به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، مخالفت مجلس با بازگشت طرح اصلاح قانون انتخابات به کمیسیون، موافقت دولت با استانی شدن انتخابات مجلس، تعیین شروط برای کاندیداتوری مقامات و مسئولان در انتخابات از جمله مهمترین اخبار امروز (دوشنبه سیزدهم اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی هستند که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
جلسه علنی امروز (دوشنبه ۱۳اسفند) مجلس شورای اسلامی به ریاست «علی لاریجانی» آغاز شد. «امیر حسین قاضی زاده هاشمی»، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی دستور جلسه علنی امروز مجلس را به شرح زیر قرائت کرد:
ادامه بررسی جزئیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی.
رسیدگی به طرح استفساریه جزء ۶ بند ۳ ماده "۸۸" قانون برنامه توسعه.
بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی درباره عدم اجرای قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی.
بررسی طرح الحاق جزء "ز" به بند ۵ ماده ۶ قانون اصلاح موادی از قانون اجرای سیاستهای کلی اصل "۴۴".
بررسی لایحه تمدید مدت اجرای آزمایشی قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد.
بررسی لایحه اصلاح و دائمی کردن قانون مدیریت خدمات کشوری و انتخاب ناظران در شورای تخصصی توسعه فرهنگ قرآنی.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز (دوشنبه، 13 اسفند) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی برای ارجاع به کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها جهت رفع ابهام و یکسان سازی با لایحه با ماده (12) این طرح را برای بررسی دقیق تر به کمیسیون ارجاع دادند.
درماده ۱۲ آمده است: ماده (۲۸) قانون به شرح ذیل اصلاح میشود
ماده ۲۸ - نامزدهای انتخابات باید دارای شرایط عمومی و اختصاصی ذیل باشند:
الف) شرایط عمومی
1- اعتقاد به اسلام؛
٢- التزام عملی به اسلام؛
تبصره ۱- عدم التزام عملی به اسلام صرفا به واسطه تجاهر به فسق ثابت میشود.
تبصره ۲- داوطلبان نمایندگی اقلیت های دینی مصرح در قانون اساسی از اعتقاد و التزام عملی به اسلام مستثنی بوده و باید در دین خود ثابت العقیده باشند.
۳- التزام عملی به انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران؛
تبصره - منظور از التزام عملی در این بند، رعایت خطوط اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران جهت حفظ اصل نظام میباشد.
٤- التزام عملی به قانون اساسی و اصل ولایت مطلقه فقیه؛
تبصره- عدم وفاداری به قانون اساسی صرفاً مستند به اعلان عمومی شخص به اثبات میرسد.
«حسینعلی امیری» در جلسه علنی امروز (دوشنبه ۱۳اسفند) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت: لایحه جامع انتخابات در فرایند کارشناسی با در نظر گرفتن نظرات صاحبنظران، فعالان سیاسی و اجتماعی تهیه شده است که در این باره هم جلسات مشترکی برگزار گردیده است.
معاون پارلمانی رئیس جمهور با بیان اینکه بعد از برگزاری جلسات و استماع نظر صاحبنظران لایحه جامع در کمیسیون سیاسی و دفاعی دولت تصویب شد، اظهار داشت: این موضوع با ابلاغ سیاستهای کلی انتخابات توسط مقام معظم رهبری مقارن شد. به همین دلیل ما مجددا این لایحه را منطبق با سیاستها بازنگری کردیم که در نهایت به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد.
وی با بیان اینکه طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی بر مدار استانی شدن استوار است، گفت: دولت در لایحه جامع چیزی درباره استانی شدن لحاظ نکرده است، اما با این موضوع موافق است.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز (دوشنبه، 13 اسفند) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی با ماده (14) این طرح موافقت کردند.
طبق ماده 14 این طرح آمده است ، ماده (۲۹) قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی به شرح زیر اصلاح می شود:
ماده ۲۹- اشخاص زیر به واسطه مقام و شغل خود به شرح ذیل از داوطلب شدن در انتخابات محروم هستند:
الف - اشخاص زیر از داوطلب شدن در حوزه های انتخابیه سراسر کشور محروم می باشند مگر اینکه حداقل شش ماه قبل از ثبت نام از سمت خود استعفا نموده و به هیچ وجه در آن پست شاغل نباشند.
ا- رئیس جمهور و معاونان و مشاوران وی
۲-رئیس و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و معاونان وی
۳- مشاوران معاونان رئیس جمهور
4- رؤسای دفاتر سران سه قوه
5- وزرا و سرپرستان وزارتخانهها
6- معاونان و مشاوران وزرا
7- مدیران کل و سرپرستان ادارات کل وزارتخانهها و مدیران کل حوزه وزارتی و رؤسای دفاتر وزرا
8- رئیس قوه قضائیه و معاونان و مشاوران وی
9- رئیس دیوان عالی کشور و معاونان و مشاوران وی
10- دادستان کل کشور و معاونان و مشاوران وی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (دوشنبه ۱۳ اسفند) مجلس شورای اسلامی و در بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی ماده ۱۶ این طرح را مصوب کردند.
براساس این ماده، ماده ذیل به عنوان ماده ۳۱ مکرر ۱ به قانون الحاق میشود.
در ماده ۳۱ مکرر یک علاوه بر مواردی که در این قانون به عهده هیئت اجرایی مرکزی گذاشته شده است وظایف این هیئت به شرح ذیل میباشد:
۱- تضمین حسن اجرای فرآیند انتخابات در همه سطوح
۲- هماهنگی با نهادهای مرتبط در برگزاری انتخابات
۳- تصویب برنامه زمان بندی و اجرایی انتخابات.
طبق تبصره این ماده ، وزارت کشور و ستاد انتخابات کشور موظف است کلیه تصمیمات خود را در خصوص انتخابات به اطلاع هیئت اجرایی مرکزی برساند. در صورتی که هیئت مزبور نسبت به این تصمیمات نظری داشت مراتب را فوراً به اطلاع وزیر کشور میرساند. وزیر کشور موظف است نظرات هیئت را اجرا نماید. در غیر این صورت هیئت اجرایی مرکزی مراتب را به هیئت مرکزی نظارت گزارش خواهد داد. تصمیمات هیئت مرکزی نظارت لازم التباع است.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه (۱۳اسفند)مجلس شورای اسلامی و در بررسی جزئیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی ماده ۲۳این طرح را مصوب کردند.
طبق ماده ۲۳ این طرح، ماده (۶۸) به شرح زیر اصلاح میشود:
ماده ۶۸ - وزارت کشور و شورای نگهبان به منظور بررسی سوابق داوطلبان در رابطه با شرایط مندرج در این قانون، روزانه اطلاعات ثبت نام سجلی کامل نامزدها را حسب مورد نزد مراجع ذی صلاح مراجع چهارگانه وزارت اطلاعات، سازمان ثبت احوال کشور، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و قوه قضائیه ارسال میکنند. مراجع مزبور مکلفند ظرف مهلت ۱۰ روز نسبت به ارسال پاسخ در خصوص هر یک از افراد اعلام شده به صورت مکتوب و مستدل اقدام نمایند. پاسخ مراجع مزبور باید صرفاً ناظر به وجود سوابق مربوطه در خصوص شرایط مذکور در قانون باشد.
مراجع مزبور مکلفند در صورتی که هر یک از داوطلبان فاقد هرگونه سابقهای نزد آنان باشد، در پاسخ ارسالی نسبت به این موضوع تصریح کنند.
تبصره - عدم ارائه پاسخ در مهلت مقرر و یا ارسال پاسخ بر خلاف واقع، جرم است و مرتکب به مجازات درجه ۶ قانون مجازات اسلامی به استثنای حبس محکوم میشود.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه (۱۳اسفند) مجلس شورای اسلامی و در ادامه بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ماده ۲۶ این طرح را به تصویب رساندند.
در این ماده آمده است، ماده (۵۶) قانون به شرح زیر اصلاح میشود:
ماده ۵۶ - اصطلاحات و عبارات زیر در چهارچوب این قانون، در معانی ذیل به کار میروند:
١- تبلیغات: به مجموعه اقدامات نامزدهای انتخابات و یا نمایندگان آنها و سایر افراد - اعم از گفتاری، نوشتاری و رفتاری - به منظور تأثیرگذاری بر رأی دهندگان گفته میشود که با هدف رساندن پیام، ایده و برنامه نامزدها با احزاب و گروههای سیاسی به مردم میباشد تا از این طریق آنها را به رأی دادن به نامزدهای مورد نظر یا جریان و گروه خاص ترغیب یا از رأی دادن به نامزدها و گروهها و جریانهای دیگر منصرف نماینده
۲- رسانههای همگانی: مقصود ابزارهای چاپی، الکترونیکی یا رقومی (دیجیتال) یا هر نوع شبکه رسانهای است که به منظور انتشار عمومی محتوای نوشتاری، شنیداری، دیداری با تلفیقی از آنها به کار میرود.
٣- ستاد تبلیغات انتخابات: مرکزی است که فعالیتهای تبلیغاتی نامزدها و طرفداران آنان در آن ساماندهی و انجام میشود و عناوین مشابه نظیر، ستاد مردمی، مرکز، مجمع، کانون هواداران، و غیره ستاد تبلیغاتی محسوب میشوند.
۴- فعالیتهای انتخاباتی: به هرگونه فعالیت قانونی اطلاق میگردد که نامزدها، احزاب و گروههای سیاسی و طرفداران آنها در تبلیغات و یا امور مرتبط با انتخابات انجام میدهند.
۵- هزینههای انتخاباتی: هزینههایی است که نامزدهای انتخابات و احزاب و گروههای سیاسی در انجام فعالیتهای انتخاباتی و تبلیغات، صرف میکنند.
«مسعود پزشکیان» زنگ پایان نشست علنی امروز (دوشنبه، 13 اسفندماه) مجلس شورای اسلامی را رأس ساعت 12 و 17 دقیقه به صدا درآورد. نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: جلسه بعدی مجلس (یکشنبه، 19 اسفندماه) رأس ساعت 8 صبح با دستور هفتگی برگزار میشود./
نظر شما