«امان الله قرائی مقدم »در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان،در خصوص تأثیرات تورم بر کمرنگ شدن صلهی ارحام در جامعه گفت: زندگی صنعتی، گسترش فضای شهری، و دور شدن افراد خانواده از یکدیگر و اقوام از عوامل اصلی کمرنگ شدن صلهی ارحام در جامعه امروز ماست.
این جامعهشناس افزود: امروزه تعاملات اجتماعی از حالت معنوی به صورت سوری و ظاهری در آمده است. افراد با یکدیگر بیگانه و دچار نوعی خودگرایی و خودمداری شدهاند و مانند یک ربات بیاحساس و بیعاطفه هیچ توجهی به یکدیگر ندارند این مسائل در کمرنگ شدن صلهی ارحام بسیار تاثیرگذار بودند.
قرائی مقدم با بیان اینکه وضعیت نامناسب اقتصادی مهمترین عامل کمرنگ شدن صلهی ارحام استف اظهار کرد: دید و بازدید ها و رفتوآمدها به دلیل تورم و گرانی بسیار کمرنگ شده است ،چون خانوادهها دیگر از پس پذیرایی و مهمانیها برنمیآیند، بازنشستگان دولت با حقوق یک میلیون و سیصد هزار تومانی نمیتوانند زندگی خود را تامین کنند. زمانی صله ارحام برای جامعه مهم جلوه میکند که از شرایط اقتصادی مناسبی برخوردار باشند. بر همین اساس صله ارحام که یک سنت دیرینه در جامعه ما بوده و هنوز هم آثارش در زندگی مردم نمایان است رو به کمرنگ شدن میباشد.
قرائی مقدم با بیان اینکه تورم بهانهای برای قطع صلهی ارحام است افزود: اقتصاد زیربنای همهی امور جامعه است لذا با این فشار اقتصادی مسلماً دید و بازدیدها در نوروز امسال کمرنگ میشود و مردم سعی خواهند کرد با فرار از تهران و شهرستانها به گوشه کنار کشور از زیر بار این مسئولیت سنگین شانه خالی کنند.
این جامعهشناس اظهار کرد صلهی ارحام عید نوروز، جشنهای عروسی، اقتصاد نامناسب و عیادت از بیماران و سرکشی به خانهی مستضعفان و دههای موارد دیگر را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد:صله ارحام عاملی مهم در افزایش سرمایه های اجتماعی و دلبستگی به جامعه و کشور است. لذا به اعتقاد بنده صله ارحام باید به عنوان یک سرمایه اجتماعی توسط اصحاب رسانه به ویژه صدا و سیما تبلیغ و برگزاری جشنهای ملی مانند چهارشنبه سوری و بردن نوروز به نوروزگاهها تقویت شود. ناگفته نماند که امسال شهرداری تهران نیز برنامههای خوبی برای برگزاری نوروز دارد که خروجی آن شادی و نشاط افراد جامعه میباشد.
شهلا رکینی
نظر شما