ایجاد ۱۰ هزار شغل روستایی در سال ۹۸ در قالب اجرای طرح رستا

قادریان از ایجاد ۱۰ هزار شغل روستایی در قالب طرح رستا در هزار روستای کشور در سال ۹۸ خبر داد و گفت: با اجرای طرح رستا سه میلیون تومان به درآمد هر خانوار در روستا اضافه شده است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «سید فرهاد قادریان» در نشست خبری با اصحاب رسانه از اجرای طرح رستا در 110 دهستان و 400 روستا خبر داد و گفت: رستا نام کهن روستا به معنای رستگاری و تعالی است.

 

مدیر طرح رستا اظهار کرد: روستا به عنوان ستون فقرات اقتصاد یک کشور و بنیان و نهاد رسمی امنیت غذایی و استقلال کشور محسوب می شود که متاسفانه اوضاع بسامانی نداشته است.

 

وی گفت: سال گذشته روزانه شاهد تخلیه سه روستا در کشور بودیم که در سال 97 این موضوع حادتر شده است. روستا به عنوان مکانی که میزانی از اهمیت استقلال غذایی را بر عهده دارد باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

 

وی ادامه داد: رکن اصلی طرح رستا این است که ما به شدت معتقدیم که الگوی طلایی توسعه برای تمامی مناطق کشور وجود ندارد و ما در روستاها دارای شبکه انسانی با انگیزه و معتقد هستیم که این شبکه می تواند به اقتضای هر منطقه مطالعات جدی میدانی را با مشارکت خود مردم رقم بزند.

 

قادریان ادامه داد: در این طرح مزیت های اقتصادی هر روستا رصد شده و نقاط مداخله در آن تشخیص داده شده است و با یک برنامه ریزی با عاملیت خود مردم در روستا این طرح مطالعه و پیاده سازی شده است که مردم در آن نقش محوری دارند.

 

وی اظهار کرد: در این طرح برخی رسته ها در تولید محصول به صادرات رسیدند و ما پس از اجرای این طرح سازوکار احیای اشتغال پایدار را در روستا فراهم کردیم و خود را ملزم به همراهی تا انتهای طرح نمی دانیم بلکه با برنامه ریزی مناسب مسیر توسعه و پیشرفت روستا را فراهم می کنیم.

 

وی در مورد ارایه محصولات روستایی اظهار کرد: محصولات روستایی در این طرح با ویژگی های خاص آن محصول با پلاک و شناسنامه خاص در بازار عرضه می شود.

 

قادریان گفت: 75 درصد تولید محصولات در روستاها مشکل مهارتی دارند و در صورت ایجاد مهارت با ایجاد شبکه های اجتماعی و منابع مورد نیاز می توان مسیر اشتغال پایدار را برای آنها فراهم کرد و حتی سرمایه های سرگردان شهری را به سمت سوژه های اقتصاد روستایی متصل کرد، مانند پرورش دام سبک.

 

وی اظهار کرد: در این طرح با ارایه دانش تخصصی در کنار دانش تجربی روستا محصولات آنها به بازارهای بزرگ و فراملی معرفی می شود. تجربه کوتاه مدت این طرح نشان داده است که حتی در برخی موارد ارایه محصولات نیازمند نهادهای واسط نیست و خود محصولات به راحتی وارد بازار فروش می شوند.

 

قادریان اظهار کرد: روستاهای ما به هیچ عنوان در منابع مشکل ندارند، آنها مشکل نقدینگی ندارند. ارایه تسهیلات در این طرح به شکل نقدینگی نیست اما نهادهای حمایتی با مرکزگرایی کمترین امکان حضور برای روستایی ها را فراهم کردند که اولین راه حل در این موضوع توزیع منابع مناسب و توزیع مجوز لازم برای توسعه اشتغال روستایی است.

 

وی گفت: این طرح از نیمه سال 96 ساماندهی شد که با شناسایی راهبران اشتغال و گردآوری آنها در روستاها از ابتدای سال 97 اجرا شد. پیش بینی شده است که در فرآیند سه ساله این طرح ادامه داشته باشد که در آمار سال اول دو هزار و 100 اقدام توانمندساز در 700 شبکه روستایی شکل گرفته است و 400 روستا مورد مطالعه قرار گرفتند.

 

مدیر طرح رستا اظهار کرد: بر اساس سرشماری های انجام شده تا امروز 1100 شغل در سامانه رستا (شبکه آمار اشتغال روستا) ثبت شده است. با اجرای این طرح به طور میانگین در سال سه هزار و 200 خانوار با افزایش درآمد سه میلیون تومانی مواجه هستند.

 

وی در مورد برنامه های سال 98 در ادامه طرح رستا اظهار کرد: ایجاد سیستم راهبری و عملکرد روستایی، توسعه بازار محصولات روستایی، ارایه درک درست از خرید محصولات روستا و کمک به اشتغال روستا از اولویت های این طرح در سال 98 است.

 

وی در مورد همکاری برای گسترش این طرح با سایر سازمان ها و نهادها گفت: با وزارت بهداشت و درمان رایزنی هایی صورت گرفته است تا بتوانیم این طرح را در قالب سیب سلامت روستا اجرا کنیم. در این بخش از طرح رستا با ارایه مجوزهای کسب و کار روستایی زمینه توانمندسازی اشتغال پایدار در روستا فراهم می شود.

 

وی گفت: در سال 98 اجرای این طرح در هزار روستای کشور و ایجاد 10 هزار شغل روستایی در اولویت قرار دارد./

کد خبر 772926

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha