به گزارش خبرگزاری شبستان، تعیین شروط برای کاندیداتوری مقامات، هشدار هشت ماه پیش رهبر انقلاب به دولت: معطل اروپا نمانید، راه اندازی سامانه تبلیغات انتخاباتی، تکذیب استعفای ظریف به دلیل اختلاف او با روحانی از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه سیزدهم اسفند ماه است که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
حرکت جدی در اقتصاد به دست شرکت های دانش بنیان است
«پیمان صالحی» شب گذشته (یکشنبه 12 اسفند ماه) مهمان برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما بود و درباره اقدامات انجام شده در حمایت از شرکت های دانش بنیان به ارائه توضیحاتی پرداخت و با اشاره به اجرای 100 طرح بزرگ ملی توسط شرکت های دانش بنیان گفت: «طرح های کلان ملی اولین بار است که در کشور اجرا می شوند و می توانند از نظر اثر بخشی در حد ملی، منطقه ای و بین المللی مطرح باشند. این طرح ها می توانند از نظر خودکفایی و اقتدار موثر باشند و با موضوعات بر اساس اولویت های اسناد بالادستی کشور است که در زمینه انرژی محیط زیست، حمل و نقل و تجهیزات پزشکی و سلامت کاربرد دارند.»
معاون تجاریسازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تجاری سازی و اشتغال و کسب و کار مولد را از اهداف اجرای این طرح ها برشمرد و گفت: «این طرح ها بهره بردار بالفعل دارند که بهره بردار در هنگام عقد قرارداد با منابع مالی می تواند در اجرای طرح ها شرکت کند که این طرح ها با مدیریت شرکت دانش بنیان اجرا می شود. برخی از این طرح ها به اتمام رسیده اند ولی این 100 طرح در مراحل مختلف اجرا هستند.»
وی با اشاره به اینکه برای تصویب طرح های دانش بنیان سابقه و بنیه علمی و فناوری مورد بررسی قرار می گیرد و با کنارهم قرار گرفتن فناوری های پیچیده کار انجام می شود، افزود: «در مکانیزم فعال، اولویت ها مشخص شده است و نیازهای کشور با استفاده از توانمندی های بیش از 4 هزار شرکت دانش بنیان و بخش خصوصی برطرف می شود.»
بیانیه گام دوم راهنمای روشنی برای آینده کشور است
«محسن رضایی» در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در مورد بیانیه گام دوم رهبر انقلاب و نقش این بیانیه در تبین سیاستهای کلی کشور و حل مشکلات نظام جمهوری اسلامی در 40 سال دوم انقلاب گفت: بیانیه گام دوم رهبر انقلاب حاوی مطالب بسیار مهم و تاثیر گذاری برای روشن کردن آینده کشور است، به همین جهت امید به آینده و نقش جوانان و گامهای بعدی که باید در راه توسعه و پیشرفت کشور برداشته شود در این بیانیه گام دوم به خوبی تبیین و تدوین شده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: ما تصمیم گرفتیم یکی از مبانی سیاست گذاری کشور را بیانیه گام دوم رهبر انقلاب قرار دهیم. اگر در زمینه اقتصاد و فرهنگ، پژوهش و علوم می خواهیم صحبت کنیم با توجه به این بیانیه سیاستهای آینده کشور را در حوزه های مختلف پیش بینی و تنظیم کنیم.
وزارت صنعت مکلف به تامین ۷۰ هزارتن گوشت مرغ برای ذخایر استراتژیک
مسئولان اعلام کرده بودند که با تولید بیشتر و افزایش تحویل بار شاهد کاهش قیمت مرغ هستیم و حالا پیرو آن بنا به دستور شورای عالی امنیت ملی کشور، وزارت صنعت مکلف شده است تا ۷۰ هزارتن گوشت مرغ برای ذخایر استراتژیک از محل واردات تامین کند.
تجهیز و توسعه کانون های فرهنگی هنری مساجد مورد توجه دولت و مجلس قرار گیرد
«محمدحسین فرهنگی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: مساجد محور توسعه معنوی در کشور هستند و توجه به آنها از الزامات نظام است.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: کانون های فرهنگی هنری جزو مجموعه های مساجد هستند که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متکفل آنهاست و خوشبختانه این کانون ها در طول فعالیت شان توانسته اند عملکرد خوب و قابل قبولی داشته باشند.
وی با تاکید بر حمایت از کانون های فرهنگی هنری از سوی دولت و مجلس تصریح کرد: توجه به کانون های فرهنگی هنری، تجهیز و توسعه آنها باید مورد توجه باشد و در بودجه های سالیانه و جایگاه های تصمیم گیری و تصمیم سازی در مورد حمایت از آنها باید گام های موثر برداشته شود.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در چهل سالگی انقلاب به عنوان گام دوم گفت: قطعا یکی از مواردی که می تواند ما را در گام دوم موفق کند، حضور کانون های فرهنگی و هنری در مساجد است که اگر بخواهیم این کانون ها به درستی در این راستا قدم بردارند و فعالیت کنند باید از آنها حمایت کنیم.
تعیین شروط برای کاندیداتوری مقامات و مسئولان در انتخابات
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز (دوشنبه، 13 اسفند) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی با ماده (14) این طرح موافقت کردند.
طبق ماده 14 این طرح آمده است ، ماده (۲۹) قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی به شرح زیر اصلاح می شود:
ماده ۲۹- اشخاص زیر به واسطه مقام و شغل خود به شرح ذیل از داوطلب شدن در انتخابات محروم هستند:
الف - اشخاص زیر از داوطلب شدن در حوزه های انتخابیه سراسر کشور محروم می باشند مگر اینکه حداقل شش ماه قبل از ثبت نام از سمت خود استعفا نموده و به هیچ وجه در آن پست شاغل نباشند.
ا- رئیس جمهور و معاونان و مشاوران وی
۲-رئیس و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و معاونان وی
۳- مشاوران معاونان رئیس جمهور
4- رؤسای دفاتر سران سه قوه
5- وزرا و سرپرستان وزارتخانهها
6- معاونان و مشاوران وزرا
7- مدیران کل و سرپرستان ادارات کل وزارتخانهها و مدیران کل حوزه وزارتی و رؤسای دفاتر وزرا
8- رئیس قوه قضائیه و معاونان و مشاوران وی
9- رئیس دیوان عالی کشور و معاونان و مشاوران وی
10- دادستان کل کشور و معاونان و مشاوران وی
هشدار هشت ماه پیش رهبر انقلاب به دولت: معطل اروپا نمانید
حضرت آیتالله خامنهای در تیر ماه ۱۳۹۷ در دیدار هیئت دولت، با انتقاد از گرهزدن مشکلات اقتصادی کشور به اموری که خارج از اختیار کشور خودمان است مانند برجام و بسته اروپایی چنین کاری را خلاف منافع کشور دانستند.
ایشان همچنین ضمن اشاره به دشمنی و خباثت اروپا در مقابله با ایران، رفتار اروپا و معطل کردن کشورمان در ارائه بسته اروپایی را پیشبینی کرده بودند از این رو، پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR بخشهایی از بیانات رهبر انقلاب را در نماهنگ «معطل اروپا نمانید» منتشر میکند.
متن بیانات حضرت آیتالله خامنهای: «کار را در محدودهی مقدورات کشور با جدّیّت دنبال بکنید؛ منتظر این و آن نباشید. ما یک روز مشکل اقتصادی کشور را موکول کردیم به برجام، [امّا] برجام نتوانست مشکل اقتصادی کشور ما را برطرف کند و به ما کمک قابل توجّهی بکند؛ و نتیجه این شد که مردم نسبت به برجام شرطی شدند، که وقتی آن بابا(۱) میخواهد از برجام خارج بشود، تا مدّتی که او میگوید خارج میشوم، ما همینطور دچار تلاطم در بازار خواهیم بود؛ ما شرطی شدهایم دیگر، مردم را ما شرطی کردهایم. حالا هم «بستهی اروپایی»؛ مردم را دربارهی بستهی اروپایی شرطی نکنید. البتّه اروپاییها مجبورند، ناچارند، چشمشان چهارتا! بایستی بگویند چگونه خواهند توانست از منافع ما دفاع کنند -که اسمش همان بسته است- امّا این را جزو موضوعات اصلی کشور قرار ندهید؛ بستهی اروپایی بیاید، نیاید. ما کارهایی در کشور داریم، مقدوراتی در کشور داریم، این مقدورات بایستی تحقّق پیدا کند؛ دنبال این مقدورات بروید؛ گره نزنید بهبود اقتصاد کشور را به چیزی که از اختیار ما خارج است.
استعفای ظریف به دلیل اختلاف او با روحانی نبود
«بهرام قاسمی» در نشست خبری امروز خود در مورد اظهار نظر برخی ها مبنی بر اینکه ظریف با روحانی اختلاف داشته و به همین دلیل استعفا داده است، گفت: این استعفا به دلیل اختلاف با روحانی نبود و در جهت تلاش بیشتر در ارتقای جایگاه وزارت خارجه اعتقاد داشته که این وزارتخانه باید بتواند وظایف ذاتی خود را انجام دهد و نیاز به هماهنگی بیشتر در وزارت خارجه وجود دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: این نوع شایعات و منتصب کردن این استعفا به مسائل بی مایه و سیاسی تحلیل دادن موضوع اساسی استعفای وزیر است و ربطی به رابطه وزارت خارجه و دولت ندارد.
وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد تعهدات کشورهای همسایه به ایران همچون پاکستان اطهارداشت: روابط ایران و پاکستان روابط دیرپا است و مسائلی که پیش آمده الزاما به خواست حاکمیت مرکزی این کشور صورت نگرفته است.
قاسمی در مورد میانجی گری ایران بین پاکستان و هند عنوان کرد: ایران از ابتدا برای میانجی گری بین دو کشور اعلام آمادگی کرده و از آن ها خواسته ایم با درایت و از طریق راه های مسالمت آمیز به کاهش تنش کمک کنند. در این جهت نیز هر کمکی که از ما خواسته شود از هیچ تلاشی عبایی نداریم.
سفر روحانی به عراق غفلت سال های قبل را جبران می کند
سفر روحانی به بغداد در حالی قرار است هفته آینده صورت بگیرد که ایران و عراق این روزها را فرصت مغتنمی برای گسترش روابط خود می دانند. در مورد تاثیر این سفر بر روابط تهران و بغداد «سید جعفر هاشمی»، دیپلمات سابق کشورمان در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان توضیحاتی در قالب مصاحبه ارائه داده که در زیر می خوانید:
سوال: سفر آقای روحانی به بغداد چه تاثیری بر روابط ایران و عراق دارد؟
روابط ایران و عراق پس از انقلاب دچار فراز و نشیب هایی شد و آقای احمدی نژاد اولین رئیس جمهوری بود که در تاریخ جمهوری اسلامی به عراق سفر کرد. قطعا سفر آقای روحانی نیز اگرچه بسیار دیر انجام می شود تاثیر مثبتی بر روابط دو کشور خواهد داشت. این سفر بسیار کار صحیح و ارزنده ای است و باید حتما شکل بگیرد. با این سفر سطح روابط اقتصادی بهتری بین دو کشور ایجاد خواهد شد و این نشان می دهد که دستگاه دیپلماسی با توجه به تحریم هایی که غرب علیه ما اعمال کرده توجه بیشتری به حسن همجواری با همسایگان پیدا کرده است.
سوال: چرا می فرمایید این سفر دیر انجام شده است؟
متاسفانه یک ایراد و اشکالی که به دیپلماسی کشور وارد است این است که ما به دلیل مشکلاتی که برای مان به وجود آمده از توسعه روابط با همسایگان و دنیای اسلامی کمی غفلت کرده ایم.
سامانه تبلیغات انتخاباتی راه اندازی میشود
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه (۱۳اسفند )مجلس شورای اسلامی و در ادامه بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ماده ۲۶ این طرح را به تصویب رساندند.
در این ماده آمده است، ماده (۵۶) قانون به شرح زیر اصلاح میشود:
ماده ۵۶ - اصطلاحات و عبارات زیر در چهارچوب این قانون، در معانی ذیل به کار میروند:
١- تبلیغات: به مجموعه اقدامات نامزدهای انتخابات و یا نمایندگان آنها و سایر افراد - اعم از گفتاری، نوشتاری و رفتاری - به منظور تأثیرگذاری بر رأی دهندگان گفته میشود که با هدف رساندن پیام، ایده و برنامه نامزدها با احزاب و گروههای سیاسی به مردم میباشد تا از این طریق آنها را به رأی دادن به نامزدهای مورد نظر یا جریان و گروه خاص ترغیب یا از رأی دادن به نامزدها و گروهها و جریانهای دیگر منصرف نماینده
۲- رسانههای همگانی: مقصود ابزارهای چاپی، الکترونیکی یا رقومی (دیجیتال) یا هر نوع شبکه رسانهای است که به منظور انتشار عمومی محتوای نوشتاری، شنیداری، دیداری با تلفیقی از آنها به کار میرود.
٣- ستاد تبلیغات انتخابات: مرکزی است که فعالیتهای تبلیغاتی نامزدها و طرفداران آنان در آن ساماندهی و انجام میشود و عناوین مشابه نظیر، ستاد مردمی، مرکز، مجمع، کانون هواداران، و غیره ستاد تبلیغاتی محسوب میشوند.
۴- فعالیتهای انتخاباتی: به هرگونه فعالیت قانونی اطلاق میگردد که نامزدها، احزاب و گروههای سیاسی و طرفداران آنها در تبلیغات و یا امور مرتبط با انتخابات انجام میدهند.
۵- هزینههای انتخاباتی: هزینههایی است که نامزدهای انتخابات و احزاب و گروههای سیاسی در انجام فعالیتهای انتخاباتی و تبلیغات، صرف میکنند./
نظر شما