آیت الله «محمدباقر تحریری» در گفت وگو با خبرنگار مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان و در تشریح ملزومات و بایدهای آمادگی درک خورشید ولایت عظمی که در بیانیه «گام دوم انقلاب» مورد تاکید قرار گرفته است، اظهار کرد: در گام نخست باید اهمیت این بیانیه مشخص شود، که در این باره توجه به چند نکته ضروری است: نخست توجه به شرایط قبل از پیروزی انقلاب تا بدانیم که ما در چه موقعیتی قرار داشتیم و سپس تاثیر انقلاب و کارکردها و خدمات ان در این باره را بسنجیم.
تولیت حوزه علمیه مروی در ادامه گفت: سوم مقایسه کشور و حاکمیت آن با حاکمیت های دیگر اعم از مسلمان و غربی و جهات رشد آن در زمینه های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و ... است؛ چهارم توجه به دشمنان متعدد و متنوع انقلاب است که محور دشمنی همه آنها بر اساس ماهیت انقلاب است. چراکه اساساً نمی خواهند اسلام و مکتب حق اهل بیت علیهم السلام تداوم بیابد.
آیت الله تحریری با اشاره به پنجمین نکته ای که در گام دوم انقلاب باید بدان توجه شود، تصریح کرد: درک چرایی و راهکار مقابله با این دشمنی ها نیز مهم است و به ما در حفظ و پیشبرد انقلاب و رسانیدن آن به کمال کمک می کند؛ نکته ششم آنکه بدانیم ماهیت انقلاب جهانی است و خود به خود جای خود را باز کرده هرچند جای کار هنوز بسیار است.
این استاد برجسته اخلاق اضافه کرد: مهم آنکه دلیل این جهانی شدن انقلاب به دلیل الهام گرفتن از دیدگاه امامت است که ولایت فقیه نیز نمود آن محسوب می شود. این دیدگاه بر فطرت های متمایل به حاکمیت الهی و اخلاق الهی و رشد معنوی، فکری و علمی انسان ها نظر دارد.
وی تاکید کرد: نکته هفتم، مسئله تمدن سازی است که نمودی از آن در ایران اسلامی ایجاد شده اما هنوز در مراحل اولیه آن قرار داریم که باید با فعالیت های عمدتاً فرهنگی و سپس اقتصادی مبتنی بر اقتصاد اسلامی و اقتصاد مقاومتی پیش برود. این اقتصاد بر اساس ایمان به خدای متعال و جایگاه خدا در عالم و نیز استقلال فکری از سایر تفکرات اقتصادی شکل گرفته و می کوشد تمدن نوینی را به جهان عرضه می کند.
آیت الله تحریری با اشاره به مخاطب قرار دادن جوانان از سوی رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، ابراز کرد: پرچم تمدن سازی بر دوش جوانان متدین و بااستعداد و دارای فطرت های سلیم، عدالت خواه و رشدکننده در مراحل گوناگون علمی، معنوی، اجتماعی و سیاسی است. از این رو، می بینیم مقام معظم رهبری هم به جوانان ایرانی و نیز به جوانان غرب پیام داده اند.
وی ادامه داد: بیشتر کسانی که در دنیا به انقلاب اسلامی روی آورده اند از نظر اجتماعی جزء قشر ضعیف بوده اما از نظر انسانی، متعالی و بری از انحرافات هستند. لذا امروزه می بینیم تحرک برای تحقق عدالت اجتماعی شبیه به آنچه در انقلاب اسلامی رخ داده در فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی شکل گرفته که سرمایه همه این ها انقلاب اسلامی است.
آیت الله تحریری تاکید کرد: پرچم تمدن سازی بر دوش جوانان به اهتزاز درمی آید چنان که بنابر روایات، جوانان عمده همراهان و سپاهیان امام عصر(عج) را تشکیل می دهند و با قلب سلیم خود آن ندای حیاتبخش را با گوش دل شنیده و همراه می شوند.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر مسئله اخلاق و معنویت در بیانیه گام دوم انقلاب، گفت: برای آمادگی درک خورشید ولایت عظمی، معنویت باید در جامعه منتظر رشد کند و مسئولان و دست اندرکاران نظام برای این رشد که پشتوانه انقلاب است، همکاری کنند.
تولیت حوزه علمیه مروی درباره افق جامعه منتظر از نظر سبک زندگی و معنویت بیان کرد: اگر بخواهیم ماهیت انقلاب اسلامی را در زمینه سازی برای ظهور بررسی کنیم، باید متوجه باشیم سبک زندگی اساس تمدن سازی است و برای آنکه به آمادگی درک ولایت عظمی ختم شود باید از جهت فکری با ایمان به خدای متعال، قیامت و حقانیت مکتب اهل بیت(ع) دستورات مختلف این اولیاء را در شئون مختلف زندگی اصل قرار دهیم و زمینه های پیاده شدن آنها را ایجاد کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این مهم جز با معنویت و ارتباط با خدا و قرار گرفتن تحت ولایت اولیای الهی از ریزترین امور تا مسائل کلان اقتصادی، نظامی و مدیریتی ممکن نمی شود. سبک زندگی باید با معنویت آمیخته باشد تا حیات ما رنگ الهی به خود بگیرد و این با زمامداری ولی معصوم(ع) در زمان ظهور و ولی فقیه در عصر غیبت میسر می شود.
نظر شما