خشکسالی به رغم بارندگی های مطلوب همچنان گسترده وسیعی از کشور را در برگرفته است

سپهوند، با اشاره به تدوین سندراهبری مدیریت جامع خشکسالی در استان لرستان، گفت: به رغم بارندگی های مطلوب سال جاری وضعیت خشکسالی همچنان در کشور ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خرم آباد، «مراد سپهوند»، امروز(8 بهمن) در سومین همایش ملی اثرات خشکسالی و راهکارهای مدیریت آن، افزود: حکایت خشکسالی به رغم به رغم بارندگی مطلوب در سال جاری ادامه دارد و پهنه وسیع کشور باز تحت گستره خشکسالی قرار دارد. است.

 

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان، اظهار داشت: برنامه ریزی جدی و کار کارشناسی شده جهت مقابله با خسارت های ناشی از خشکسالی ضروری است.

 

وی با بیان اینکه  معضل و بحرانی به نام خشکسالی در کشور وجود دارد، تاکید کرد: رسالت دانشگاهیان توسعه فعالیت های پژوهشی و ارائه  تحلیل واقع‌بینانه و راه حل ها و راهکارهای مناسب جهت مقابله با این بحران به مدیران و مجریان طرح های مقابله با معضل خشکسال است.

 

سپهوند، با بیان اینکه اعتقاد ما این است که مرکز پژوهشی دانشگاهی لرستان به وظیفه خود عمل کرده  است، افزود: مرکز پژوهشی دانشگاه لرستان آمادگی این را  دارد که در زمینه خشکسالی وارد شود.

 

تدوین سند مدیریت جامع خشکسالی برای اولین بار در لرستان

 

وی بیان‌کرد: سند راهبردی مدیریت جامع خشکسالی استان لرستان به عنوان اولین استان در این زمینه سند را ارائه و در گام اول ۲۲۵ راهکار را ارائه نمود و گام دوم برگزاری این همایش می باشد.



سپهوند، با اشاره به وضعیت بارندگی در استان لرستان، ابراز کرد: وضعیت امسال بارندگی در استان لرستان ۱۷۰ میلی متر می باشد که وضعیت مناسبی نیست و متوسط بارندگی در استان ۵۷۰ میلی‌متر معادل ۵ هزار و ۷۰۰ متر مکعب در هکتار آب در استان می باشد.

 

وی با بیان اینکه مرکز تحقیقات کشاروزی به وظایف خود در زمینه آگاهی بخشی و اطلاع رسانی و اجرای برنامه های تحقیقاتی و پژوهشی عمل می کند، بیان کرد: از مدیران استان انتظار داریم که در این همایش ها شرکت کنند و از راهکارهای ارائه شده در این همایش ها استفاده شود.



رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان بیان کرد: برگزاری سمینارها و همایش ها و کنفرانس ها جزو وظایف ذاتی مراکز پژوهشی دانشگاهی می باشد.

 

 وی با بیان اینکه در بین کارشناسان و اندیشمندان درباره خشکسالی اختلاف نظر داریم، خاطرنشان کرد: برگزاری این همایش ها و راهکارهای آنها وظیفه ما است که این اختلاف نظرها را کمتر و به هم نزدیک تر کند تا به وحدت عمل برسیم.


 

سپهوند گفت: از مراکز پژوهشی و دانشگاهی انتظار کمک علمی و کارشناسی و کاربردی را داریم و خوشحال هستیم بخشی از اندیشمندان و کارشناسان مدیران را در یک مکان گرد هم آورده‌ایم که درباره معضل خشکسالی تبادل نظر کنیم.



وی با بیان اینکه در مجموع ۱۸۹ مقاله به سومین همایش ملی اثرات خشکسالی و راهکارهای مدیریت آن،  ارسال شده بود، افزود: ۱۰۱ مقاله پذیرفته و ۹۴ تای آن به صورت کتبی در اختیار حضار قرار دارد و هفت تای دیگر به صورت شفاهی ارائه خواهد شد.

 

این همایش با حضور قندالی رئیس سازمان امور عشایری کشور، احمد مرادپور معاون عمرانی استانداری لرستان، فریبرز عباسی رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی کشور، جمعیی ازمدیران استانی، کارشناسان، پژوهشگران، دانشجویان و کشاورزان در سالن بانک صادرات خرم آباد برگزار شد.

کد خبر 769364

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha