شیرینی ۵۰۰ ساله/ شادی و نشاط مردم ارمغان جشنواره حلوای ضیابری

چهارمین جشنواره حلوای ضیابری این شیرینی ۵۰۰ ساله، با حضور پر شور مردم در دهستان ضیابر برگزار شد.

خبرگزاری شبستان، صومعه‌سرا_مائده فلاحتکارضیابری: چهارمین جشنواره بومی محلی حلوای ضیابری به مناسبت در پیش بودن عید نوروز در سالن شهدای ضیابر با حضور پر شور جمعی از مردم فرهنگ‌دوست استان گیلان برگزار شد.

 

کمبود جای پارک خودرو و ترافیک نسبتا سنگین ورودی محل جشنواره نشان از این داشت که مردم علاقه زیادی به اینگونه جشنواره‌ها دارند هر چند که جشنواره حلوای ضیابری چون اختتامیه همه جشنواره‌های بومی محلی شهرستان صومعه‌سرا در سال 97 است، مردم بیشتری را به سمت خود فرا می‌خواند.

 

مردان و زنان زیادی از پیر و جوان تا کودک و نوجوان، در بدو ورود به محل این جشنواره بومی محلی، با غرفه‌های سوغات ضیابر روبرو بودند تا کام خود را ابتدا با حلوای ضیابری، برنج بو داده با دوشاب«بج دوشاب» که توسط برخی غرفه‌داران برای چشیدن طعم و مزه آن بین آنان توزیع می‌شد، شیرین کنند.

وقتی جشنواره حلوای ضیابری با موسیقی‌های سنتی و پاپ و نمایش هنرمندان گیلانی همراه بود، چهره مردمان حاضر در این جشنواره بشاش و خندان شد و با گرفتن عکس‌های یادگاری و سلفی و یا ضبط هنرنمایی هنرمندان تلاش می‌کردند تا بخش‌هایی از این جشنواره را در خاطرات خویش ثبت و ضبط نمایند.

 

*جشنواره‌های بومی محلی، پتانسیلی برای جذب گردشگر

«علیرضا مهرگان» با بیان اینکه باید از جشنواره‌ها در راستای رشد و توسعه اقتصادی شهرستان بویژه درحوزه گردشگری استفاده کرد، اظهار کرد: شناسایی آداب و رسوم و فرهنگ‌ها از نظر محتوایی از جمله اهداف برگزاری جشنواره‌های بومی محلی است.

 

رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صومعه‌سرا با بیان اینکه جشنواره‌های بومی و محلی باعث ایجاد شادی و نشاط در جامعه و در بین مردم می‌شود، افزود: برخی از آیین سنتی ما در حال فراموش شدن هستند ولی برگزاری چنین جشنواره‌های بومی و محلی کمک زیادی به زنده ماندن و انتقال این آیین‌ها به نسل جدید ما است.

 

وی گفت: حضور مردم از جای جای استان گیلان و دیگر استان‌ها در جشنواره حلوای ضیابری چشم‌گیر بود و شور و نشاط خاصی در بین مردم ایجاد شده بود.

 

مهرگان تصریح کرد: با برگزاری جشنواره‌های مختلف با هدف معرفی غذاها و شیرینی‌های محلی و آیین سنتی، بیشتر و بهتر می‌توان از ظرفیت‌های گردشگری این شهرستان بهره‌مند شد و این توانمندی‌ها را به گردشگران معرفی کرد.

 

وی با بیان اینکه در شهرستان صومعه‌سرا جشنواره‌های مختلفی مانند جشنواره توت فرنگی، رشته و خشکار، نیلوفر آبی و .. برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: از اهداف دیگر برگزاری اینگونه جشنواره‌ها احیای آداب و سنن قدیمی، شناساندن روستاها و معرفی محصولات آن به گردشگران، ماندگاری جوانان در روستاها و مهاجرت نکردن آنها به شهر است.

 

*حلوای ضیابری 500 سال قدمت دارد

«مهرداد سبحانی» با بیان اینکه قدمت پخت حلوای ضیابری به بیش از 500سال می‌رسد، اظهار کرد: هر ساله ماه اسفند که فرا می‌رسد در هر خانه ضیابر، بانوان در حال پخت حلوای ضیابری هستند.

 

یکی از عوامل برگزار کننده حلوای ضیابری افزود: این جشنواره با هدف شناساندن حلوای ضیابری و منطقه ضیابر به گردشگران و مسافران و احیای بیشتر پخت این شیرینی در ضیابر برگزار شده است.

وی با بیان اینکه این سنت شیرین به دلیل عدم آموزش به دختران امروزی در معرض نابودی است، گفت: برگزاری این جشنواره و آموزش زنده به افرادی که علاقه به پخت این شیرینی دارند، سبب زنده نگه داشتن این شیرینی سنتی می‌شود.

 

سبحانی با اشاره به اینکه امسال چهارمین سال برگزاری این جشنواره است، تصریح کرد: سال اول با همکاری دهیار و شورا و میراث فرهنگی این جشنواره برگزار شد که از سال‌های بعد دبیری این جشنواره به عهده میراث فرهنگی قرار گرفت.

 

*برگزاری جشنواره‌ها سبب شادی و نشاط در بین جامعه می‌شود

یکی از بانوان شرکت کننده در جشنواره با بیان اینکه برگزاری اینگونه جشنواره‌ها سبب شادی و نشاط در بین جامعه می‌شود، خاطرنشان کرد: با توجه به مشکلاتی که در زمینه اقتصادی وجود دارد فقط همین جشنواره‌هاست که برای ساعتی می‌تواند لبخند را مهمان چهره مردم کند.

 

وی با بیان اینکه از رشت برای حضور در این جشنواره آمده‌ام، اظهار کرد: هر سال نزدیک عید نوروز باید برای فرزندانم حلوای ضیابری تهیه کنم از آنجایی که چهار سال است این جشنواره برگزار می‌شود، با حضور در این جشنواره حلوای مورد نیاز عید را تهیه می‌کنم.

 

این بانوی رشتی با اشاره به اینکه قیمت حلوایی که در جشنواره به فروش می‌رسد خیلی ارزان‌تر از حلواییست که در بازار می‌فروشند، افزود: خوبی این جشنواره‌ها به این است که به صورت مستقیم می‌توان وسایل مورد نیاز را خریداری کرد.

 

وی با اشاره به اینکه برگزاری نمایش و موسیقی از برنامه‌های خوب این جشنواره بود، گفت: هر ساله بر تعداد شرکت کنندگان در این جشنواره افزوده می‌شود که نشان از استقبال مردم از جشنواره‌های بومی محلی است.

 

*حلوای ضیابری به دلیل خوش طعمی، زبانزد عام و خاص است

یکی از بانوانی که در حال پخت حلوای ضیابری است، تصریح کرد: بیش از 50 سال است که این شیرینی سنتی را با حضور فرزندان، خانواده و دوستان درست می‌کنم.

 

وی با بیان اینکه حلوای ضیابری را یک نفره نمی‌توان درست کرد، خاطرنشان کرد: برای درست کردن این شیرینی حداقل باید سه نفر حضور داشته باشند.

 

این بانوی ضیابری با بیان اینکه حلوای ضیابری به دلیل خوش طعمی، زبانزد عام و خاص است، اظهار کرد: هر ساله مردمان زیادی از شهرهای دیگر استان گیلان و حتی استان‌های دیگر برای خرید این نوع حلوا به ضیابر سفر می‌کنند.

 

وی با اشاره به دستور پخت این حلوا، افزود: برای پخت این حلوا، ابتدا آرد برنج را باید بر روی شعله ملایم گاز در تابه‌ای تفت دهیم تا سرخ و در مرحله بعدی باید آب و شکر و جوهرلیمو را مخلوط کرده و بر روی شعله گاز گذاشت تا به خوبی مات شود.

 

این بانوی ضیابری گفت: بعد از اینکه شیره به دست آمد، باید آرد سرخ شده و شیره را باهم مخلوط کرد تا به صورت خمیری در آید و سپس به صورت مشته‌های کوچک باید آن را به دیگر بانوان داد تا به وسیله وردنه و یا شیشه خمیر را پهن کنند، سپس باید موادی مانند هل، جوزهندی، آرد، مغزگردو، زنجبیل، دارچین را با هم مخلوط کنند و در وسط خمیر پهن شده بریزند و آن را به صورت هفت لا و مربعی، ببندند.

 

وی با بیان اینکه برخی افراد گاهی پودر گزنه و یا شوید خشک شده هم در آن می ریزند، تصریح کرد: در کنار حلوای ضیابری نوعی دیگر از حلوا نیز در این منطقه پخت می‌شود که از یک لایه و به صورت لوزی شکل تشکیل شده است.

 

گفتنی است، ایجاد فضای نشاط و شادی و نشاندن لبخند برلبان بازدیدکنندگان، مهمترین پیام این جشنواره بود که به متولیان می‌گوید می‌توان با برگزاری چنین جشنواره‌هایی در طول سال این فضا را که خواست مردم نیز است برای خانواده‌ها ایجاد نمود.

کد خبر 773482

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha