت آنها است که این مهم علاوه بر تاثیرگذاری در بنیان خانواده در تداوم ریشه های جامعه نیز تاثیرگذاری عمیق و بی نظیری دارد.
ریحانه رسول، حضرت بتول (سلام الله علیها) علاوه بر برعهده گرفتن وظایف مختلف در خانواده و جامعه در تربیت درست فرزندان، هیچ کاستی نداشتند و این امر هنوز آنطور که شایسته است به آن، پرداخته نشده و مورد غفلت قرار گرفته است.
پرداختن به تربیت فرزند را مراکز مختلف نظیر مدرسه انجام می دهند اما نقش خانواده کجا و نقش مهم مادر کجا که تفاوت و فاصله تاثیرگذاری آنها از زمین تا آسمان است.
استقلال و اعتماد به نفس فرزند یکی از مواردی است که مادران باید به آن، توجه ویژه داشته باشند و ایمان و تعهد و تخصص را با یکدیگر به کودک، آموزش دهند که در این راه می توانند از چشمه همیشه جوشان کوثر، سیراب شوند.
نامگذاری ولادت حضرت فاطمه (سلام الله علیها) و روز زن و مادر نباید فقط به یک نامگذاری در تقویم بماند بلکه باید مادران به نقش مهم خود در خانواده، آگاهی کامل یابند و از آن حضرت، الگو برداری کنند.
یادداشت: معصومه علیزاده
نظر شما