کنترل گونه مهاجم سُمر در ۵۰۰ هکتار از اراضی میناب

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان میناب گفت:به منظور جلوگیری از تخریب اکوسیستم طبیعی، کنترل گونه مهاجم سُمر یا کهور آمریکایی در ۵۰۰ هکتار از اراضی میناب در حال انجام است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از میناب، خسرو بهرامی نژاد در جمع خبرنگاران با اشاره به پروژه های اجرا شده توسط منابع طبیعی و آبخیزداری میناب در سال 97، اظهار داشت:در بخش آبخیز داری 10 پروژه با اعتباری بالغ بر سه میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی اجرا شد.

 

وی گفت:از این تعداد دو پروژه در حوزه آبخیز شهر میناب، سه پروژه در حوزه آبخیز باغک سرنی و پائین دست سد سرنی و پنج پروژه دیگر در حوزه آبخیز شهر هشتبندی و بالا دست سد استقلال میناب است.

 

بهرامی نژاد افزود:این پروژه ها از شهریورماه آغاز و در آذرماه به طور کامل به پایان رسید و مورد بهره برداری قرار گرفت.

 

وی در ادامه ضمن اشاره به خشکسالی های اخیر به اهمیت و تاثیر سدهای زیرزمینی در افزایش سطح آب‌های زیرزمینی پرداخت و گفت:در حال حاضر یک پروژه در این زمینه تحت عنوان سد زیرزمینی در منطقه گوشیراز سندرک فعال است و سه حوزه دیگر شامل حوزه آبخیز شهری، تیغ سیاه و درپهن نیز در دست مطالعه است.

 

این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود حفاظت و صیانت از اراضی ملی و منابع طبیعی را امری لازم و ضروری و از وظایف ذاتی مجموعه منابعی دانست و اظهار داشت:طی 11 ماه گذشته 168 هکتار از ارضی ملی که به صورت عدوانی تصرف شده بود خلع ید و رفع تصرف شد.

 

وی اضافه کرد:بخشی از این اراضی به وسیله احکام قضایی و بخش عمده آن نیز از طریق تبصره ذیل ماده 55 قانون جنگل ها رفع تصرف شد.

 

بهرامی نژاد، حدنگاری اراضی ملی و جنگل‌ها را امری ضروری ذکر کرد و با تاکید بر این مطلب که اراضی ملی می بایست زیر پوشش طرح کاداستر (نقشه حدنگاری) قرار گیرد، افزود:تهیه کاداستر از پروژه های مهم ما در میناب است.

 

وی گفت:در سال 97 از مجموع 530 هزار هکتار سطح شهرستان 218 هزار هکتار از اراضی ملی با هدف حفاظت از عرصه‌های ملی و طبیعی زیر پوشش طرح کاداستر قرار گرفت و برای 115 هزار هکتار از اراضی ملی و طبیعی نیز سند مالکیت تک برگی اخذ شد.

 

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان میناب تصرف اراضی ملی و درخت مهاجم سمر را دو چالش جدی منابع طبیعی در میناب ذکر کرد و گفت:رفع تصرف از اراضی ملی و تکمیل پروژه کاداستر و کنترل سمر از اولویت های کاری منابع طبیعی و آبخیزداری میناب در سال 98 است.

 

وی با بیان این 40 هزار هکتار از اراضی در بخش های مرکزی و بندزرک از شدید تا ضعیف درگیر گونه مهاجم سمر هستند، گفت:در حال حاضر به منظور جلوگیری از تخریب اکوسیستم طبیعی، کنترل گونه مهاجم سُمر یا کهور آمریکایی در 500 هکتار از اراضی میناب در حال انجام است.

 

بهرامی نژاد گفت:سمر که برخی به آن لقب کهور آمریکایی داده و  عده ای از آن با نام کهور پاکستانی یاد می کنند و مردم محلی به آن کرت دریایی می گویند، گونه ای است مهاجم که درختان بومی را با خطر جدی مواجه کرده است.

 

وی اضافه کرد:این درخت مهاجم تا کنون نخیلات، مزارع و باغات فراوانی را نابود کرده است.

 

این مسئول ادامه داد:آنجایی که سمر گونه ای است سریع الرشد و دارای سه نمونه ریشه که می تواند تا 50 متر در زمین ریشه بزند اکنون با تکثیر فراوان به سرطانی برای جنگل و درختان بومی تبدیل شده است.

 

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان میناب اظهار داشت:پتانسیل اکولوژیک میناب به هیچ وجه جوابگوی آن نیست که سمر به جنگل تبدیل شود چرا که این گونه آب زیادی مصرف می کند.

 

وی تنها راه مقابله با تکثیر سمر در میناب را کنترل آن دانست و گفت:در این راستا می بایست بخش خصوصی و سرمایه گذاران محلی ورود کنند.

 

بهرامی نژاد افزود:با توجه به ممنوعیت بهره‌برداری از جنگل‌های شمال، در حال حاضر با اخذ مجوز و طی فرآیندهای قانونی و به منظور کنترل سمر، برداشت از این گونه مهاجم در سطح اراضی میناب آغاز شده و چوب برداشت شده نیز برای استفاده در صنعت چوب و کاغذ به شمال کشور ارسال می شود.

 

کد خبر 773112

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha