به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ دکتر شجاعی در این نشست اظهار داشت: هنرمندان از سرمایه های تکرار نشدنی جامعه هستند که با ذوق هنری خود به زندگی روزمره مردم نشاط و پویایی می بخشند.
استاندار خراسان شمالی ادامه داد: بنا به گزارش مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اعتبارات حوزه فرهنگ و هنر استان در سال جاری ۶۰۰ میلیون تومان بود که این اعتبار در سال ۹۸ یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان می شود اما این اعتبار مازاد باید در بخش خصوصی و با نظر نمایندگان بخش های مختلف این حوزه برای اجرای کارهای تخصصی و بدون نگاه به کارهای دولتی هزینه شود.
شجاعی افزود: اعتبارات حوزه هنری استان هم در سال جاری ۲۲۰ میلیون تومان بوده است که برای سال آینده علاوه بر افزایش معمول این اعتبارات به طور سالانه، ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار مازاد برای کارهای تخصصی بخش های مختلف زیرمجموعه این حوزه در نظر گرفته می شود.
وی مطرح کرد: بخش های مختلف مانند چاپخانه ها، انتشارات، کانون های مساجد، موسسات تبلیغاتی و ... برای نمایش آثار هنری در بخش های مختلف نقش بسزایی دارند؛ بر اساس اولویت ها و نداشته های استان در سال آینده یک میلیارد تومان تسهیلات با سود پایین برای حل مشکلات این حوزه ها در نظر خواهیم گرفت.
دکتر شجاعی با تاکید بر تهیه دانشنامه فرهنگ و هنر خراسان شمالی، تصریح کرد: معاون سیاسی استاندار و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای تهیه این دانشنامه متناسب طی برنامه ای سه ساله اعتبارات مورد نیاز را پیش بینی کنند.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی در ادامه سخنان خود با اشاره به گرانی های اخیر در جامعه گفت: بخشی از دلایل برای حضور مردم در صف برای تامین کالاهای اساسی به ضعف مدیریت ها و نبود برخی زیرساخت ها ارتباط دارد؛ بدانید که بخش عمده ای از مشکلات به تحریم ها ربط دارد.
شجاعی ادامه داد: سعی داریم در بخش مدیریت استان خطاها کمتر و دلسوزی ها بیشتر شود و هم چنین به دنبال کنترل رانت ها هستیم. وی اشاره داشت: وجود مشکلات استان را تنها به تغییر استانداران ربط ندهید؛ با توجه به عمر ۱۴ ساله استان خراسان شمالی و روی کار آمدن ۱۰ استاندار، متوسط مدیریت عالی استان ۱.۴ سال بوده و این در حالی است که میانگین کشوری ۱.۶ سال است.
حسین فرخنده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هم در این نشست اظهار کرد: هنر استان، هنرهای بومی و محلی و چه هنرهای جدید از جایگاه بسیار خوب ملی و بین المللی برخوردار است از جمله موسیقی که دارای جاذبه های بسیاری است می توانیم بگوییم زبان هنر جهانی ترین دارایی استان است.
وی، تصریح کرد: آنچیزی که خراسان شمالی را از استان های دیگر متمایز می کند فرهنگ بومی و محلی آن است و با توجه به وجود تنوع فرهنگی مدارای فرهنگی بین اقوام زبانزد است و این امر الگوی بسیار خوبی برای سایر حوزه ها به شمار می رود.
فرخنده، با بیان اینکه در سال های اخیر میل و اراده هنرمندان برای معرفی فرهنگ بومی و محلی این استان بیشتر شده است، تصریح کرد: برگزاری شب های فرهنگی و هنری اقوام، فعالیت های موسیقیایی، تئاتر، هنرهای تجسمی با مشارکت اصحاب فرهنگ و هنر استان گویای این مدعاست.
وی، با اشاره به اینکه در سند توسعه استان بحث جهانی شدن مطرح است، اذعان داشت: برای اینکه فرهنگ بومی محلی ما به انزوا نرود نیازمند مشارکت، پژوهش و شناخت فرهنگ بومی و محلی استان در زمینه های مختلف هستیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی در ادامه با اشاره به اینکه استان ما دارای مفاخر بسیار بزرگی در حوزه های شعر و ادبیات و عرفان است، افزود: تاکنون ٢٠٠ مفخره فرهنگی در این استان شناسایی شده است.
فرخنده، با بیان اینکه حضور هنرمندان در جشنواره ها و محافل بین المللی بسیاردرخشان بوده است، خاطرنشان کرد: هنرمندان استان با حضور در جشنواره و محافل مختلف توانسته اند به خوبی در کشور خوش بدرخشند.
وی، همچنین در ادامه اظهار داشت: در حال حاضر استان خراسان شمالی دارای ١١٠٠ مرکز فرهنگی می باشد که تا پایان برنامه به ١٤٠٠ مرکز اعم از انتشارات، موسسات فرهنگی و هنری، چاپخانه ها و ... خواهد رسید.
فرخنده، اظهار کرد: پایگاه های فرهنگی ما در روستاها کانون های فرهنگی و هنری مساجد هستند که تا پایان برنامه به ٢٥٠ کانون فرهنگی و هنری مسجد خواهد رسید.
وی، به پنچمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب اشاره کرد و افزود: از ١٤٠٠ روستای شرکت کننده در این دوره از جشنواره ١٠ روستا به عنوان روستاهای برتر انتخاب شدند که از این تعداد ٢ روستای برتر متعلق به استان می باشد.
فرخنده با بیان اینکه جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب جریان خوبی در حوزه کتاب و کتابخوانی ایجاد کرده است، گفت: جشنواره ملی فیلم کوتاه روستا و عشایر دوستدار کتاب در خرداد ماه سال آینده با همکاری علاقمندان و انجمن سینمای جوانان استان برگزار خواهد شد.
وی در خاتمه با بیان اینکه فعالیت های بسیار مطلوبی در حوزه قرآن و عترت در استان برگزار شده است، اظهار کرد: برگزاری ٩ جشنواره فرهنگی و هنری قرآن و عترت با مشارکت همه فعالان قرآنی یکی از برنامه ها و فعالیت های شاخص در حوزه قرآن و عترت بود که در سال جاری به نحو شایسته و با حضور حداکثری علاقمندان برگزار شد.
حضور جمعی از هنرمندان به عنوان نمایندگان جامعه هنری در نشست های بین المللی استان، ارائه مشکلات حوزه های مختلف فرهنگ و هنر در اولین نشست شورای اداری سال ۹۸، افزایش حمایت با هدف توسعه هیئت های قرآنی، ارائه سازوکار برای برگزاری شب های فرهنگی اقوام استان، توجه به توسعه مباحث فرهنگی در روستاها، پرهیز از موازی کار و انسجام برنامه ها، تشکیل شورای تخصصی حوزه موسیقی و ارائه نتایج از دیگر مباحث مورد تاکید استاندار در این نشست بود.
نظر شما