بسیج بازوی حمایتی دولت/ایجاد ۳۰۰ هزار فرصت شغلی

بسیج به عنوان یک حركت منظم و سازمان یافته اجتماعی در طول سال های فعالیت خود توانسته نقش قابل توجهی را در حوزه های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ایفا کند به طوری که به همت نیروی های بسیجی تاکنون ۴ هزار هسته علمی و ۳۰۰ هزار فرصت شغلی ایجاد شده است.

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، با وجود آنکه دنیای امروز دنیای پیشرفته و مملو از فناوری های جدید است اما باز هم مشکلات اجتماعی گریبانگیر اداره کشورها و حکومت ها است از این رو علی رغمبهره از تکنولوژی و توان روز باید نسبت به حضور اقشار مردم در بخش های مختلف جامعه توجه ویژه ای داشت چرا که با افزایش مشارکت های مردمی در سیستم های اقصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی می توان انتظار رشد و پیشرفت آن جامعه را داشت.

 

افزایش مشارکت و حضور مردم در جوامع در حال توسعه بیش از پیش در عصر کنونی مورد توجه و تاکید است چرا که باید در حوزه رقابت با کشورهای پیشرفته که از انواع تجهیزات روز برخوردارند حرفی برای گفتن داشته باشند و در اینجا نقش بسیج بیش از پیش مطرح می شود. بسیج یك حركت منظم و سارمان یافته اجتماعی است كه با توجه به فرهنگ هر جامعه و به اشكال مختلفی در اثر شرایط خاصی مانند جنگ، حوادث غیر مترقبه و حتی در زمان صلح و آرامش به صورت آماده باش به وجود می آید.

در جامعه ما نیز بسیج یك نهاد اجتماعی است همانند خانواده كه به صورت عضوی از ساخت و نظام اجتماعی جامعه است به شمار می آید، نهادی كه با هدف پاسداری از ارزشها و آرمانهای انقلاب اسلامی به وجود آمده است و انحلال آن جز در صورت انحلال جامعه اسلامی قابل تصور نیست. در اساسنامه بسیج مستضعفین؛ بسیج اینگونه تعریف شده است: «بسیج نهادی است تحت فرماندهی مقام معظم رهبری كه هدف آن نگهبانی از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن و جهاد در راه خدا و گسترش حاكمیت قانون خدا در جهان طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران و تقویت كامل بنیه دفاعی از طریق همكاری با سایر نیروهای مسلح و همچنین كمك به مردم هنگام بروز بلا و حوادث غیر مترقبه می باشد.» ( سپاه از دید قانون 1362 )

 

در کنار کارکردهای بسیج در حوزه دفاعی و مقابله با تهدیدات این نهاد اجتماعی دارای کارکردهای غیرنظامی چون نقش علمي و فرهنگي، نقش اجتماعي و سازندگي و نقش اقتصادي است. مجموعه سپاه و بسيج با مشاركت در طرح هاي مختلف سازندگي مانند سدسازي، جاده سازي، لوله كشي آب و گاز شهر ها و ده ها مورد ديگر بسيار قوي و مقتدرانه وارد عمل شده و توانسته اند موفقيت هاي زيادي را كسب کنند. همچنين اعضاي بسيج با ايجاد تعاوني هاي مختلف نقش بسيار مؤثري را در رشد و شكوفايي كشاورزي و صنعت ايفا کرده و هم اكنون نيز اين فعاليت ها ادامه داشته و توسعه آن مي تواند در تسريع رشد و بالندگي كشور مؤثر باشد.

 

حضور در اين عرصه علاوه بر بهره هاي اقتصادي با ايجاد مشاغل مختلف از حجم بي كاري در كشور می کاهد و در بهبود وضعيت معيشتي مردم نيز مفيد است.  مقام معظم رهبري در اين رابطه مي فرمايند: «وقتي موسم كار و سازندگي است، بسيج يعني آن مجموع هاي از كشور و ملت كه به مسئله ي سازندگي، باز با يك اهتمام لازم نگاه مي كند و به آن مي پردازد؛ نقش خود را در آن آنچنانكه بايد و شايد ايفا مي كند» (بسيج مستضعفان در انديشه مقام معظم رهبري حضرت آيت اله خامنه اي- صفحه107)

 

این در حالی است که بسیج در بستر انقلاب اسلامی با فرصت‌هایی که ایجاد کرده است ظرفیت‌های بسیار زیادی برای استفاده از نیروهای متخصص فراهم کرده است. سردار «نعمان غلامی» در این باره گفته است: «رویکرد سازمان بسیج مستضعفان تمرکز بر استفاده از ظرفیت‌های بسیج در تمامی حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است. سازمان بسیج آماده است تا با توجه به گستردگی که در تمامی بخش‌های کشور وجود دارد ایفای نقش کند و با تمامی دستگاه‌های دولتی همکاری ویژ‌‌ه‌ای داشته باشد.»

باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از معاون هماهنگی کنترل بسیج مستضعفان نوشته است: «بسیج نقش امتداد مردم در دستگاه‌های دولتی است و ما تا به امروز با ورود به چندین دستگاه‌های دولتی توانسته‌ایم ظرفیت‌های بسیار زیادی را ایجاد کنیم. طی تفاهم نامه ای که با وزارت جهاد کشاورزی در حوزه علمی کردن کشاورزی منعقد کرده‌ایم ۴ هزار هسته علمی را ساماندهی کرده ایم و با ورود به این بخش توانسته ایم دستاوردهای بسیار زیادی  در بخش کشاورزی داشته باشیم.»

 

سردار غلامی یادآوری کرده است: «در سال ۹۵ طی همکاری که با سازمان دامپروری داشته‌ایم توانستیم ۱۴ میلیون دام را واکسینه کنیم همچنین در حوزه اقتصاد مقاومتی حجم وسیعی از فعالیت‌های اقتصادی با رویکرد تسهیل گری ایجاد شده است. ۳۰۰ هزار اشتغال با ایجاد کارگاه‌های کوچک در چند سال گذشته با همکاری تمامی دستگاه‌های دولتی ایجاد شده است.»

 

وی با بیان اینکه تفاهم‌نامه‌ای با وزارت راه و شهرسازی و شرکت عمران بازآفرینی شهری منعقد کرده‌ایم گفته است: «۴۰۰ محله در حاشیه شهر‌ها با استفاده از نیرو‌های جوان جهادی نوسازی و بازسازی می‌شود و ما در آینده نزدیک شاهد آباد شدن این محله‌ها خواهیم بود که نظام کارآمدی کشور را افزایش می‌دهد. بسیج برای کمک به مردمی کردن وظایف دستگاه‌ها ایجاد شده و ما سعی خواهیم کرد در این حوزه ظرفیت‌های مردمی را افزایش دهیم.»

 

معاون هماهنگی کنترل بسیج مستضعفان گفته است: «تا به امروز ۴۰ هزار پروژه عمرانی را تعریف کرده‌ایم که از این تعداد ۲۰ هزار آن مربوط به ساخت واحد‌های مسکونی برای محرومان و اقشار آسیب پذیر بوده است. ۱۳۵ پروژه تعریف شده است که ۲۰ پروژه آن تا به امروز آغاز شده و مابقی در دستور کار قرار گرفته است.»

 

بنا به گفته بسیاری از مسئولان و کارشناسان اقتصادی بسیج در خلال این سالها توانسته است به عنوان بازوی حمایتی در کنار دولت به ارائه خدمات به اقشار مختلف مردم بپردازد. حضوری که با حمایت و نگاه ویژه مسئولان می تواند پررنگ تر از قبل شود و زمینه توسعه اقتصادی کشور را فراهم آورد./

 

کد خبر 768531

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha