به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، برنامه ریزی های فراوانی برای استفاده بهتر از ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر در کشور صورت گرفته است و بر این اساس و بنا به گفته رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق ظرفیت نصب شده نیروگاههای تجدیدپذیر به حدود 700 مگاوات رسیده است و براساس برنامهریزی صورت گرفته این ظرفیت تا پایان سال چهار رقمی شده و به هزار مگاوات می رسد.
«سیدمحمد صادقزاده» گفته است: «در طی 2 سال گذشته بیش از 11 تولید تجهیزات انرژیهای تجدیدپذیر در کشور راهاندازی شده است، بیان کرد: این خطوط شامل مراکز تولید توربینهای بادی، صفحات خورشیدی و تمامی مواد اولیه و تامین و تجهیزات و قطعاتی است که پس از این در کشور ما به سادگی از محل منابع داهلی قابل تامین خواهد بود؛ چرا که دانش فنی و علم مورد نیاز برای طراحی این اقلام را در اختیار داریم و مواد اولیه آن نیز در معادن کشور ما وجود دارد. در حال حاضر 400 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر جدید در حال احداث است که اگر 700 ظرفیت به مدار آمده واحدهای موجود را با حدود 57 هزار مگاوات ظرفیت پیک مصرف برق شبکه در تابستان مقایسه کنیم مشخص خواهد شد که ظرفیت تولید برق تجدیدپذیرها هم اکنون به بیش از یک درصد رسیده است.»
در ادامه وزارت نیرو (پاون) خبر داده است که از تیرماه سال ۱۳۸۸ تا ابتدای اسفندماه امسال، دو میلیارد و ۸۳۰ میلیون کیلووات ساعت از منابع تجدیدپذیر انرژی تولید شده که این میزان تولید برق از محل انرژیهای تجدیدپذیر توانسته از انتشار حدود یک میلیون و ۹۵۳ هزار تن گاز گلخانهای بکاهد. همچنین این میزان تولید انرژیهای نو باعث شده ۸۰۴ میلیون مترمکعب از مصرف سوختهای فسیلی در کشور که جزو عوامل اصلی آلایندگی هوا در کشور است، کاسته شود.
این میزان تولید انرژیهای نو باعث صرفهجویی ۶۲۳ میلیون لیتری مصرف آب در سالهای اخیر شده است که سهم بهمنماه به تنهایی حدود ۱۷ میلیون لیتر بوده است.
هماکنون ۴۴۵ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر درون کشور در حال احداث است و ظرفیت نصب شده انرژیهای نو کشور به حدود ۷۰۰ مگاوات رسیده است. همچنین تاکنون ۹۸ نیروگاه تجدیدپذیر مگاواتی در کشور نصب شده و ۶۷ نیروگاه مگاواتی دیگر نیز در حال احداث است.
براساس این گزارش انرژیهای تجدیدپذیر موجب اشتغال ۴۳ هزار و ۷۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در کشور شده و حجم سرمایهگذاری غیردولتی در این بخش به بیش از ۱۰۲ هزار میلیارد ریال رسیده است. بررسی اعداد و ارقام موجود در این بخش حکایت از آن دارد که ۴۲ درصد نیروگاههای تجدیدپذیر کشور از نوع خورشیدی، ۴۱ درصد از نوع بادی، ۱۳ درصد از نوع برقآبی کوچک، دو درصد از نوع بازیافت حرارت و دو درصد نیز از نوع زیست توده است./
نظر شما