کانون‌ها، سازنده و تربیت‌کننده نسل جدید در مساجد هستند

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سبزی با بیان اینکه نذر فرهنگی در کانون‌های فرهنگی هنری، بستر پرورش جوانان را در مسجد فراهم می‌کند، گفت: کانون‌های مساجد سازنده و تربیت‌کننده هستند، به ویژه اگر مربیان و مدیران لایق، شایسته و کاردان در آن مراکز حضور داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، امروز 18 اسفند مصادف با سالروز تأسیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد است. شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ 18 اسفند سال 1371، تشکیل ستاد عالی کانونهای فرهنگی، هنری مساجد کشور را تصویب کرد و این ستاد زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأسیس شد.

 

هم اکنون 26 سال از تأسیس و تشکیل کانون‌های فرهنگی هنری مساجد می‌گذرد و بیش از دو میلیون نفر تاکنون عضو این کانون‌ها بودند. طبق آمار اعلام شده، 408 کانون فرهنگی هنری در مساجد استان قم فعال هستند و بیش از 45 هزار نفر در کانون‌های مساجد استان قم عضو شده اند.

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین «ابوالفضل سبزی» پژوهشگر و نویسنده بیش از هفتاد جلد کتاب که 24 سال در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد فعالیت می‌کند، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به اهمیت و ظرفیت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد تصریح کرد: کانون‌های فرهنگی هنری بستر مناسبی برای پرداختن به مباحث تربیتی، اجتماعی، اخلاقی، دینی و انسانی است.

 

وی که به عنوان مدیر و مربی در کانون فرهنگی هنری باران عترت فعالیت دارد، گفت: امام صادق علیه‌السلام در حدیثی می‌فرمایند: «جوانان خود را دریابید پیش از آنکه منحرفان آن‌ها را شکار کنند»؛ کانون‌های فرهنگی هنری مساجد بستری است تا ما فرزندان خود را از نوجوانی و جوانی در مسیر مستقیم دین و قرآن و اهل بیت و انسانیت هدایت و رهنمون کنیم.

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سبزی تصریح کرد: متأسفانه آنچنان که باید و آنطور که در شأن مملکت ماست، نسبت به کانون‌های فرهنگی هنری مساجد توجه ویژه‌ای صورت نگرفته است و مسئولان کانون‌ها برای دریافت بودجه با مشکلات زیادی روبرو می‌شود.

 

نویسنده بیش از صد جلد کتاب بیان داشت: مدیر کانون فرهنگی هنری باید دلسوز، پرامید، باهدف و دغدغه‌مند باشد تا بتواند کانون را فعال نگه دارد.

 

وی با اشاره به اینکه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد باید از همه سو مورد حمایت باشد، تأکید کرد: انفاق یکی از سفارش‌های دین ما و مورد تأکید انبیا و اولیای الهی بوده است؛ اما اگر برای رشد فرهنگی مردم، نذر فرهنگی داشته باشید، به جرئت می‌توان گفت که ثواب این نذر ده‌ها برابر بیشتر از ثواب انفاق و سفره اطعام است.

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سبزی با بیان اینکه نذر فرهنگی در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، بستر پرورش جوانان را در مسجد فراهم می‌کند، گفت: کانون‌های مساجد سازنده و تربیت‌کننده هستند، به ویژه اگر مربیان و مدیران لایق، شایسته و کاردان در آن مراکز حضور داشته باشند.

 

مدیر مؤسسه فرهنگی هنری آسمان مهر منجی عنوان کرد: اگر فکر، عقیده و فرهنگ افراد اصلاح شود، جامعه اصلاح می‌شود؛ اگر قدر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد را بدانیم، اتفاقات بسیار جالبی در پرورش نسل جدید در این کانون‌ها رخ می‌دهد.

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سبزی یادآور شد: بسیاری از افراد جامعه که در کانون‌های مساجد و فضای مسجدی رشد کردند، زندگی آنان از دیگر افراد جامعه، متفاوت است و عقاید، فرهنگ، روابط عمومی و اجتماعی آنها به گونه ای دیگرشکل گرفته است.

 

نویسنده کتاب «فرهنگ اعتقادات شیعه» در ادامه به بیانیه گام دوم انقلاب که در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی از سوی رهبر معظم انقلاب مدظله‌العالی صادر شد، اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب مدظله‌العالی به عنوان سکاندار مملکت و انقلاب اسلامی درصدد برآمدند تا حقایق را به ما گوشزد کنند و نقشه‌راهی به ما نشان دهند.

 

وی تصریح کرد: در این بیانیه، به ثبات و امنیّت و حفظ تمامیّت ارضی ایران اشاره شده است؛ ثبات امنیت در مملکت فقط امنیت در برابر دشمن نیست؛ بلکه امنیت روحی روانی، امنیت مالی، امنیت شغلی و غیره را نیز شامل می‌شود؛ امنیت درصورتی حاصل می‌شود که فکر و فرهنگ ما در امنیت و آرامش کامل قرار بگیرد، لذا کانون‌های فرهنگی هنری می‌توانند این زمینه را فراهم کنند تا امنیت در جامعه برقرار شود و ما باید به این سمت حرکت کنیم.

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سبزی به موضوع علم و فناوری و ایجاد زیرساخت‌های حیاتی و اقتصادی در این بیانیه اشاره کرد و افزود: اگر ما زیرساخت‌های علمی را در کانون‌های فرهنگی هنری ایجاد کنیم، نتیجه آن را خواهیم دید.

 

نویسنده فعال کودک و نوجوان در ادامه به مسئولان کانون‌های فرهنگی هنری مساجد توصیه کرد که بر اعتقادات نوجوانان و جوانان مسجدی کارکنند و اظهار داشت: اگر عقاید فرزندانمان درست باشد، چنانچه از ریل خارج شوند، چون پایه اعتقادی قوی دارند، دوباره برمی‌گردند.

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سبزی تأکید کرد: مسئولان کانون‌های فرهنگی هنری مساجد روی محبت اهل بیت علیهم‌السلام به ویژه امام زمان عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف کار کنند؛ اگر دل کودکان ما مملو از محبت امام زمان عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف شود، هر جا برود، برمی‌گردد؛ چون سیم دل او به قلب عالم هستی وصل است.

 

وی بیان داشت: وظیفه همه مربیان فرهنگی مساجد، مدارس و نهادهای مختلف فرهنگی آموزشی این است که محبت خدا، محبت قرآن کریم، اهل‌بیت علیهم‌السلام و محبت حضرت ولیّ عصر عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف را در دل کودکان زیاد کنند تا دلشان به این عشق گره بخورد و با این عشق پایدار شوند چنان که «هرگز نمیرد آن که دلش زنده شد به عشق /ثبت است بر جریده عالم دوام ما».

 

کارشناس مباحث مهدویت در پایان به حدیثی از امام حسن عسکری صلوات‌الله‌علیه از قول رسول خدا صلّی‌الله‌علیه‌وآله اشاره کرد که فرمودند: «أشَدُّ مِنْ يُتْمِ الْيَتِيمِ الَّذِي انْقَطَعَ عَنْ أُمِّهِ وَ أَبِيهِ يُتْمُ يَتِيمٍ انْقَطَعَ عَنْ إِمَامِهِ وَ لَا يَقْدِرُ عَلَى الْوُصُولِ إِلَيْهِ وَ لَا يَدْرِي كَيْفَ حُكْمُهُ فِيمَا يُبْتَلَى بِهِ مِنْ شَرَائِعِ دِينِهِ أَلَا فَمَنْ كَانَ مِنْ شِيعَتِنَا عَالِماً بِعُلُومِنَا وَ هَذَا الْجَاهِلُ بِشَرِيعَتِنَا- الْمُنْقَطِعُ عَنْ مُشَاهَدَتِنَا يَتِيمٌ فِي حَجْرِهِ أَلَا فَمَنْ هَدَاهُ وَ أَرْشَدَهُ وَ عَلَّمَهُ شَرِيعَتَنَا كَانَ مَعَنَا فِي الرَّفِيقِ الْأَعْلَى؛ سخت‌تر از یتیم جدا شده از پدر، یتیمی است که از امامش جدا شده و توانایی دستیابی به وی را ندارد و حکم امامش را درباره مسائل دینی مورد ابتلا نمی‌داند؛ آگاه باشید هر فرد ناآگاه به شریعت ما که از دیدار ما محروم است یتیمی است که در دامن عالمان شیعه جای دارد. آگاه باشید، هرکس وی را هدایت و راهنمایی کند و شریعت ما را به وی بیاموزد، در مقام رفیق اعلی با ما خواهد بود».

کد خبر 771786

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha