آخرین خبرها از وضعیت رمزارزها/ماموریت وزارت نیرو و صنعت درباره ارزهای رمزنگار

رمزارزها به عنوان یکی از پدیده های نو در سیستم بانکی مورد استقبال قرار گرفته است و در یکسال اخیر اقدامات متعددی در زمینه ساماندهی صنعت رمز ارزها توسط انجام شده و در آخرین اقدام ماموریت هایی به وزارتخانه های نیرو و صنعت در این زمینه محول شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، انواع و اقسام خدمات الکترونیکی و ارزهای دیجیتال چند سالی است که در سیستم بانکی مورد استفاده قرار می گیرد که یکی از آنها رمزارز یا ارز رمزی است. معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی اعلام کرده بود که سیاستهای اصلی بانک مرکزی در حوزه رمز ارز تا پایان شهریور سال جاری اعلام می شود و سرانجام ابتدای بهمن ماه سال جاری  بانک مرکزی، پیش‌نویس سیاست نامه این بانک در خصوص رمز ارز‌ها را برای آگاهی کارشناسان منتشر و اعلام آمادگی کرد تا ظرف یک ماه، نظرات علاقه‌مندان در خصوص آن را اخذ کند. در اطلاعیه این بانک آمده است: «این بانک به منظور انتظام بخشی به فعالیت‌های در جریان و فراهم آوردن امکان برنامه ریزی برای فعالان حوزه رمز ارزها، پیش نویس سیاستنامه بانک مرکزی در خصوص رمز ارز‌ها را برای آگاهی و کسب نظر کارشناسان و صاحبنظران منتشر کرد تا ظرف یک ماه نظرات علاقه‌مندان در خصوص آن اخذ شود.

 

پیشنهاد‌ها و نکات اصلاحی از طریق رایانامه cryptocurrency@cbi.ir قابل ارسال است. بانک مرکزی از هرگونه نظر و پیشنهاد و نکته در خصوص این پیش نویس استقبال می‌کند.»

 

بانک مرکزی در ابتدای این گزارش تاکید کرده که استفاده از ارزهای رمزنگار در حال گسترش است و این پدیده تاثیرات بالقوه‌ای بر سیاست‌های پولی و ارزی کشور خواهد داشت و با وجود ایجاد فرصت‌های جدید، تهدیداتی را متوجه عموم و سازمان‌ها خواهد کرد و بر همین اساس برخی از بخش‌های صنعت رمز ارز که می‌تواند در سیاست‌های پولی و مالی تاثیرگذار باشد از جمله عرضه اولیه سکه (ICO)، صرافی‌های رمز ارزی و سامانه‌های مرتبط، کیف پول رمز ارزی و استخراج ارز رمزنگار در این گزارش به آن اشاره شده است.

بانک مرکزی در این گزارش تاکید کرده که با توجه به نوظهور بودن فناوری ارزهای رمزنگاری شده، این بانک رصد مستمر در این زمینه را در دستور کار قرار داده و با توجه به دستورالعمل‌ها و تحولات در بازه‌های شش ماهه نسبت به بازنگری در مقررات و اطلاع رسانی اقدام خواهد کرد.

 

 دامنه فعالیت ارزهای رمزنگاری شده در بازارهای مالی گسترده است، بر همین اساس بانک مرکزی از سایر نهادهای مرتبط درخواست داشته تا نسبت به صدور دستورالعمل و سیاست‌گذاری‌های لازم در زمینه قوانین حقوقی، قضایی و راهبری بازار سرمایه اقدام کنند؛ در واقع قوه قضاییه، پلیس فتا، دادسرای جرایم رایانه‌ای، سازمان بورس اوراق بهادار باید سیاست‌های خود را اعلام کنند.

 

 در پیش نویس سند ارزهای رمزنگار، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به مردم اعلام که باید در زمان معامله رمز ارزها و نگهداری آگاهی‌های لازم را داشته باشند و به هشدارهای بانک مرکزی توجه داشته باشند.

 

رمزارز یا ارز رمزی یکی از انواع ارز مجازی است که از فناوری رمزنگاری در طراحی آن استفاده شده و به صورت غیرمتمرکز اداره می‌شود و در مقابل نظام‌های بانکداری متمرکز قرار می‌گیرد. غیرمتمرکز سازی در ارزهای رمزنگاری شده از طریق تکنولوژی زنجیره بلوکی امکان‌پذیر شده‌است که خود یکی از انواع دفتر کل توزیع شده است.

 

ارزهای رمزنگاری شده می‌توانند مانند سایر ارزهای فیات ( بدون پشتوانه) قابلیت مبادله، انجام تراکنش و خرید آنلاین داشته باشند. بیت‌ کوین در سال ۲۰۰۹ به عنوان اولین ارز رمزپایه غیر متمرکز ایجاد شد از آن زمان تاکنون ارزهای رمزنگاری شده متعددی ایجاد شده‌اند که بسیاری از آن‌ها ارزهای جایگزین بیت کوین نیز نامیده می‌شوند.

 

حالا در جدیدترین اخبار در این باره معاون تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص تعیین تکلیف وضعیت ماینینگ رمز ارزها با توجه به گسترش این کسب و کار در کشور به ایبنا گفته است: «ماینینگ یکی از شاخه‌های جذاب ارزهای رمزنگاری شده که فعالان زیادی در این بخش در کشور فعالیت دارند و با توجه به کسب درآمد ارزی می‌تواند در شرایط فعلی یک راه برای ورود ارز به کشور باشد؛ ماینینگ هم اکنون قانونی به شمار می‌رود اما فعالیت آن با وجود کسب درآمد مناسب ارزی و پایین بودن هزینه ارز کاوی با توجه به قیمت پایین انرژی به صورت صنعتی با چالش‌هایی در زمینه تامین تجهیزات، زیرساخت‌های انرژی و مجوز روبرو است.»

«سعید مهدیون» تاکید کرده است: «وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت وظایفی را در دستور کار دارند که در صورت تعیین تکلیف ماینرها به صورت قانونی و بر روی زمین فعالیت صنعتی دارند.»

 

معاون تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی در خصوص سرنوشت صنعت نوظهور بلاک‌چین و رمز ارزها گفته است: «اعتقاد دارم فضای حوزه ارزهای رمزنگاری شده بزودی با توجه به تاکید دولت و با انجام و تکمیل اقدامات دستگاه‌های ذیربط، تعیین تکلیف خواهد شد و فعالان این صنعت با تبدیل شدن ماینینگ به صنعت و ایجاد زیرساخت‌های لازم در حوزه عرضه اولیه و معاملات در صرافی‌های الکترونیکی در ایران می‌توانند با شفافیت فعالیت داشته باشند و کشور نیز از ظرفیت‌های اقتصادی صنعت رمز ارز استفاده کند؛ به طور کلی می‌توان گفت در یکسال اخیر اقدامات متعددی از سوی دولت و مراجع ذیربط انجام شده و باید انتظار آینده‌ای روشن را داشت.»

 

یادآور می شود: در ایران روزانه ۱۰ میلیون دلار تراکنش مالی به‌ وسیله ارز رمزنگار بیت‌کوین انجام می‌شود و کارشناسان در این زمینه بر این امر اعتقاد دارند که این حجم از تراکنش به دلیل ورود تجار بزرگ کشور برای دور زدن تحریم و پرداخت هزینه محموله‌های تجاری با رمز ارزها از جمله بیت کوین است که باعث شده تا حجم مبادلات در ایران رشد بسیار زیادی داشته باشد./

کد خبر 770405

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha