توسعه علم و فناوری  نقش به سزایی در سلامت بشر دارد

بیست و یکمین همایش ملی بهداشت محیط، با میزبانی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، با حضور کربستوفر هاملمن نماینده سازمان بهداشت جهانی و همچنین متخصصانی از دیگر کشورها به اضافه دانشجویان و اساتید دانشگاهی حوزه بهداشت محیط برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، بیست و یکمین همایش ملی بهداشت محیط  و سومین همایش بین‌المللی، امروز با میزبانی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، با حضور کربستوفر هاملمن نماینده سازمان بهداشت جهانی و همچنین متخصصانی از دیگر کشورها به اضافه دانشجویان و اساتید دانشگاهی حوزه بهداشت محیط  در سالن روزبه آیت‌الله موسوی برگزار شد.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان، به توسعه علم و فناوری و نقش آن در سلامت اشاره کرد و گفت: با وجود این نقش‌آفرینی نباید به تاثیر این پیشرفت در مشکلات به وجود آمده برای محیط زیست بی‌توجهی کرد.

 

وی با اشاره به مرگ یک مرد از هر چهار مرد به دلیل عوامل محیطی بر اساس گزارش سازمان‌های بین‌المللی افزود: ۳ میلیون کودک زیر پنج سال هم به این دلایل از دنیا می‌روند.

 

پرویز قزلباش، آلودگی محیطی، عدم تصفیه آب و گسترش گرد و غبار را از عوامل محیطی مضر برای سلامت بشر دانست و اظهار داشت:  به طور مشخص در شهر زنجان به دلیل وجود معادن غنی سرب و روی و توسعه صنایع مربوط به آن و انتشار آلاینده‌های مربوطه ممکن است در آینده سلامت مردم را با خطر مواجه کند تبادل اطلاعات در همایش‌هایی مانند بهداشت محیط می‌تواند در کاهش اثرات آلاینده‌های محیطی  موثر و مفید باشد.

 

پرفسور مصداقی‌نیا،گفت: کشور ایران به لحاظ توسعه کلان شهرها  رو به افزایش می باشد ولی به بهداشت محیط توجه چندانی نمی شود پایه اولیه همه اقدامات در این حوزه بهداشت محیط است که مسئله آب از عوامل اصلی دخیل در این حوزه است.

 

رئیس انجمن علمی بهداشت محیط، با اشاره به اینکه کشور ما به لحاظ توسعه و برنامه‌های توسعه‌ای به گونه‌ای است که کلان‌شهرها و مسائل مربوط به آن در حال افزایش است، افزود: در این مورد این مسائل باید مد نظر جوانان قرار گیرد، تا برای کاهش عوارض ناشی از این نوع توسعه باید پژوهش شود.

 

این مقام مسئول، با ابراز خرسندی از اینکه سازمان بهداشت جهانی به مشکلات آلودگی هوا که از ریزگردهای تاثیرگذار در بهداشت محیط است توجه می‌کند، افزود: ایران هم به دور از حرف و برنامه‌هایی که هیچ وقت اجرا نمی‌شود باید این مسئله را جدی بگیرد.

 

وی با بیان اینکه مواد غذایی سالم ایران با واردات انجام شده تحت تاثیر قرار گرفته است، ادامه داد: به شخصه خیلی نگران هستم، چرا که این محصولات به لحاظ کیفی خیلی مسئله دارند زباله‌های شهری به ویژه زباله‌های خطرناک و همچنین مایعات خطرناک را از دیگر عوامل مورد نظردر بهداشت محیط است.

 

حجت‌الاسلام محرمعلی شیرمحمدی، بیان داشت: همه باید از مزایا و معایب توسعه آگاه شوند و این همایش به تحقق این هدف کمک می کند بشر با استفاده از قدرت خرد توانسته به اسرار حقیقت هستی پی ببرد که شاهد توسعه  تکنولوژی بوده ایم.

 

مسؤول دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با توجه  به توبیخ شدن در قبال آسیب زدن به خود و دیگران در دین اسلام مورد تاکید دانست و افزود: این امر از باورهای دینی ما محسوب می‌شود در کشور ایران برای حفظ بهداشت محیط میتوان به سابقه  کشورمان و دانشمندانی مثل ابن سینا اشاره کرد.

کد خبر 769172

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha