کمبود اعتبارات دغدغه مسجدی‌ها/  تشکیل اتاق فکر از مطالبات کانون های مساجد

مساجد دارای ظرفیت‌های بالای است که با بهره‌گیری از این شاخصه‌ها می‌توان زمینه جذب جوانان را بیشتر و مانع فرهنگ بی بندو بار غربی در جامعه شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، امروزه دشمنان با ایجاد شبکه‌های مجازی و با ترفندهای مختلف درصدد جذب جوانان و نوجوانان به فرهنگ بی‌بند و بار غربی هستند که با بهره گیری از ظرفیت‌های بالای مساجد و با ایجاد فضاهای شاد و تفریحی در این مکان مقدس می‌توان مانع نفوذ فرهنگ غربی در جامعه شد.

 

در این راستا کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد با وجود امکانات محدود زمینه جذب جوانان را به مساجد مهیا کرده و باید نگاه ویژه‌تری به این اماکن مقدس داشت. در این راستا گفتگوی ویژه‌ای با سیامک قنبرزاده  مسئول کانون شهید هدایتی امام حسن مجتبی( علیه السلام ) منظریه و محمد زارع  مسئول کانون باب الهوائج رشت انجام شده است،

 

*جوانان نخبه کانون‌های مساجد نیازمند حمایت هستند

«سیامک قنبرزاده» با اشاره به فعالیت خود در کانون‌های مساجد گفت: مساجد ظرفیت‌های بسیاری برای ایجاد اوقات فراغت سالم برای جوانان دارند و با بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها می‌توان جوان سالم تحویل جامعه داد.

 

مسئول کانون شهید هدایتی امام حسن مجتبی( علیه السلام) منظریه با بیان اینکه برپایی کلاس‌های هنری و فرهنگی از اهم برنامه‌های این کانون است، گفت: محافل انس با قرآن، تشکیل گروه سرود، خیاطی، طب سنتی و ... از جمله کلاس‌های است که در این کانون برای قشر جوان دختر و پسر برپا می‌شود.

 

وی ادامه داد: کانون‌های مساجد دارای نخبگان با اندیشه‌های بسیار ارزشمند بوده که با حمایت از این جوانان می‌توان زمینه ارتقاء فرهنگی جامعه را فراهم کرد.

 

قنبرزاده با تاکید بر اینکه دشمنان عقاید و ارزش‌های دینی را هدف قرار داده‌اند افزود: با افزایش برنامه‌های کانون‌های مساجد و با بهره‌گیری از برنامه‌های متنوع می‌توان زمینه رشد جوانان را فراهم و از ترفندهای شوم دشمنان جلوگیری کرد.

وی با اشاره به اینکه اعتبارات بخش فرهنگی بسیار ناچیز است، تصریح کرد: سالانه برای همه بخش‌ها اعتبارات ویژه در نظر گرفته می‌شود اما متاسفانه به برنامه‌های فرهنگی توجهی نمی‌شود.

 

مسئول کانون شهید هدایتی امام حسن مجتبی (علیه السلام) منظریه تصریح کرد: سالانه 300 نفر از برادران و 270 نفر از خواهران در کلاس‌های این کانون شرکت کرده و آموزش‌های لازم را از اساتید مربوطه فرا می‌گیرند.

 

وی با تاکید بر اینکه با ایجاد برنامه‌های متنوع می‌توان جوانان را جذب کرد، گفت: در دوران جنگ همین جوانان در سنین پایین علیه دشمن بعثی ایستادند و امروز نیز می‌توان با اعتماد به جوانان زمینه رشدشان را بیش از پیش مهیا کرد.

 

قنبرزاده افزود: کمبود اعتبارات فرهنگی یکی از دغدغه‌های کانون‌های مساجد بوده و برای اردوی سیاحتی و زیارتی باید اعتبارات ویژه در نظر گرفته شود اما متاسفانه چنین چیزی نیست.

 

*تشکیل اتاق فکر یکی از مطالبات کانون های مساجد

«محمد زارع» با اشاره به اینکه هر کانونی دارای ظرفیت‌های ویژه‌ای است گفت: کانون‌های که از حمایت‌های ویژه‌ای برخوردارند در مقابل برنامه‌های متنوعی ارائه خواهند داد.

 

مسئول کانون باب الحوائج رشت اظهار کرد: جوانان و نوجوانان از مخاطبان اصلی کانون‌های مساجد بوده و برای اینکه این قشر به صورت مستمر و ثابت در کانون‌ها حضور داشته باشند نیازمند نگاه‌ ویژه مسئولان است.

 

زارع تصریح کرد: دبیرخانه‌های کانون‌های مساجد دارای امتیازهای ویژه‌ای بوده و با برپایی جشنواره‌ها زمینه جذب و اشتیاق جوانان را در سال‌های اخیر بیش از پیش افزایش داده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه کانون‌های مساجد با حداقل امکانات خدمات ارزنده‌ای ارائه می‌دهند، افزود: برخی از کانون‌های مساجد به دلیل نداشتن امکانات آنگونه که باید نمی‌توانند خدمات به مخاطبان جوان ارائه دهند.

 

مسئول کانون باب الحوائج رشت با تاکید بر لزوم ارائه برنامه‌ریزی های مدون در کانون‌های مساجد، تصریح کرد: به فراخور مناطق جغرافیایی گیلان کانون‌های مساجد برنامه‌ریزی‌های مدون ارائه دهند.

 

زارع اذعان کرد: پیشنهاد می‌شود دبیرخانه کانون‌های مساجد استان اتاق فکر تشکیل داده تا برنامه‌های مدون با رویه مشخص و با همفکری مسئولان کانون‌ها و با بهره گیری از تجربیات یکدیگر در استان اجرایی شود.

 

وی به فعالیت کانون باب الحوائج پرداخت و افزود: این کانون در زمان‌های متفاوت برنامه های فرهنگی، هنری و ورزشی به قشر جوان ارائه می‌دهد، زیارت عاشورا، محفل انس با قرآن، دعای توسل و کمیل  و ... از اهم برنامه‌های این کانون شمرده می‌شود.

 

زارع با اشاره به اینکه با بهره‌گیری از حیات مسجد زمینه ورزش جوانان نیز در این کانون فراهم شده است، تصریح کرد: تنیس روی میز، فوتبال گل کوچک، دارت و بهره‌گیری از کتابخانه کانون از دیگر فعالیت‌های این کانون برای جذب جوانان و نوجوانان است.

 

مساجد دارای ظرفیت‌های بالایی بوده اما متاسفانه آنگونه که باید برنامه‌های متنوع به دلیل کمبود اعتبارات در آن اجرا نمی‌شود و این درحالی است که بی‌توجهی به مسجد و عدم توجه به جوانان و نوجوانان رفته رفته نسل جدید را به منجلاب فرهنگ غربی فرو برده و نمی‌توان با هیچ اعتباری آن را رفع کرد. باید با نگاه ویژه مسئولان زمینه جذب جوانان را بیش از پیش در فضاهای امن مسجد فراهم کرد.

 

 

 

 

کد خبر 773715

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha