خبرگزاری شبستان – سرویس قرآن و معارف: «وجود نازنین حضرت فاطمه زهرا حقیقتا به عنوان شاهکار خلقت از سوی پروردگار عالم خالق هستی است. حضرت آیت الله جوادی آملی کتابی دارند با عنوان «زن در آینه جمال و جبروت» و فرموده اند که مصداق اتم و اکمل این آیینگی جلال و جبروت وجود نازنین حضرت فاطمه زهراست. ما در بین چهارده معصوم جهان اسلام یک زن داریم که به مقام عصمت رسیده و شگفت است که پیامبر (ص) درباره فاطمه سلام الله می فرماید اگر فاطمه مرد بود خاتم الانبیا او بود. وجود نازنین امام صادق علیه السلام رییس مذهب شیعه که از ذریه فاطمه زهراست می فرماید که ما اهل بیت بر شیعیان و پیروان مکتب شیعه حجت هستیم و دلیل و راهنما برای رسیدن به سعادت و ساحل نجات پیروان و شیعیان اما مادرم حضرت فاطمه زهرا (س) بر ما اهل بیت و امامان حجت هستند. او راهنمای ماست. »
آنچه در ادامه می آید گفتگوی گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با حجت الاسلام و المسلمین «حسن حشمتی»، استاد دانشگاه و امام جماعت مسجد جامع رسول اکرم(ص) درباره جایگاه و مقام حضرت فاطمه زهرا(س) به مناسبت میلاد مبارک آن حضرت است.
در روز میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها قرار داریم. درک مقام آن حضرت مصداق آن مصرع حافظ است که گفت: پاک شو اول و پس دیده بر آن پاک انداز. درباره مقام حضرت به قدر وسع و دریچه ای که به سمت درک زیبایی ها گشوده ایم چه می توان گفت؟
اللهم صل علی فاطمه و ابیها و بعلها و بنیها و سر المستودع فیها بعدد ما احاطک به علمک. در روز میلاد فرخنده انسیه الحورا و شفیعه روز جزا حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها که هم ولادت باسعادت دختر رسول خدا (ص) و همسر امیر المومنین (ع) و مام حسنین است و هم ولادت باسعادت امام راحل حضرت امام خمینی، این تقارن را به فال نیک می گیریم. بنده احساسم این است که انقلاب اسلامی ایران متعلق به خانم فاطمه زهرا است به خاطر این که بنیانگذار این انقلاب از ذریه و فرزندان آن حضرت است و بی مناسبت نیست که در این روز فرخنده مطلع کلام ما این شعر زیبا باشد که: "کم مخواه از عطای بسیارش / کانچه خواهی عطا کند زهرا / این مقام کنیز او باشد / تا دگر خود چه ها کند زهرا / چهره پوشید ز مرد نابینا / تا بدین حد حیا کند زهرا / جان خود را و محسن خود را / در ره دین فدا کند زهرا / روز محشر که از شفاعت خویش / حشر دیگر به پا کند زهرا / همچو مرغی که دانه برچیند / دوستان را جدا کند زهرا / چه شود گر ز رحمت بسیار / حاجت ما روا کند زهرا .
انتخاب ولادت حضرت فاطمه به عنوان روز زن و روز مادر از سوی امام راحل انتخاب بسیار هوشمندانه و دقیقی بود. در حقیقت امام راحل با این انتخاب به مقام والای مادران و زنان این سرزمین صحه گذاشتند و مقام زنان را بالاتر بردند. شما نگاه کنید که در این سرزمین تا چه اندازه مهر و الفت نسبت به فرهنگ اهل بیت علیهم السلام وجود دارد که چه قبل از پیروزی انقلاب و چه بعد از پیروزی انقلاب پرتکرارترین نام برای دختران این سرزمین نام فاطمه و مشتقات این نام بود. این نام برای مردان و زنان این سرزمین مقدس و ستودنی است و اگر امروز آمار بگیرید می بینید بین همه اسم ها نام فاطمه بسیار بیشتر از نام های دیگر است. اما حدیث زیبایی هم درباره کلمه فاطمه آمده است که می فرماید مستحب است دختری که نام او فاطمه است هیچ توهین و اهانتی به او نشود. توجه کنیم که اسم حضرت زهرا آن قدر اهمیت دارد که اگر ما این اسم را روی فرزند خود گذاشتیم لازم است که ما به آن دختر احترام بگذاریم و او را لعن و نفرین نکنیم و سب و دشنام نگوییم.
کدام تعبیر درباره حضرت فاطمه (س) را چشمگیر و زیبا یافته اید؟
وجود نازنین حضرت فاطمه زهرا حقیقتا به عنوان شاهکار خلقت از سوی پروردگار عالم خالق هستی است. حضرت آیت الله جوادی آملی کتابی دارند با عنوان "زن در آینه جمال و جبروت" و فرموده اند که مصداق اتم و اکمل این آیینگی جلال و جبروت وجود نازنین حضرت فاطمه زهراست. ما در بین چهارده معصوم جهان اسلام یک زن داریم که به مقام عصمت رسیده و شگفت است که پیامبر (ص) درباره فاطمه سلام الله می فرماید اگر فاطمه مرد بود خاتم الانبیا او بود. وجود نازنین امام صادق علیه السلام رییس مذهب شیعه که از ذریه فاطمه زهراست می فرماید که ما اهل بیت بر شیعیان و پیروان مکتب شیعه حجت هستیم و دلیل و راهنما برای رسیدن به سعادت و ساحل نجات پیروان و شیعیان اما مادرم حضرت فاطمه زهرا (س) بر ما اهل بیت و امامان حجت هستند. او راهنمای ماست.
سخن بسیار قابل تاملی است.
همین طور است و توجه کنید که رییس مذهب شیعه جعفری و یک معصوم چنین سخنی را بر زبان می آورد روی این اصل است که وقتی شاعر می گوید: "عالم صدف است و فاطمه گوهر او / گیتی عرض است و این گوهر، جوهر او" سخن گزافی نمی گوید و اگر قرار باشد در ابعاد شخصیتی وجود نازنین حضرت فاطمه بحث کنیم در وجه علم و دانش حضرت، در سخاوت و جود و رفتار اجتماعی حضرت، در اخلاق و اوصاف محمدی ایشان سخن بسیار خواهد بود. ما اگر بخواهیم درباره ویژگی این زن کامل و نمونه بودن او به عنوان یک همسر نمونه و بی نظیر و فداکار به عنوان مادری برای فرزندانش به عنوان یک تربیت کننده بزرگ به عنوان بانویی که از تحولات اجتماعی غافل نیست سخن بسیار خواهد بو اما به طور اجمال می توان گفت که فاطمه زهرا اولین کسی است که برای استقرار امامت و ولایت در یک جامعه پرتلاطم و ظلمتکده جهل نقش بزرگ خود را ایفا می کنند و برای استقرار امامت اولین امام مسلمین تا آنجا پیش می رود که اولین شهیده ولایت می شود بنابراین فاطمه زهرا اولین شهید ولایت و امامت هستند.
حتما بیان نورانی و زیبای پیامبر (ص) درباره حضرت فاطمه زهرا (س) شنیدنی است. البته تعابیر حضرت در این باره مختلف است اما می توان به یک نمونه اشاره کرد.
حدیثی نورانی از پیامبر می فرماید فاطمه بهجه قلبی / فاطمه شادمانی و سرور قلب من است. پیامبر در ادامه این حدیث می فرماید فرزندان او میوه قلب من هستند و همسرش نور چشم من و امامانی که از ذریه او هستند امنا – امین های – من هستند. این امامان معصوم ریسمان و حبل المتینی هستند که بین خدا و مخلوقات خدا کشیده شده و واسطه فیض الهی هستند. حضرت در ادامه می فرماید من تمسک بهم نجا / هر کسی که به دامان این امامان چنگ بزند نجات پیدا می کند و من تخلف عنهم هوا / هرکه از این مسیر تخلف کند به هلاکت می رسد.
اللهم ارزقنا شفاعت شفیعه یوم الجزا فاطمه الزهرا. امیدواریم که در روز رستاخیز از شفاعت بی بی فاطمه بهره مند شویم.
نظر شما