اعتلای فرهنگ قرآنی با برگزاری مسابقات قرآن مدهامتان

رحیم خاکی گفت: مسابقات قرآن مدهامتان اتفاق خوبی است و هر کدام از این نوع مسابقات که از سوی کانون های مساجد برگزار می شود می تواند به تنهایی نقش به سزایی در پیشرفت و اعتلای قرآن در میان جوانان ایفا کند.

«رحیم خاکی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان  با اشاره به ۱۸ اسفند و سالروز تاسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد درباره نتیجه حاصل از تاسیس کانون های فرهنگی قرآن مساجد گفت: این کانون ها بیشتر از مربیان و اساتید جوان استفاده می کنند و افرادی مثل من به عنوان یک معلم قرآن کمتر توفیق داشتم فکر می کنم تعامل کانون ها با مربیان و اساتید قرآن بایستی زیاد شود.

 

این استاد برجسته قرآن گفت: حضور مربیان و اساتید مطرح قرآنی در حیطه آموزش قرآن در کانون های مساجد بسیار اتفاق خوبی است، در هر صورت با قابلیتی که مساجد دارند می توانند با استفاده از اساتید قرآن در کانون های فرهنگی و هنری مساجد بهتر از این می توان عمل کرد.

 

خاکی اظهار داشت: در توسعه فرهنگ قرآنی طبیعتا کانون های مساجد نقش به سزایی دارند و به هر حال همه ثروت و دارایی معنوی کشور در طول تاریخ معاصر، از اوایل انقلاب، دفاع مقدس تا به امروز همه تربیت یافته مساجد هستند. مساجد همیشه محور فعالیت فرهنگی بوده اند و حداقل دهه 60 خیلی خوب کار کردند و می توان با جرات گفت که دهه موفقی بوده است.

 

وی تاکید کرد: قطعا فعالیت کانون های مساجد دارای مدیریت کلانی در کشور است و مدیریت راهبری اصلی این فعالیت ها حتما دارای ساختار از پیش تعیین شده است، مسئولین این مهم باید با همفکری و هم افزایی با سازمان های فعال حوزه قرآن کار را بهتر از خروجی امروز انجام دهند.

 

وی ادامه داد: باید شورایی را برای برنامه ریزی در کانون های مساجد موجود باشند و اگر بر این موضوع اهتمام لازم باشد همه فعالان قرآنی خاضر هستند دست در دست هم کمک کنند تا بتوان از قابلیت های مختلف کانون های مساجد استفاده لازم برده شود.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا مسابقات قرآن مدهامتان توانسته به نتایج مطلوبی در عرصه تربیت نسلی قرآن محور برسد گفت: مدهامتان اتفاق خوبی است و از تعدد مسابقات حمایت می کنم و اعتقاد بر این دارم که هر کدام از این نوع مسابقات می توانند به تنهایی نقش به سزایی در پیشرفت و اعتلای قرآن ایفا کنند. علی رغم صحبت بعضی از دوستان که این مسابقات را تاثیر گذار نمی دانند من این مسابقات و مسابقات مشابه آن را بسیار بسیار تاثیر گذار می دانم، قرار نیست که این مسابقات برای افراد 40 و 50 ساله نقشی ایفا کند، این مسابقات برای نوجوان و جوان طراحی شده است.

 

این عضو جامعه قرآنی کشور اذعان کرد: طبیعتا با آن روحیه تلاش و هیجانی که در قشر نوجوان و جوان موجود است این مسابقات بهترین زمینه برای ابراز توانمندی آنها خواهد بود و انگیزه ای ایجاد می کند که تا در کلاس های قرآن شرکت کنند و سطح توانمندی خودشان را افزایش دهند. نکته ای که بعضی ها به آن معتقد هستند که روخوانی و روانخوانی مناسب نیست و باید به مفاهیم قرآن اهمیت بیشتری دهیم برعکس، من معتقدم این موضوعات برای قشر نوجوان و جوان لازم و ضروری است.

 

وی با بیان اینکه روخوانی و روانخوانی قدم ابتدایی برای کسب معارف قرآن است تاکید کرد: بحث تدبر در قرآن و یادگیری فهم و عمل به آن مراحل بعدی است که طبیعتا اگر پله اول نباشد مطمئنا پله های بعدی هم متصور نخواهد بود، مدهامتان با همه نقاط ضعف و قوتی که دارد حتما یک اقدام مهمی است که باید ادامه پیدا کند.

 

وی خاطرنشان کرد: نقش راهبردی مسجد بر کسی پوشیده نیست، فعالیت فرهنگی در راس آن فعالیت های قرآنی در این زمینه بسیار مهم و تاثیر گذار می باشد، اگر تصمیم گیران کلان بر فعالیت راهبری فرهنگی مساجد اهتمامی داشته باشند همه حاضر هستیم از هیچ تلاشی کوتاهی نکنیم.

 

کد خبر 772059

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha