سرهنگ محمد ابراهیم کریمی، جانشین سازمان بسیج اصناف و بازار کشور درباره نقش مساجد در گسترش بسیج در میان بازاریان و اصناف گفت: همان طور که به شکل سنتی بازاریان و اصناف از اقشار مذهبی جامعه به شمار می روند، بسیج اصناف نیز برای پیشبرد اهداف خود از مساجد به عنوان یکی از اساسی ترین اماکن مذهبی بیشترین استفاده را می برد.
وی بیان کرد: به عنوان مثال کلاس های فقه بازار که برای بالا بردن اطلاعات فقهی کسب و کار در میان اصناف و بازاریان برگزار می شود را در مساجد برپا می کنیم و تشکیل این کلاس ها در مساجد یکی از دلایل جذب هرچه بیشتر افراد برای شرکت در این کلاس هاست. چرا که مساجد هم به لحاظ تجانس فکری مردم با این اماکن مقدس و هم به خاطر نزدیکی فیزیکی به محیط بازارها بهترین مکان برای چنین فعالیت هایی به شمار می روند.
کریمی درباره لزوم تشکیل بازار اسلامی اظهار کرد: بازار اسلامی آرمانی است که نظام اسلامی باید به آن دست یابد و یکی از شاخصه های اصلی آن همگون سازی ظاهر بازارها بر مبنای مسائل شرعی است که برگزاری نمازهای جماعت در محیط بازار و تعطیلی کسب و کار در هنگام نماز یکی از این موارد به شمار می رود.
وی گسترش مساجد و نمازخانه ها را یکی از اهداف بسیج برشمرد و افزود: برای اسلامی کردن ظاهر بازارها و برگزاری نمازهای جماعت نیاز به نمازخانه ها یا مساجد در نزدیکی بازارها داریم که سازمان بسیج مستضعفین چه در بسیج اصناف یا سایر اقشار همانند بسیج مساجد و محلات در پی گسترش این اماکن مقدس است.
وی با اشاره به اجرای طرح صالحین در اقشار مختلف بسیجیان بیان کرد: حلقه صالحین یکی از طرح های مهم در بسیج مستضعفین است که با توجه به سبقه مذهبی بازارهای کشورمان ما در بسیج اصناف توجه ویژه ای به این مقوله داریم. بنابراین مساجد بهترین مکان برای اجرای چنین طرح هایی به شمار می روند و هم اکنون نیز این کلاس ها با قوت و جدیت تشکیل می شوند.
جانشین سازمان بسیج اصناف و بازار همچنین درباره نقش مساجد به عنوان پایگاه اولیه تشکیل بسیج مستضعفین گفت: همان طور که از فرمایشات بنیان گذار نظام اسلامی، امام (ره) بر می آید، اصولا بسیج عجین شده با مسجد است و هرجا که قرار بر کار بسیجی گونه باشد، این مساجد هستند که نقش محوری خود را ایفا می کنند و به عنوان محفل و پایگاهی برای رشد و فعالیت های بسیج مورد استفاده قرار می گیرند.
پایان پیام/
نظر شما