دومین عصر کتاب و بزرگداشت مفاخر فرهنگ و ادب خراسان شمالی

مراسم دومین عصر کتاب و بزرگداشت مفاخر فرهنگ و ادب خراسان شمالی با معرفی و تجلیل از سه تن از مفاخر فرهنگ و ادب استان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد، حسین فرخنده، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی در دومین مراسم عصر کتاب استانی و بزرگداشت مفاخر فرهنگ و ادب خراسان شمالی که شامگاه پنج شنبه (16 اسفند) در محل سالن همایش های بانک ملی برگزار شد، گفت: این مراسم جهت تجلیل از سه مقام  فاخر استان برگزار شده که به صورت کلی دو ویژگی اساسی در این مفاخر ارجمند وجود دارد و این ویژگی ها شخصیت معنوی، اخلاقی و دانش و معرفت این عزیزان در حوزه شعر و ادبیات است.

 

وی، افزود: اخیرا شاهد یک جریان و رویدادهای خوبی در عرصه کتاب و کتابخوانی هستیم.

 

فرخنده، گفت: محفل کتاب و یار مهربان، جلسات شاهنامه خوانی، کلیله و دمنه و مثنوی خوانی و.. برنامه ها و فعالیت هایی از این دست که مهمترین ویژگی این استان است که به صورت خودجوش در سال های اخیر برگزار شده و روز به روز پر رونق می شود.

 

وی ادامه داد: این نشانه های خوبی است و پتانسیل، ظرفیت و مزیت نسبی فرهنگ هنر این استان است و این جریانات، بسیار می تواند تاثیرگذار و اساس توسعه در خراسان شمالی باشد.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، با بیان اینکه بحث نشر شهر و روستا آگاهی و توسعه دانایی است، اظهارداشت: در ۵ دوره از جشنواره ملی روستا و عشایر دوستدار کتاب که در سطح ملی برگزار شد استان خراسان شمالی در چهار دوره درخشید.

 

فرخنده ادامه داد: همچنین دو دوره اخیر بین ۱۴۰۰ روستایی که در این جشنواره شرکت کردند ۱۰ روستا برگزیده شدند که در دو دوره دو روستا متعلق به این استان بودند.

 

حبیب صفرزاده، رییس دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی نیز در این مراسم با بیان اینکه مفاخر سرمایه های استان هستند، گفت: در تاریخ ۱۰۰ ساله ایران جریان های زیادی در عرصه شعر و ادب موثر بودند و شعر معاصر ما دستخو ش حوادث متعددی بود.

 

وی افزود: بسیاری از هنرمندان، سخنوران و شاعران هستند که در عرصه شعر و فرهنگ استان دخیل بودند و بایستی در دستور کار نیکنام حسینی پور و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قرار گیرد و مورد تکریم واقع شوند.

 

صفر زاده در ادامه با اشاره به ویژگی های استاد داراب بدخشان، بیان داشت: آبشخور فکری ایشان همیشه مذهب و علاقه مندی به اهل بیت(ع) بوده است و نگاه این شاعر استان به ائمه اطهار(ع) همیشه زبانزد بوده است.

 

وی افزود: احمد عضدی ناشر استان نیز در جریان سازی فکری و ادبی استان سهم بسزایی داشته و جسارت بسیاری در نوشتن دارند و در برابر جریان های انحرافی حوزه ادب جبهه می گرفت و اخیرا نیز مشغول ترجمه قرات به زبان کرمانجی است.

 

وی در ادامه محمودرضااکرامی فر نیز  را یکی از جریان سازان ادبیات معاصر ایران  برشمرد و افزود: ایشان به دلیل شناخت علمی از جریان های فکری و ادبی و فرهنگی و مکاتب شعری همیشه سعی کرده شعر را بهرصورت دقیق دنبال کند.

 

صفرزاده گفت: صمیمیت زبانی و مردم گرایی و استفاده از عناصر بومی از خصیصه های شعر ایشان است و این شاعر پیشکسوت سهل و ممتنع شعر می سراید و از الفاظ به خوبی استفاده می کند و معماری در کلام برایش آسان است.

 

گفتنی است، در دومین عصر کتاب استانی و بزرگداشت مفاخر فرهنگ و ادب استان خراسان شمالی، دکتر محمودرضا اکرامی فر چهره فرهنگی ملی و شاعر، پژوهشگر و روزنامه نگار، استاد حاج داراب بدخشان شاعر پیشکسوت استان و استاد احمد عضدی شاعر و ناشر پیشکسوت استان تجلیل شدند.

 

همچنین در این مراسم از فعالان و برگزیدگان جشنواره روستاهای دوستدار کتاب  تقدیر و تجلیل شد.

 

 

کد خبر 771726

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha