رعایت حقوق انسان ها، جامعه مطلوب و ایمن را می سازد

بروجردی با اشاره به ابعاد سبک زندگی اسلامی و تفاوت های آن با سبک زندگی غربی، گفت: اگر حقوق متقابل افراد نسبت به یکدیگر رعایت شود می توانیم سبک زندگی اسلامی را رعایت کنیم، اینگونه جامعه مطلوب و ایمن، آماده سازی می شود.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان: چهارمین همایش «میثاق علوی» با موضوع «پایبندی اعضای خانواده به رعایت حقوق متقابل و نقش آن در تحقق سبک زندگی اسلامی» صبح امروز (چهارشنبه،15 اسفندماه) در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.

 

«اشرف بروجردی» دطی سخنانی با اشاره به موضوع این همایش، گفت: اگر حقوق متقابل افراد نسبت به یکدیگر رعایت شود می توانیم سبک زندگی اسلامی را رعایت کنیم، اندیشمندان از 130 سال قبل بحث سبک زندگی را مطرح کردند و این موضوع شامل مولفه های مختلف از جمله باورها، اعتقادات و بسیاری از مسایل دیگر می شد.

 

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ادامه داد: دو رویکرد در این مورد که سبک زندگی چیست؟ وجود دارد، یکی آنچه که فکر و باور را بر اساس آن شکل می دهیم و این مهم تاثیر بر رفتار فرد دارد و رویکرد دیگر آن است که سبک زندگی اختیاری نیست و  فرد با الزامات محیطی در آن قرار گرفته است.

 

بروجردی تصریح کرد: به نظرم تعریف دوم مطلوب تر است چون بسیاری از موارد هست که رفتاری در ما ایجاد می شود که متاثر از عادت هایی است که در وجود ما شکل گرفته، لذا اگر حقوق یکدیگر را رعایت کنیم سبک زندگی خودمان را ترسیم کرده ایم، در نتیجه وقتی با این عنوان مواجه می شویم نخستین چیزی که در ذهن می آید آن است که ما چه حقی نسبت به دیگران داریم و دیگران چه حقی نسبت به ما دارند، بسیاری از اوقات عادت ها شامل آموزشی است که در بستر خانواده به فرد منتقل شده است.

 

وی ابراز کرد: روایات متعددی از لحظه تکوین انسان در رحم مادر وجود دارد، و دستورالعمل هایی از تولد تا کودکی و بزرگسالی و حق کودک نسبت به والدین و حق والدین به کودک، تا حقوق شهروندی، اجتماعی و حقوقی که انسان به حاکمیت دارد. همه این موارد یک سری حق و تکلیف است که تعیین شده اما سوال آن است که این حق و تکلیف به زندگی ما معنا می بخشد؟

 

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی اضافه کرد: اگر باروها و اعتقادات بتوانند ترسیم کننده رفتار ما باشند، می توانیم ادعا کنیم که سبک زندگی داریم، شاید تفاوت سبک زندگی اسلامی و غربی در همین بحث انسانی بودن رفتار انسان ها باشد و اینکه انسان بماهو انسان چه غربی و چه مسلمان کرامت دارند.

 

وی با بیان اینکه اگر حقوق انسان ها رعایت شود جامعه مطلوب و ایمن آماده سازی می شود، اظهار کرد: در نتیجه باید یاد بگیریم که حقوق دیگران را رعایت کنیم چه حق حاکمیت و چه حق همسایگان را، محور کرامت است و هرچند که بسیاری از بزرگان می گویند کرامت انسانی ذاتی نیست بلکه بر اساس باور انسان شکل می گیرد، این باور بین برخی علمای ما هست که کرامت انسان ذاتی نیست و انسان گر مسلمان بود، کرامت دارد در حالی که قرآن فارغ از همه این دیدگاه ها فرمود: «وَلَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِي آدَمَ».

 

بنابر این گزارش، «نیره فضائلی» هم در این همایش طی سخنانی گفت: چهارمین دوره این همایش با موضوع «پایبندی اعضای خانواده به رعایت حقوق متقابل و نقش آن در تحقق سبک زندگی اسلامی» به همت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و مرکز تحقیقات امام علی(ع)، حوزه علمیه حضرت خدیجه(س)، حوزه علمیه «الغدیر» برگزار می شود، این همایش با هدف پژوهش پیرامون خانواده و شناخت جایگاه آن در اسلام و اهمیت اش در پیشبرد جامعه دینی برگزار شده است.

 

مدیر حوزه علمیه حضرت خدیجه(س) ادامه داد: فراخوان این همایش در هشت محور تنظیم شد که از جمله آنها می توان به چگونگی پایبندی حقوق همسران، رابطه پایبندی به حقوق متقابل با ارتقای سبک زندگی و آثار آن در شکل گیری زندگی اسلامی و ... اشاره داشت.

 

فضائلی یادآور شد: نهاد خانواده به اقتضای نیازهای طبیعی و عاطفی انسان شکل گرفته است، هر کس تعریف خاص خود را از آن دارد لذا بررسی علمی خانواده با مشکلات زیادی مواجه است که در این راستا آسیب شناسی بنیاد خانواده به شناخت درست از این نهاد بستگی دارد. به نظرم اگر بخواهیم این نهاد را به درستی بشناسیم یک راه هست و آن هم رسیدن به برنامه ها و دستورالعمل هایی است که دین اسلام بیان کرده است.

کد خبر 771242

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha